«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Αυγούστου 22

Η Κύπρος διευρύνει τον κύκλο των φίλων της

ΑΛΛΑ Ο ΟΗΕ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Την ευγνωμοσύνη της προς τη Μόσχα εκφράζει η Κύπρος μετά την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, που δια του εκπροσώπου του Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς ξεκαθάρισε πως είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Μάλιστα, η Ρωσία έκανε ειδική μνεία στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία επικύρωσε στις 12/3/1997 και η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 12/12/1988 και ιδιαίτερα στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης που παρέχουν το κυρίαρχο δικαίωμα στα παράκτια κράτη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη τους για έρευνα, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των ζώντων ή μη, πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων.
Υπενθυμίζονται επίσης και τα άρθρα της Σύμβασης που αναφέρονται στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ γειτονικών κρατών, συμφωνίες τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και επικυρώσει με τρεις γειτονικές της χώρες, τον Λίβανο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
Εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή της, η Λευκωσία υπογραμμίζει πως η Ρωσία «δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, όπως απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι όποιες ενέργειές της για έρευνα, εξόρυξη υδρογονανθράκων στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο» και απαντά «με κατηγορηματικό τρόπο και στις άλλες αιτιάσεις της Τουρκίας, καλώντας την εμμέσως πλην σαφώς, να μη διασυνδέει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας που στηρίζονται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την ειρηνευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού».
Για την Κύπρο η ενίσχυση των συμμαχιών της σε διεθνές επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική, σε μια περίοδο που η χώρα δίνει μάχη για να μην προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Προς το παρόν υπάρχουν σκέψεις περί προσφυγής της κυπριακής κυβέρνησης στην ΕΚΤ, προκειμένου αυτή να αγοράσει κυπριακά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά.
Η κυβερνητική κρίση έβαλε τέλος και στη συναίνεση για τα μέτρα λιτότητας, ενώ και οι συντεχνίες, που μόλις πρόσφατα είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση και τον υπουργό των Οικονομικών Κίκη Καζαμία, δείχνουν να αλλάζουν στάση.
Η κυβέρνηση επιμένει προς το παρόν στη λογική των δύο πακέτων. Το πρώτο πακέτο φθάνει τα €370 εκ., εκ των οποίων μόνο τα €120 εκ. είναι περικοπές δαπανών. Στο πακέτο θα προστεθεί εντός των ημερών και το μέτρο για επιβολή τέλους εγγραφής στις εταιρείες.
Το δεύτερο πακέτο υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα €200 εκ., έτσι ώστε να επιτευχθούν συνολικές εξοικονομήσεις €600 εκ. για το 2012, μειώνοντας το έλλειμμα από το 6% στο 2,5% του ΑΕΠ.
Η Κύπρος οφείλει να ψηφίσει τα πακέτα μέτρων ως τα τέλη Αυγούστου, καθώς κινδυνεύει με νέα υποβάθμιση από την Standard and Poor's.
Στο μεταξύ, φαίνεται πως ο ΟΗΕ έχει για άλλη μια φορά υποκύψει στις ορέξεις της Τουρκίας. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ο ΟΗΕ διεμήνυσε πως είναι κρίμα να τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και ζήτησε να αναβληθεί η έναρξη των γεωτρήσεων. 
Για τον λόγο αυτό, η Κύπρια υπουργός των Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στο Ισραήλ.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr