«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 16

Έκθεση μαθητή για τη Δημοκρατία

Παραθέτουμε πραγματική έκθεση μαθητή της ΣΤ΄Δημοτικού, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, για τη Δημοκρατία  γιατί μάλλον από τα 11χρονα και 12χρονα θα έρθει κάποια στιγμή η διαφορά. Εμείς πραγματικά εκπλαγήκαμε από την καθαρή ματιά του και τα πυκνά νοήματα.
Διαβάστε την:

Θεσσαλονίκη 15-3-2011
«Δημοκρατία»
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που έχει η χώρα μου. Η Δημοκρατία έχει ψηφιστεί από πολλές χώρες αλλά λίγες είναι αυτές που την τηρούν.
Στη Δημοκρατία όλοι έχουμε ελευθερία γνώμης. Για πολλούς ανθρώπους, τα συμφέροντα δεν τους επιτρέπουν να δουν το κοινό καλό και ενώ έχουν ψηφιστεί για τις αποφάσεις όλων των ανθρώπων, κάποιοι υπουργοί, πρωθυπουργοί και βουλευτές δεν ψηφίζουν νόμους που βοηθούν στην ανάπτυξη των πολιτών και της χώρας.
Στην εποχή του Περικλή η δημοκρατία είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα ώστε να καταργήσει τη μοναρχία, την ολιγαρχία και την αριστοκρατία. Κανείς δεν πίστευε ότι με τη λάθος χρήση της, άνθρωποι θα διαφθείρονταν και θα χρωστούσαν ακόμα και τη ζωή τους και χώρες θα «βυθίζονταν» στα χρέη.
Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά της ηλικίας μου δεν έχουν γνωρίσει το τι θα πει Δημοκρατία πρακτικά αλλά μόνο ως μια ιδέα που μας παροτρύνει να συνεχίσουμε να παλεύουμε στη ζωή.
Πλέον η έννοια της δημοκρατίας έχει διαστρεβλωθεί και για αυτό φταίνε όλοι οι πολίτες που δεν συμμετέχουν ενεργά ή δεν τιμωρούν αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Πολλοί αναγκάζουν ανίδεους ανθρώπους να ψηφίσουν, όπως ανθρώπους με προβλήματα ή γερασμένους ανθρώπους. Πολλοί παίρνουν μίζες ή ακόμα και χώρες προσπαθούν να εμπλακούν σε ζητήματα μιας άλλης χώρας.
Εγώ θα ήθελα η Δημοκρατία να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες και πιστεύω ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση μιας χώρας, με τη βοήθεια όλων των ανθρώπων, μπορεί να ξεπεραστεί, όπως είδαμε και σε παλιότερα χρόνια, οπότε δεν πρέπει να ελπίζουμε αλλά να δρούμε γρήγορα, με σκοπό και αποφασιστικά.
Μαθητής ΣΤ' Δημοτικού
..
για την αντιγραφή : taxalia.blogspot.com

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr