«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ….

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

‘Έκτακτα δελτία ειδήσεων παντού πριν από λίγο…

Σε λίγο ο πρωθυπουργός θα στείλει βαρυσήμαντο μήνυμα στο έθνος…

Δημοσιογραφικά γραφεία διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ομάδων και με τον πρόεδρο της Βουλής…

Ήδη διέρρευσε και το κείμενο της ομιλίας του, που είναι το παρακάτω…

«Ελληνίδες, Έλληνες

Γνωρίζετε ότι η χώρα εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επίθεσης από τη πλευρά της διεθνούς κερδοσκοπίας, μιας επίθεσης που δυστυχώς, είχε και την πολλές φορές απροσχημάτιστη στήριξη αν όχι υποστήριξη και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίες από θεσμικοί εταίροι και αλληλέγγυοι ως όφειλαν να είναι, συχνά έστρωναν με τη συμπεριφορά τους το βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων.

Για λόγους που δεν είναι της στιγμής αυτής να αναλυθούν, γνωρίζετε όλο το ιστορικό, πώς φτάσαμε στη Τρόϊκα και πώς φτάσαμε στο σήμερα.

Αποδεχόμαστε ότι έγιναν θεμελιώδη λάθη, με σπουδαιότερο όλων ότι δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, ώστε τα κόμματα να προτείνουν και ο λαός να αποφασίσει σε ποιον ή ποιους θα εμπιστεύονταν τη τύχη της χώρας και κυρίως με ποιο πρόγραμμα εξόδου από τη κρίση.

Αυτό δεν έγινε. Τις στιγμή αυτή που μιλάμε, το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αναγνωρίζει πλέον ότι η αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί γι’ αυτό δυσβάστακτο βάρος, που γίνεται μεγαλύτερο όσο έχει την κοινωνία απέναντί του αντί σύμμαχό του. Την ίδια στιγμή, η Τρόϊκα, συμπεριφέρεται απροσχημάτιστα ως εάν να απευθύνεται σε μια αποικία. Η Ευρώπη, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου, με εξουσιοδότησαν να σας αναγγείλω, ότι, με κοινή απόφαση όλων, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόϊκα σταματούν στο σημείο αυτό, και θα συνεχιστούν με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν άμεσα. Έχουν επίσης ενημερωθεί και όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης για την απόφασή μας αυτή.

Τα κόμματα θα εκθέσουν στο λαό το πρόγραμμά τους και ο λαός θα αποφασίσει.

Την ίδια όμως στιγμή, απειλούμαστε από τη Τρόϊκα και δυστυχώς από τις γνωστές κυβερνήσεις της Ένωσης που αυτοανακηρύχθηκαν ελέω ισχύος κυβερνήτες της Ευρώπης, ότι αυτό θα σήμαινε πτώχευση με ό,τι αυτό θα συνεπάγονταν.

Η απάντηση που τους έδωσα κατ’ εξουσιοδότηση όλων των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι για μας δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην πτώχευση και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και του εθνικού μας πλούτου από τη μια, και στη πτώχευση χωρίς την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και του εθνικού μας πλούτου. Είναι σαφές, ότι επιλέγουμε την δεύτερη εκδοχή. Πτώχευση για μας θα σήμαινε : άμεση διαγραφή του συνόλου του δημοσίου χρέους και επαναφορά στη δραχμή, αλλά με τον εθνικό μας πλούτο στα χέρια μας. Τυχόν επαναφορά μας στη δραχμή, δεν θα σημάνει και την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απλά από την Ευρωζώνη. Δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, αλλά είναι αυτό το οποίο θεωρούμε ως λιγότερο κακό όπως ήδη προανέφερα.

Δεν μας διαφεύγει βεβαίως τι θα σήμαινε αυτό για το βιοτικό μας επίπεδο. Όμως, οι πολιτικές που μας επιβάλλουν, μας οδηγούν ακριβώς στο ίδιο βιοτικό επίπεδο αλλά με την ταυτόχρονη απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας και του συνόλου του εθνικού μας πλούτου του υπάρχοντος και του προβλεπόμενου να υπάρξει, όπως π.χ. το φυσικό αέριο.

Γι’ αυτό το λόγο, ήδη μυστικά, εδώ και αρκετό καιρό, βρισκόμασταν σε επαφές με ξένες κυβερνήσεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες δέχτηκαν να προαγοράσουν σε ελκυστικές τιμές βεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου, αξίας μεγαλύτερης από το υπάρχον σήμερα δημόσιο χρέος, για χρόνο ανάλογο με την αξία του σχετικού συμβολαίου, τίμημα που θα μας καταβάλουν άμεσα τοις μετρητοίς ώστε να διαθέτει η χώρα το απαραίτητο επαρκές συνάλλαγμα, ενώ ταυτόχρονα συμφωνήθηκαν και άλλες πακέτα πολύπλευρων συνεργασιών σε πολλούς οικονομικούς τομείς.

Αυτή η κίνηση φυσικά, δεν είναι παρά μια ενδεικτική εναλλακτική στρατηγική, ανάμεσα σε άλλες, που ήδη ένα κοινό επιτελείο τεχνοκρατών  από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα επεξεργάζεται. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω ότι άμεσα θα αναταχθεί η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, άμεσα θα ενισχυθεί ο μικρομεσαίος παραγωγικός ιστός της χώρας, κ.λπ.

Όμως, ακόμα και τώρα, ακόμα και τούτη τη στιγμή, αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τη κρίση χωρίς την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.

Για το λόγο αυτό, θέσαμε στους ξένους δανειστές μας πολύ συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές :

Πρώτον, οι ξένοι δανειστές, θα περιοριστούν αυστηρά στο δημόσιο χρέος της χώρας, και δεν θα έχουν κανέναν απολύτως λόγο για το πώς θα λειτουργεί το ελληνικό κράτος και η ελληνική οικονομία, θέματα που ανάγονται στην αποκλειστική και κυρίαρχη αρμοδιότητα της χώρας.

Δεύτερον, θα διαγραφεί το χρέος σε ποσοστό τέτοιο ώστε άμεσα να κατέλθει στο 100% του ΑΕΠ αφού ο υπερδανεισμός της χώρας, θεωρείται από τον ελληνικό λαό ότι υπήρξε από ένα σημείο και πέρα δόλιος από πλευράς δανειστών, και υπάρχει επομένως συνυπευθυνότητά τους.

Το χρέος, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τη διαγραφή του δόλιου, επαχθούς και επονείδιστου τμήματός του, θα εξοφληθεί εντός 50 ετών με επιτόκιο 1%, με περίοδο χάριτος 5 ετών, κατά την οποία θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι.

Τέλος, κάθε προηγούμενη συμφωνία με τη Τρόϊκα, ως μη έχουσα τη λαϊκή νομιμοποίηση, καταργείται.

Ειδικώς δε ως προς τη Γερμανία, την καλούμε να προσέλθει και να συζητήσουμε τρόπους συμψηφισμού των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας είτε με το υφιστάμενο χρέος μας προς τη χώρα αυτή, είτε με εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτές οι κόκκινες γραμμές, αλλά αυτές είναι οι άμεσες.

Ελληνίδες, Έλληνες

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

Το έθνος μας έδωσε στην μακραίωνη ιστορία του πολλούς νικηφόρους αγώνες. Ακόμα όμως και τις ήττες τις καθιστούσε πρόσκαιρες.

Τα χρέη δημιουργήθηκαν και παρήλθαν. Τα νομίσματα το ίδιο. Όμως αυτός ο λαός μένει ακλόνητος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι οικονομίες, τα νομίσματα, καταρρέουν, αλλά το ζήτημα είναι να μην καταρρέουν οι λαοί. Κάποιοι έχουν συμφέρον από τις καταρρεύσεις κοινωνιών και λαών, οι λαοί και οι κοινωνίες όμως όχι. Αλλά δεν αρκεί να μην θέλεις να καταρρεύσεις. Πρέπει και να αγωνιστείς γι’ αυτό. Ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον αυτό, από μαχητικό πνεύμα δεν στερείται.

Καλούμε την ίδια στιγμή, την ύστατη τούτη στιγμή, τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, να πάρουν θέση : αν είναι υπέρ του ελληνικού λαού ή υπέρ των αγορών. Στην ουσία η θέση που θα πάρουν, δεν θα αφορά μόνο τον ελληνικό λαό. Θα αφορά άμεσα και τον ιταλικό λαό, τον ισπανικό λαό, τον πορτογαλικό λαό, τον ιρλανδικό λαό, και πολύ πιο σύντομα από ότι πιστεύουν, θα αφορά και τον βελγικό λαό, τον γαλλικό λαό, και λίγο μετά, τον ίδιο τον γερμανικό λαό.

Ζήτω η Ελλάδα!»

Τη στιγμή που άκουγα τούτο το «Ζήτω η Ελλάδα», άκουσα και μια άλλη φωνή.

«Γύρνα λίγο από την άλλη»…

Δεν κατάλαβα…

Γυρίζω και βλέπω τη γυναίκα μου…

«Γύρνα», μου λέει, «ροχαλίζεις»…

Όνειρο ήταν λοιπόν…

Γύρισα πλευρά, και συνέχισα τον ύπνο μου…

Δεν ονειρεύομαι συχνά, αλλά όταν ονειρεύομαι βλέπω συνήθως όνειρα που μου φτιάχνουν τη διάθεση ενώ βρίσκομαι κοιμισμένος, αλλά μου τη χαλάνε όσο τα θυμάμαι ξύπνιος…

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr