«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 6

Μέρκελ: βαθύτερο «κούρεμα» - και η Γαλλία έτοιμη...

Νερό στον «μύλο» της αναθεώρησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ρίχνει με δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδόν 24 ώρες πριν από την άφιξη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα.
Μετά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του Eurogroup και η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι «αν χρειαστεί θα υπάρξει μία προσαρμογή» στη συμμετοχή των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
Ειδικότερα η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «πρέπει να δοθεί μία ευκαιρία στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» και να παραμείνει εντός της ευρωζώνης. Παράλληλα χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την έγκριση όλων των κοινοβουλίων της ευρωζώνης για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως έπραξε η Γερμανία.
«Ελπίζω βέβαια ότι όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα καταφέρουν να θέσουν σε ισχύ το EFSF. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών η Άνκελα Μέρκελ είπε ότι το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών της, σε περίπτωση που χρειαστεί.
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, αν υπάρχει η γενική άποψη ότι οι τράπεζες δεν έχουν κεφαλαιακή επάρκεια για την τρέχουσα κατάσταση, να το κάνουμε. Η γερμανική κυβέρνηση-όπως έχει ξεκαθαρίσει τις δύο τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών- είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μία τέτοια κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν χρειαστεί» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Μπαρουέν: Ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών...
Πρώτες θετικές ενδείξεις από Γαλλία: «Παράθυρο» στην αναθεώρηση της συμφωνίας ανοίγει επίσημα και το Παρίσι δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν.
«Δεδομένου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει το τελευταίο τρίμηνο, ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσουμε το ύψος της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών» είπε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Φρανσουά Μπαρουέν.
Υπό όρους το ΔΝΤ στο β' πακέτο
Το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη από την αναμενόμενη και ο ρυθμός προώθησης των μεταρρυθμίσεων είναι αργός, είπε χθες ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες.
Η εκτίμηση ότι το ύψος του πακέτου θα είναι 109 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ήταν βασισμένη σε υποθέσεις που έκτοτε έχουν μεταβληθεί -συγκεκριμένα, σημειώνει το Ταμείο, η πρόβλεψη για ανάκαμψη 0,6% το 2012 και το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Το ΔΝΤ, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους, ωστόσο προσθέτει πως δεν πιστεύει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα πρέπει, «απαραίτητα», να αναλάβουν μεγαλύτερες ζημίες (σ.σ. από το 21% που προβλέπει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), διευκρίνισε.
Ο κ. Μπόρχες είπε ακόμα, σύμφωνα με το Associated Press, ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει κάποια μεγάλη λήξη ομολόγων μέχρι τον Δεκέμβριο.
Το ΔΝΤ θα μπορούσε να βοηθήσει τον μηχανισμό ευρωδιάσωσης EFSF για τη στήριξη της αγοράς κρατικών ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία, προσέθεσε.
Ωστόσο, αργότερα ο κ. Μπόρχες σε δήλωσή του ανακάλεσε το σχόλιο αυτό επισημαίνοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει τη δυνατότητα να δανείζει μόνο σε κράτη και δεν μπορεί να παρεμβαίνει κατευθείαν στην αγορά ομολόγων.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ.Μπόρχες είπε ότι το ΔΝΤ θα «συμμετάσχει σίγουρα» στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αν η χώρα δείξει ότι είναι πρόθυμη να επιλύσει τα προβλήματα με το χρέος της.

πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr