«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 16

Το salto mortale

saltomorta Αλλά κουβέντα, γιά το κοκορέτσι. Μούγκα στη στρούγκα.Το βρωμερό κοκορέτσι, που ψήνεται στη σιγανή φωτιά του ΔΝΤ και των υποτακτικών του, Τσολακογλαίων. Δεν λέω,καλό και δοκιμασμένο το κολπέτο.Αλλά ρε παιδιά …ρε παιδιά…πολυφορεμένο δεν είναι;Πέτυχε με τα καντάρια της λάσπης στον Καραμανλή,αλλά όπως κάθε κάλπικη επιτυχία,έχει ημερομηνία λήξης. Πόσο πιότερο σανό, να  μασήσει αυτός ο έρμος ο λαός; Πόσο ; Τώρα βάλανε μπρός τη λασπομηχανή, γιά τον Σαμαρά.Πές, πές ,κάτι θα μείνει.Η σκυταλοδρομία συνεχίζεται,αλλά ο προηγούμενος δρομέας,αποδεικνύεται ικανώτερος του κατοπινού.Ο τελευταίος πλέον,αγκομαχάει,ιδρώνει,τρεκλίζει,είναι έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί.Οι παλιότεροι,θα θυμάσθε (τον αλήστου μνήμης)Μένιο,τον ‘δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε’ τον ‘χρονοντούλαπο της ιστορίας’. Πέταγε,τσουρούφλιζε,κεντούσε.Την σκυτάλη, πήρε κατόπιν ,ο Κώστας ο Δολιανεύς,ο ημιοδοντίατρος.Ο άνθρωπος πίσω απ’τις κουρτίνες,ο ρέκτης του κτηματολογίου.Τον έφαγε κι αυτόν η μαρμάγκα.Βλέπετε,μπορεί ν’άναι λίγο ‘τ’αδερφάκι του’,αλλά όλο και κάποια βασιλομήτωρ θα του ψιχάλισε στ’αυτάκι,να προσέχει.Να τον κάνει στην άκρη,να τον βάλει στο μούσκιο,να τον στείλει στ’αζήτητα.Μπάς και του φάει το πατίνι,μπάς και του κλέψει το σοκολατάκι,μπάς και του τσουρνέψει, το χρυσό του σκαμνάκι.

saltomortal Τελευταίος δρομέας,το πρώτο πηλοφόρι του γιαπιού,το πάλαι ποτέ κομπολογάκι της εθνικής μας χήρας.Αυτό σέρνεται,αγκομαχάει,ανακατεύει βόθρους και υπόνομους,αλλά…ΔΕΝ. Ντάξ’!! Είναι και που δεν έχει την μαγκιά του Αγαμέμνωνος,είναι και που δεν έχει την κουτοπονηριά του Δολιανέως,είναι και η ‘υψηλή εποπτεία’ του Ταλευράνδου….οπότε άστα, κλάφτα.

Αλλά η παράσταση,δεν κόβει πλέον εισιτήρια.Οπότε ρίξανε δίχτυα,στα μπουλούκια των κοντινών επαρχιών. Κάτι ο χοντρός μπουφόνος,κάτι η πικραμένη Νταρντάνα,κάτι το απολειφάδι της πάλαι ποτέ γεννήτρας,ιδεών και προτάσεων,ο θίασος επιχειρεί τό ύστατο απελπισμένο του άλμα.

Το salto mortale.

saltomortaleAλλά ο κοσμάκης που φεύγει χαρούμενος από τα βενζινάδικα,ο λαός που μέσα από την άθληση γιά το μεροκάματο,σκληραγωγήθηκε στο κρύο και δεν αγοράζει πιά πετρέλαιο,το πόπολο που σπεύδει να δώσει την σύνταξή του στον μαγεμένο ποδηλάτη,αυτός ο κόσμος το λοιπόν,έναν μόνον νταλκά έχει. Τα κρίματα του Κωστάκη και την απροθυμία του Αντωνάκη,να μπεί κι αυτός στο κάδρο με τους δωσίλογους. Κι άντε και τον μπουρδούκλωσαν τον Αντωνάκη,ή το καλοσκέφτηκε ο Αντωνάκης,ή πιέστηκε ο Αντωνάκης και τρύπωσε κι αυτός στην ‘οικογενειακή’ φωτογραφία.

Λοιπόν; Θα πέσει ο ΦΠΑ, στα είδη πρώτης ανάγκης ; Θα πάψει να απογειώνεται η ανεργία;

Θα επιστραφούν στους ληστευθέντες τα τσουράπια,από τις πετσοκομένες συντάξεις; Θα καρδαμώσουν τα μισθά; Θα διασωθούν από το(ΒΕΒΑΙΟ ΠΛΕΟΝ)λυντσάρισμα,οι 172 ; Κι έστω ότι στα παραπάνω ερωτήματα,η απάντηση είναι,ΝΑΙ. Ποιός θ’απαντήσει τότε,στο ΥΠΑΡΚΤΟ ερώτημα :

Η Αλέκα κι ο Αλέξης,θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια; Ο λαός θα πεί Ωσαννά,ζήτω η Εθνική σύμπνοια ; Η υπέρτατη ευδαιμονία,θα υπερίπταται της Ελλαδικής γής;

Αλλά ποιός να σκεφθεί,ότι ΕΔΩ που φθάσαμε (ναί,ναί,ο μπουχέσας φταίει,το εμπεδώσαμε), ότι είναι πολύ βολικό γιά τους τοκογλύφους, ν’άναι μπουζουριασμένα όλα τα κόμματα,στο χρυσό κλουβί;

Η μήπως κάποιοι,το σκεφθήκανε και κάνουνε ευχέλαια,να βγεί αληθινό το όνειρό τους;

πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr