«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

Ολο ψέματα!

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου
Λένε συνεχώς ψέματα! Μας έχουν γονατίσει, μας κλωτσάνε, μας φτύνουν, δηλώνουν ότι είμαστε τεμπέληδες και κάνουμε διακοπές με τα λεφτά τους, μας τα παίρνουν με τοκογλυφικά δάνεια και υποβρύχια που γέρνουν και μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη για να μας τιμωρήσουν! Οι εταίροι μας, φυσικά. Το ευρωπαϊκό συγγενολόι μας, που η απληστία του δεν έχει όριο!
Από όλες τις στατιστικές που διαβάζω προκύπτει ότι οι Ελληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Ολλανδούς και την υπόλοιπη συμμορία και αμείβονται πολύ λιγότερο. Και όμως, αυτοί επιμένουν να υποστηρίζουν ότι είμαστε οκνηροί και ανεπρόκοποι και πίνουμε το αίμα των ευρωπαίων φορολογουμένων! Και τα υποστηρίζουν αυτά, πρώτοι και καλύτεροι, οι Βερολινέζοι, που το πάνε φιρί φιρί και για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Ή, αν προτιμάτε, πόλεμο του Βορρά εναντίον του Νότου.
Οποτε τα σκέφτομαι αυτά, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και σφίγγω το χέρι στον φίλο μου τον Τσιρίδη, πόντιο μηχανολόγο, που πήγε στη Γερμανία, έφτιαξε ένα εργοστάσιο για ασανσέρ και πήρε όλες τις δουλειές από τα δήθεν σαΐνια της τεχνολογίας, τους Γερμαναράδες! Και όχι μόνο αυτό: στο εργοστάσιό του είχε γερμανούς εργάτες, ενώ οι επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων ήταν αγριωποί Πόντιοι από το Κιλκίς και άλλες περιοχές της Μακεδονίας!
Αν κάποιος παρακολουθεί τα της Γερμανίας, θα διαπιστώσει ότι οι εν λόγω «εταίροι» μας βγάζουν πρώτη, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, στις δημοσκοπήσεις τη φράου Μέρκελ και τη χειροκροτούν για την εμπνευσμένη οικονομική πολιτική της. Και δεν έχουν άδικο. Γιατί η Μέρκελ, με τους εκβιασμούς της, τα κόλπα της, τις συνταγές της σε χώρες όπως η Ελλάδα, έχει κατορθώσει να δώσει πολλά λεφτά στην πατρίδα της και να την κάνει να βλέπει αφ' υψηλού όλο σχεδόν τον πλανήτη. Ας μην τα βάζουμε, όμως, μόνο με τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και τη Συντροφία. Τεράστιες ευθύνες για το χάλι της Ελλάδας έχει και το πολιτικό σύστημά μας. Ποτέ δεν υψώσαμε ένα «όχι» στα «αφεντικά» μας. Δεν διαπραγματευθήκαμε καν το Μνημόνιο. Οι «σοφοί» οικονομικοί εγκέφαλοι που συμβούλευαν τους πρωθυπουργούς μας και πρωτίστως τον Παπανδρέου δεν κατάλαβαν ότι χωρίς ανάπτυξη, στοιχειώδη έστω, όλο και περισσότερο θα βουλιάζουμε. Κι αυτά, τα περί ανάπτυξης, τα γνωρίζουν και οι πρωτοετείς φοιτητές του πανεπιστημίου. Και βέβαια οι πολιτικοί μας, με τα τεράστια δάνεια που συνήψαν τις τελευταίες δεκαετίες, τις επιδοτήσεις που χορηγούσαν αβέρτα σε φίλα προσκείμενους αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε διορισμένους - χιλιάδες - πελάτες ψηφοφόρους τους, μας μπολιάσανε με την κουλτούρα της αστακομακαρονάδας και του σκυλάδικου. Γιατί τα κέρδη ήταν μεγάλα και εύκολα, οι τράπεζες παρακαλούσαν γονατιστές τους πάντες για εορτοδάνεια, δάνεια διακοπών, στεγαστικά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ετσι, φτάσαμε ώς εδώ. Και φοβάμαι ότι θα πάμε ακόμα πιο κάτω...

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr