«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Οκτωβρίου 15

Μπρούμυτα ή Ανάσκελα;

Το ακούσαμε και αυτό πάλι σήμερα δια στόματος του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου. Αν αλλάξει το άρθρο 37 (αυτό που καταργεί επί της ουσίας της κλαδικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και αφήνει τον εργαζόμενο στο έλεος του εργοδότη) τότε κινδυνεύει η 6η Δόση. Δηλαδή ωμός εκβιασμός στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού. Ή Ψηφίζετε ή Χρεοκοπούμε!

Στο σημείο αυτό θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μία παρένθεση. Η δική μας θέση υπέρ όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την θεομηνία του ΔΝΤ και της Τρόικας είναι γνωστή και δεδομένη. Είτε πρόκειται για εργαζόμενους στον αυστηρά δημόσιο τομέα (Υπουργεία, Κρατικές Υπηρεσίες κ.λ.π.), είτε για εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Στις παρατηρήσεις αναγνωστών ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο κράτος με ιδιαίτερα μισθολογικά προνόμια, η απάντησή μας ήταν να διορθωθούν οι αδικίες, να κοπούν όπου πραγματικά υπήρχαν υπερβολές και τα εξοικονομούμενα πλεονάσματα να διατεθούν στους χαμηλότερα αμειβόμενους. Ουσιαστικά σε παρόμοια διλήμματα η απάντηση ήταν και θα είναι πάντα η ίδια. Εξίσωση προς τα πάνω.

Να δεχτούμε όμως για την οικονομία της συζήτησης ότι υπήρχαν και υπερβολές στον δημόσιο τομέα, οι οποίες έπρεπε να σταματήσουν.

Όμως ρε αθεόφοβοι, ρε ριψάσπιδες επιλήσμονες αρχών και αξιών, τις οποίες λέτε ότι ως βιολογικοί διάδοχοι εκπροσωπείτε και για τις οποίες χύθηκαν ποτάμια αίμα, ο φτωχός μεροκαματιάρης του ιδιωτικού τομέα τι σας φταίει; Ποιο θα είναι το δημοσιονομικό όφελος, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, από...

την φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα;

Κανένα! Αντιθέτως, ίσως υπάρξει και αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αφού η μείωση της κατανάλωσης εξ αιτίας της μείωσης των εργατικών αποδοχών θα έχει άμεση και καθοριστική επίπτωση στα έσοδα του ΦΠΑ. Τότε γιατί το έκαναν αυτό;

Πάρα πολύ απλά. Και αυτό το έχουμε πει με περίσσιο θάρρος την εποχή που όποιος έκανε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν για τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ περίπου προδότης. Η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση ήταν η αφετηρία και η αιτία προκειμένου να εξαναγκασθεί με οικονομικά μέσα ο Ελληνικός Λαός σε ψυχική και πολιτική υποδούλωση. Το έχουμε πει και θα το διατυμπανίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Δεν είναι δυνατόν να πτωχεύσει ένας λαός με 1 τρις ευρώ ακίνητη περιουσία και 280 δις καταθέσεις. Και τότε ποιος είναι ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η παράσταση; Μα φυσικά το ξεπούλημα για λίγα ευρώ του συνόλου της περιουσίας της χώρας. Κάποιοι αποφάσισαν, μάλλον στο Νταβός, να ψωνίσουν φθηνά Ελλάδα και κάποιοι ανέλαβαν να κάνουν τις εκπτώσεις.

Μόνο που αυτοί που ανέλαβαν να κάνουν τις εκπτώσεις δεν σκέφθηκαν κάτι πάρα πολύ απλό. Πως θα φύγουν από αυτή την δύσμοιρη χώρα όταν τελειώσουν το μακάβριο και εθνοκτόνο έργο τους;


Μπρούμυτα ή Ανάσκελα;

==========================

Έγραψε ο Δευκαλίων

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr