«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Οκτωβρίου 14

Σε παρακολουθώ Έλληνα!

Έλληνα, σε παρακολουθώ χρόνια τώρα, και απορώ μαζί σου.Σάματις θα μπορούσα να κάμω κι αλλιώς (να μη σε παρακολουθώ λέω) μιάς κι είμαι σάρκα απ τη σάρκα σου.
Είμαι σίγουρος, πως σαν κι εσένα δεν υπάρχει λαός άλλος δεύτερος στη γη. Είσαι μοναδικός!
Σε παρακολουθούσα τότε που σκεφτόσουν κάθε λογής κομπίνα, ώστε να τσεπώσεις κάμποσα χιλιάρικα απο την Ε.Ε. ως χορηγία η ότι άλλο έβανε η γκλάβα σου. Χαιρόσουν που τους δούλευες, περνιόσουν για ξύπνιος, θεωρώντας όλους τους άλλους μαλάκες, αλλά αποδείκνυες  πόσο δίκιο είχες που αυτοονομάστηκες  Ελληναράς .. τουλάχιστον ξεχώρισες  απ τους  . . . υπόλοιπους Έλληνες.   
Δεν έβλεπες πως σε οδηγούσαν στην δική τους παγίδα, ήξεραν ποιός είσαι, ήξεραν τι είσαι, σε έπαιζαν όπως εκείνοι ήθελαν και είχαν σχεδιάσει προ πολλού.
Ήσουν κουτός !
Σε παρακολουθούσα κάθε φορά, που έρχονταν εκλογές. Γινόσουν δουλοπρεπής, πρόβατο, σε μάζευαν με λεωφωρεία κι αεροπλάνα, με δωρεάν εισητήρια, ολάκερος όχλος απο πρόβατα που τα πήγαιναν για σφαγή μαζεμένα απ  όλη την οικουμένη. Κι εσυ εκεί, χειροκροτούσες, φώναζες, μάλωνες με τον γείτονά σου, ήλπιζες σε ρουσφέτια και ευκολύνσεις, σε εύκολο χρήμα και απατεωνιές, ψηφίζοντας όμοιούς σου απατεώνες.
Ήσουν συνένοχος !
Σε παρακολουθούσα τότε που χρειαζόσουν μια καρέκλα να κάτσεις, μια να βάλεις τα πόδια σου, μια να ακουμπας το χέρι σου, με δύο κινητά στο τραπέζι κι ένα στο αφτί, παριστάνοντας τον χρηματιστή και τον επιχειρηματία, πουλώντας το βιός σου για να αγοράσεις μετοχές, βάζοντας χρέη και υποθήκες, έχοντας "μυριστεί" εύκολο χρήμα. Καημένε, για ακόμη μία φορά σε δούλεψαν, ακριβώς επειδή σε ήξεραν καλά.
Είσαι προβλέψιμος!
Σε παρακολουθώ, που βρίζεις την Merkel, ξεχνώντας πως η κάθε Merkel, ενδιαφέρεται για την δική της χώρα, την δική της πατρίδα, και πολύ καλά κάνει.
Δεν φωνάζεις τόσο όμως εναντίων αυτών που σε κυβερνάνε, η δεν φωνάζεις όσο θα έπρεπε, κι αυτό, επειδή εσυ τους ψήφισες.
Είσαι άδικος!
Τελευταία σε παρακολουθούσα όταν βγήκες στους δρόμους, παριστάνοντας τον δήθεν αγανακτισμένο, ξέροντας -επειδή σε γνωρίζω καλά- πως θα γυρίσεις σύντομα σπίτι σου, θα μαντρωθείς στους τέσσερις τοίχους, και θα συνεχίσεις να κλαίς την μοίρα σου, παραδομένος, φοβισμένος, ανίκανος να ορθώσεις το ανάστημά σου φανερά, κάτι που πολύ εύκολα κάνεις ανώνυμα και εκ του ασφαλούς.
Είσαι χέστης! Ρε, όπως όλοι οι όμοιοί σου κάνγκουρα ελληναρά !
Σε παρακολουθώ καθημερινά, που αφήνεις να ξεπουλάνε την πατρίδα σου, δίχως να επαναστατείς, δίχως να κάνεις κάτι, γιατί απλά, εσένα σε νοιάζει μόνο η μείωση του ..ανύπαρκτου μισθού σου, οι νέοι καθημερινοί φόροι που σου πλασσάρουν, και το πού θα πας να μεταναστεύσεις.
Θυμάμαι που κάποτε με ειρωνευόσουν, λέγοντάς με "λαζογερμανό", "πιατά", και πολλά ακόμη κοσμητικά.  Σήμερα γλύφεις εκεί που έφτυνες.
Είσαι για λύπηση !
Σε παρακολουθώ να έχεις κλειστεί μέσα στο καβούκι σου. Ένα καβούκι, που άλλοι σου έφτιαξαν, γνωρίζοντας πως μόλις σε βάλουν εκεί μέσα, δεν έχουν πλέον να φοβούνται απο εσένα τίποτε απολύτως. Κι εσυ, αισθάνεσαι ασφαλής στο καβούκι μέσα. Δεν ξέρεις καημένε, πως το επόμενο που θα κάνουν, είναι να ανοίξουν την στρόφιγγα και να σε πνίξουν μια για πάντα με τα … δικά σου σκατά !
Δεν έκανες ποτέ σου πράξη, το δικαίωμα που σου δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, να ασκήσεις "σύλληψη ενόχου ως πολίτης", κάτι που στο εξωτερικό το λένε "Civil arrest" και που είναι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη, να συλλάβει κάποιον που τελεί ένα έγκλημα η μια παράνομη πράξη.
Υπάρχει -σε ρωτώ τώρα- μεγαλύτερο έγκλημα, απο αυτό της προδοσίας, εναντίον της πατρίδας ;
Εσύ αντιθέτως κοροϊδεύεις και λοιδορείς τις φωνές Αντίστασης και όπου μπορείς τις απομονώνεις και σπέρνεις τη διχόνοια…
Περίμενε τώρα εσυ δόλιε, να τους βάλουν φυλακή οι επόμενοι ένοχοι, που πάλι εσυ θα ψηφίσεις. Το πιστεύεις αλήθεια;
Αφήνοντας όμως τους προδότες ελεύθερους, γίνεσαι συνένοχος και πάλι, και αυτή τη φορά, συνένοχος προδοσίας, ..πως το μπορείς;  
Τι λέει η συνείδησή σου;
Είσαι ασυνείδητος!
ελληναρά, σε παρακολουθούσα χρόνια, δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα υφίστασαι σαν τη μύγα μεσ’το γάλα του λαού σου  για να σε παρακολουθώ, μα θα είμαι εδω, για όσο ακόμη υπάρχεις.
Θα βλέπω τα λάθη σου και θα στα χτυπάω ανελέητα. Μην περιμένεις χάδια απο μένα και κολακείες, γιατί δεν θέλω το κακό σου.
Θα σου μιλάω με γλώσσα σκληρή, ωμή και θα σε κάνω να πονάς. Μα θα 'ναι γιατί σε θεωρώ ακόμα αδερφό μου.
Αυτό που με πικραίνει όμως, είναι πως, ξέρω ότι, ποτέ σου δεν θα με πάρεις υπ' όψη σου. Πάντα θα με θεωρείς ξένο και εχθρό σου, χωρίς ποτέ να δείς,
πως ο εχθρός σου, είσαι εσυ ο ίδιος, και κανένας άλλος.
Αν πάλι το δείς κάποτε, εύχομαι να 'ναι σύντομα, δες το, πρίν είναι πολύ αργά..
Δεν είσαι μόνος σου όμως..!

Το παραπάνω κείμενο το έγραψε ο φίλος Νίκος στο μπλογκ του Α μπε μπα μπλομ  απ όπου το “πήραμε” χωρίς την άδειά του.
Επίσης χωρίς την άδειά του κάναμε κάποιες “παρεμβάσεις” που ξεχωρίζουν γραμμένες με πλάγια γράμματα.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου Περίοπα, θα σου πω απλά, "σ' αγαπάω αδερφέ μου ΕΛΛΗΝΑ" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου ΑΑΤΟΝ ! Νικολα σε ευχαριστω ;)
    Ελπιζω να μην αλλαξα το νοημα στο κειμενο,παντα ειμουν αντιθετος σε οποιοδηποτε τσουβαλιασμα.
    Κι εγω "σ'αγαπάω αδερφέ μου ΕΛΛΗΝΑ" θ) <-(φοραω γυαλια ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr