«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαρτίου 17

Σαν σήμερα

Γιορτάζουν: Αλέξιος, Αλεξία
Γεγονoτα
1821: Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.
1931: Ο Στάλιν εκδιώκει τη χήρα του....Λένιν, Ναντέσνα Κρούπσκαγια, από την Κεντρική Επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
1932: Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου, με πρώτο διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη. Πρώτος σκηνοθέτης ο Φώτος Πολίτης, πρώτο έργο ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.
1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη Λεωφόρο Συγγρού.
1948: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία και Μ. Βρετανία υπογράφουν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προάγγελο του ΝΑΤΟ.
1959: Ο αρχηγός της ΕΟΚΑ στρατηγός Γεώργιος Γρίβας φτάνει στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από την κυβέρνηση και το λαό.
1962: Οι Shadows ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Wonderful Land».
1997: Η Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών Αμερικής ανακοινώνει ότι τα άλμπουμ των Eagles «Greatest Hits» και του Μάικλ Τζάκσον «Thriller» έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στις ΗΠΑ.
2004: Ο τραγουδιστής των Kinks, Ρέι Ντέιβις, χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Γεννησεις
1834: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. [θαν. 6/3/1900]
1917: Τάκης Σινόπουλος, γιατρός, ποιητής και ζωγράφος. («Νεκρόδειπνος») [θαν. 1981]
1920: Τώνης Μαρούδας, τροβαδούρος. [θαν. 22/7/1988]
1942: Δημήτρης Πουλικάκος, τραγουδιστής και ηθοποιός.
1944: Τζον Σεμπάστιαν, αμερικανός ρόκερ, ιδρυτής του συγκροτήματος «The Lovin' Spoonful».

Θανατοι
180: Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). [θαν. 26/1/121]
1976: Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. («Γατόπαρδος») [θαν. 2/11/1906]
1988: Νικόλας Άσιμος, αντισυμβατικός τραγουδοποιός.
2010: Άλεξ Τσίλτον, αμερικανός ρόκερ, η φωνή των Box Tops και αργότερα των Big Star.
2010: Τσάρλι Γκίλετ, βρετανός μουσικολόγος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr