«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

ΕΚΤ και η τελευταία παρουσία Τρισέ...

Η κρίση χρέους και ο κίνδυνος να περιέλθει και πάλι σε ύφεση η Ευρώπη κάνουν κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική την τελευταία συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ ως πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ο κ. Τρισέ ολοκληρώνει την οκτάχρονη θητεία του εν μέσω των πιέσεων που ασκούνται στην ΕΚΤ να μειώσει στη σημερινή της σύνοδο το βασικό επιτόκιο του ευρώ, ακριβώς τρεις μήνες αφότου τα αύξησε.
Ορισμένοι αναλυτές αμφιβάλλουν πως η ΕΚΤ θα αλλάξει ρότα τόσο γρήγορα, παρά τα μακροοικονομικά μεγέθη που παραπέμπουν σε ύφεση, αλλά και τις εκκλήσεις του ΔΝΤ προς την τράπεζα να μειώσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ ακυρώνοντας τις δύο αυξήσεις, του Απριλίου και του Ιουλίου.
Ένα επιχείρημα υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων σήμερα από το επίπεδο του 1,50% θα ήταν η τυχόν επιθυμία του κ. Τρισέ να βοηθήσει το διάδοχό του, Μάριο Ντράγκι, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου. Θα τον έβγαζε από τη δύσκολη θέση να δώσει αυτό που θέλουν οι αγορές, χωρίς να πληγεί η εικόνα του ως πολέμιου του πληθωρισμού - έναν ρόλο που καλούνται να ενδυθούν όλοι οι πρόεδροι της ΕΚΤ.
Οι πολέμιοι
Αλλά οι σκληροπυρηνικοί πολέμιοι του πληθωρισμού, όπως ο Γερμανός Γ. Βάιτνμαν αναμένεται να αντιταχθούν σε μια μείωση επιτοκίων, με δεδομένο μάλιστα το άλμα του πληθωρισμού στο 3% το Σεπτέμβριο.
Ένθεν του Ατλαντικού, η προοπτική για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έδωσε προχθές το βράδυ ώθηση στη Wall Street.
Ο πρόεδρος της Fed, Μπ. Μπερνάνκι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέου γύρου ποσοτικής νομισματικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στην «αναιμική» αγορά απασχόλησης και στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους από την Ευρώπη.
Πηγή: imerisia.gr

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr