«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 2

Αίγυπτος: Ο στρατός «στέλνει» τους διαδηλωτές σπίτια τους – συγκρούσεις στο Κάιρο

Σαφέστατη θέση υπέρ της λήξης των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Χόσνι Μπουμπάρακ, έλαβε πριν από λίγο ο αιγυπτιακός στρατός. Σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε πριν από λίγο, προτρέπει τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους –καθώς τα μηνύματά τους έχουν, όπως τονίστηκε, ακουστεί– προκειμένου να επιστρέψει η Αίγυπτος, μετά από 9 μέρες διαδηλώσεων και ταραχών, σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

«Οι ένοπλες δυνάμεις σάς καλούν... Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού και πρόσθεσε ότι το μήνυμα και τα αιτήματα των πολιτών ακούστηκαν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα για ένατη μέρα στην Αίγυπτο, παρά το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ, που κυβερνάει την Αίγυπτο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι πολέμιοι του καθεστώτος ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από την εξουσία. Σήμερα η κατάσταση στη χώρα φαίνεται να εκτραχύνεται ακόμα περισσότερο, καθώς στην Αλεξάνδρεια έχουν ξεσπάσει ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των υποστηρικτών του Μουμπάρακ, κάτι που δείχνει ότι δεν αποκλείεται να πάρει διαστάσεις εμφύλιας σύγκρουσης. Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει, όπως τονίζουν όλοι οι αναλυτές, ο στρατός. Πριν λίγες μέρες είχε υποστηρίξει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, πλέον προτρέπει τους διαδηλωτές να γυρίσουν στα σπίτια τους…

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν όμως, μετά την Αλεξάνδρεια, το μεσημέρι και στην πλατεία Ταχίρ του Καΐρου. Ο στρατός κράτησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ουδέτερη στάση, και οι διαδηλωτές –κάποιοι διαδηλώνουν πλέον υπέρ του Μουμπάρακ– συγκρούστηκαν μεταξύ τους γύρω από τα παραταγμένα άρμα μάχης με ξύλα και πέτρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ορισμένοι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα φαίνεται πως δέχτηκαν επιθέσεις από υποστηρικτές του Μουμπάρακ, οι οποίοι τους κατέστρεψαν τις κάμερες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και από άλλους ξένους ηγέτες να διακηρύξουν ότι οποιοδήποτε νέο αιγυπτιακό καθεστώς θα προκύψει από τυχόν ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, θα πρέπει να σεβαστεί την ειρηνευτική συνθήκη του 1979 της Αιγύπτου με το Ισραήλ. Σε επαφές του με διπλωμάτες ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να περιφρουρήσει την ειρήνη με την Αίγυπτο. Το Ισραήλ εκφράζει φόβους ότι τυχόν ανατροπή του Μουμπάρακ θα ανοίξει τον δρόμο για την άνοδο φανατικών ισλαμιστών στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης αραβικής χώρας, που από την εποχή του προέδρου Σαντάτ (ο οποίος δολοφονήθηκε το 1981 από αξιωματικούς του λόγω τις επαφές του με το Τελ Αβίβ) διατηρεί καλές διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr