«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 2

Αναζητείται απεμπλοκή από την υπόθεση της Ζήμενς

Όλα τα μέτωπα ανοιχτά, όλες οι συζητήσεις θεωρητικές..

Δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή χθες η εικόνα στην Αθήνα, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς βλέποντας την συμβολική φωτογραφία της Κατερίνας Μαυρωνά του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Μια τεράστια ελληνική σημαία και στο βάθος το ελληνικό κοινοβούλιο. Ίσως για να συμβολίσει την ψυχική απόσταση μεταξύ λαού και εκπροσώπων του.

Με τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας προ πολλού εξαντλημένες και με το κυκλοφοριακό χάος να έχει καταστήσει τη ζωή στην πρωτεύουσα αφόρητη, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Συμβούλιο Κορυφής της Παρασκευής, αλλά και οι πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.
Το σκηνικό στη χώρα είναι ζοφερό, καθώς η βίαιη προσαρμογή έχει φέρει πολλές αντιδράσεις και ενώ το κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε βασικές του υποχρεώσεις, όπως η εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων καταβολή των οφειλομένων στους φαρμακοποιούς.
Παράλληλα, σοβεί και η υπόθεση των λαθρομεταναστών που παραμένουν στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων και σε εξέλιξη βρίσκεται ο επαναπατρισμός της ομογένειας από την Αίγυπτο.
Την ίδια ώρα,  η Βουλή απασχολήθηκε και χθες με θέματα ήσσονος σημασίας, όπως η συζήτηση για το άσυλο και οι διαπληκτισμοί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μετρό.
Τα μέτωπα πολλά και όλα ανοιχτά, με ανησυχητικά τα μηνύματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, αλλά και με τον κίνδυνο να μπει η χώρα σε τούνελ λιτότητας 30ετίας, καθώς όλα δείχνουν πως το «γερμανικό μοντέλο» και οι γερμανικοί όροι θα υιοθετηθούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γίνει αποδεκτό ένα ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας των υπερχρεωμένων χωρών.
Στο μέτωπο της εργασίας, η τρόικα, που φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την πορεία των μεταρρυθμίσεων, δεν κάνει βήμα πίσω από την επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, ενώ από την πλευρά τους τα συνδικάτα χαράσσουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές, βάζοντας θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης.
Χθες ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη, με (επίσημο) αντικείμενο της συνάντησής τους την εξέταση τρόπων αντιμετώπισης της ανεργίας, μέσω προγραμμάτων και δράσεων του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την «κοινωνική οικονομία», παυσίπονο για τα μέτρα που υποχρεώνεται να λάβει η κυβέρνηση λόγω Μνημονίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την θεσμοθέτηση της (νέος όρος) κοινωνικής οικονομίας με σκοπό την «προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος, την προώθηση υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας, τη στήριξη της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικότητας».
Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται πολύ θεωρητικά μέσα σε ένα γενικότερα ζοφερό περιβάλλον.
Όπως θεωρητική ακούγεται και η συζήτηση περί συμβιβασμού με την Ζήμενς, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποζημιωθεί για την βλάβη που υπέστη.
Επί του προκειμένου, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάμε για εξωδικαστικό συμβιβασμό», αλλά «για μια σειρά από ενέργειες που ήδη γίνονται και κάποιες άλλες ήδη έχουν αποφασιστεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η ζημία του ελληνικού δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens».
Έκανε αναφορά σε πρόστιμα που επιβάλλονται λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς και στην αγωγή του ΟΤΕ για την περίφημη σύμβαση 8002, αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει για  «πολύ σύνθετο νομικό ζήτημα».
Στην όλη υπόθεση υπάρχει μια ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια»: Τα έργα που έχει αναλάβει η Ζήμενς (Μετρό, φωτεινοί σηματοδότες κλπ) έχουν σταματήσει, ενώ η εταιρία ουσιαστικά βρίσκεται εκτός αγοράς ελληνικού Δημοσίου.
Ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός, που θα μπορούσε να ονομαστεί και «συμβιβασμός» θα οδηγούσε σε μια απεμπλοκή. Οπότε, για άλλη μια φορά θα πλήρωνε η Ζήμενς – χωρίς, βέβαια, να έχουν βρεθεί αυτοί που χρηματίστηκαν – για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό, το κεφάλαιο «Ζήμενς» θα έκλεινε και επομένως ουδείς θα ασχολείτο με το βασικό θέμα, που είναι οι αποδέκτες του μαύρου χρήματος. Τέλος καλό, όλα καλά, δηλαδή…

Σοφία Βούλτεψη   02/02/2011

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr