«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 2

Τεφτέρια έχουν βγει και σε σχολικά... κυλικεία

Η πτώση της κατανάλωσης στο νομό Θεσσαλονίκης έχει φτάσει ακόμη και στο 50%...

Κάποτε αποτελούσαν το πιο πολυσύχναστο σημείο κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων. Πιτσιρίκια και μεγαλύτεροι μαθητές στριμώχνονταν στις ουρές για ένα λαχταριστό σάντουιτς, μία τυρόπιτα, ένα χυμό. Με την εκδήλωση της κρίσης, όμως, τα σχολικά κυλικεία άρχισαν να χάνουν τη σταθερή πελατεία τους και πλέον τα σπιτικά σάντουιτς, καλά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, όπως και τα τάπερ με το φαγητό της μαμάς έχουν προκαλέσει πλήγμα στη λειτουργία τους.

Η πτώση της κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων Νομού Θεσσαλονίκης, κυμαίνεται στο 30%- 40% και σε ορισμένα κυλικεία (ιδιαίτερα στα δημοτικά σχολεία) έχει φτάσει ακόμη και στο 50%.

«Πέρυσι το καλοκαίρι, κάναμε μία σύσκεψη με τα μέλη του σωματείου για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Τότε θεωρούσαμε πως ο κλάδος του φαγητού θα δεχόταν μικρότερο πλήγμα από την οικονομική κρίση και ήμασταν αισιόδοξοι. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας διαψεύστηκαν και σήμερα τα περισσότερα σχολικά κυλικεία επιβιώνουν μετά βίας», περιγράφει ο πρόεδρος του σωματείου, Στέφανος Φακούδης.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν κατά μέσο όρο 300 σχολικά κυλικεία. Οι άλλοτε πιστοί πελάτες τους που καθημερινά «ακουμπούσαν» το χαρτζιλίκι τους έχουν περιορίσει πλέον σημαντικά τις αγορές τους και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες κυλικείων οι οποίοι έβγαλαν ακόμη και τεφτέρια προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές. «Παλιότερα αρκετά παιδιά ξόδευαν κάθε μέρα 1- 2 ευρώ στο κυλικείο. Τώρα βλέπουμε πως οι ίδιοι μαθητές δυσκολεύονται να δώσουν ακόμη και αυτά τα χρήματα και γι' αυτό προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε ανοίγοντας λογαριασμούς τους οποίους μας εξοφλούν συνήθως στο τέλος κάθε εβδομάδας», τονίζει ο κ. Φακούδης.

Πάντως, για ορισμένους ιδιοκτήτες κυλικείων το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά. Από τις αρχές της σχολικής χρονιάς εκτιμάται ότι περίπου δέκα κυλικεία, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε δημοτικά σχολεία, έχουν κλείσει. Προκειμένου να ανακοπεί αυτό το κύμα λουκέτων, το σωματείο έχει ήδη απευθυνθεί στους κατά τόπους δήμους (οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη των σχολικών κυλικείων) ζητώντας να μειωθούν κατά 20%-30% οι τιμές των μισθωμάτων. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων ζητούν να διευρυνθεί ο κατάλογος των προϊόντων που επιτρέπεται να πουλούν.

«Στις δημοπρασίες η τιμή εκκίνησης είναι 4 ευρώ ανά μαθητή, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις σχολικών κυλικείων όπου η τιμή ανά μαθητή ξεπέρασε τα 60 ευρώ. Αυτοί οι συνάδελφοι αναγκαστικά θα οδηγηθούν σε οικονομική εξόντωση καθώς είναι αδύνατο να καλύψουν τα έξοδά τους», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων Νομού Θεσσαλονίκης.

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr