«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Ιανουαρίου 6

“ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ” σαν χώροι υποδοχής …….ανέργων

oldboats Έχουν περάσει 2 με 3 αιώνες το πολύ από την αποίκιση – απόβαση ευρωπαίων στην μακρινή Αυστραλία.Έχουμε άραγε αναρωτηθεί ποια δύναμη ώθησε τους απελπισμένους και πεινασμένους ευρωπαίους να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο ;
Όχι της ανακάλυψης της αχανούς αυτής ηπείρου ,αλλά της προσπάθειας εγκατάστασης και επιβίωσης σε ένα τόπο που ευθύς εξ αρχής έγινε γνωστό πως είναι αφιλόξενος και άγριος. 
Μήπως “αναγκάστηκαν” να επιβιώσουν σε τέτοιας αγριότητας τόπο οι πρώτοι Λευκοί Ευρωπαίοι άποικοι ;
Μη στραβώνεται απ τα απανωτά ερωτήματά μου.Σας υπόσχομαι στο τέλος θα γελάσετε και στην παρούσα κρίσιμη περίοδο ακόμη και ένα αχνό χαμόγελο μας είναι απαραίτητο ! Ήδη από τα μέσα του 16ου αιώνα η Βρετανική Κοσμοκρατορία για λόγους που δεν είναι του παρόντος βρέθηκε με πολλά πλοία δεμένα στα λιμάνια της.Η αποστράτευση και το ξεμπαρκάρισμα του έμψυχου δυναμικού τους , μετά από μακρά περίοδο πολεμικών συρράξεων σε θάλασσες και αποικιακούς πολέμους , πλημύρισε την βρετανική ύπαιθρο και τα λιμάνια των μεγάλων πόλεων με τεράστιες στρατιές ανέργων.Οι σκληραγωγημένοι ναυτικοί – στρατιώτες πρώην πολεμιστές επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την... δεινή οικονομική κατάσταση που βρισκόταν τα χαμηλά -μεσαία στρώματα του λαού της Κοινοπολιτείας. Οι ληστείες τα μαχαιρώματα και οι φόνοι ανάμεσα στους ανέργους ανέβασαν την εγκληματικότητα στη Βρετανία της εποχής στα ύψη.Τα μπουντρούμια στον πύργο του Λονδίνου ακόμη και αυτά της περιφέρειας είχαν ξεχειλίσει . Οι Δικαστές σε όλη την επικράτεια με καθημερινές συνεδριάσεις έστελναν 3 και 4 ντουζίνες καταδικασμένων για φυλάκιση με ποινές 5 ετών τουλάχιστον για τον καθένα τους.Η πρόταση στη βουλή των Λόρδων από μερικούς ιδιοκτήτες δεμένων στα λιμάνια πλοίων ήρθε και έφερε ανακούφιση στις συνωστισμένες Αγγλικές φυλακές. Αμέσως υιοθετήθηκε ! Με 1 λίρα ετησίως ανά κεφαλή κρατουμένου κόστος για τη διατροφή τους στο Κράτος ,τα αραγμένα μπρίκια και οι ντοκαρισμένες γαλέρες άρχισαν αμέσως να αποσυμφορίζουν τις φυλακές και ανοίγουν χώρο υποδοχής και για άλλους.Πολύ σύντομα όμως και με το ρυθμό που είχε πάρει η Βρετανική Δικαιοσύνη τα διαθέσιμα πλοία ξεπέρασαν γρήγορα το σημείο υπερκορεσμού τους.Αναζήτηση για καινούργια λύση έπρεπε να βρεθεί το συντομότερο.
-Πρέπει να κάνουμε χώρο στα πλοία !
-Ναι , αλλά πώς ; Και τότε ο “από μηχανής θεός” έφερε τα νέα και μαζί και τη λύση . Ανακαλύφθηκε η … Ωκεανία ! Τεράστια australia2 και παρθένα νέα Ήπειρος και μάλιστα με ελάχιστους ημιάγριους αυτόχθονες.
Να η λύση στο πρόβλημά μας ! Έχουμε δικαίωμα για αποστολή αποίκων και εξερεύνηση . Θα την αποικήσουμε με τους κατάδικους απ τα πλοία ,θα τους στείλουμε εκεί να ανοίξουμε χώρο στις πλωτές φυλακές μας. 
Θα κάνουμε μια ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ! και 2 και 3 και όσες χρειαζόμαστε.Αχανής η έκτασή της , ατέλειωτοι οι πόροι της ,καράβια έχουμε θα τους στείλουμε εκεί . Θα φορτώσουμε και λίγα μπιχλιμπίδια τους καπετάνιους μας να έχουν να ανταλλάξουν γυρνώντας με μετάξι και τσάι από Κίνα και Ινδία . 
Μην γυρίσουν και άδεια.
Τώρα θα μου πείτε τι σας τα λέω αυτά ;
Μα τα θυμήθηκα σήμερα ακούγοντας τη φαεινή ιδέα των Παστόκων. Μετά τους φράχτες που θα βάλουν λέει στον Εύρο,θα αγοράσουν παλιά πλοία να τα κάνουν φυλακές ,πλωτές σαν αυτές των Άγγλων ,να βάλουν τους μετανάστες – νόμιμους και μη – .
Αυτούς όλους όμως τους χρειάζονται εδώ στο ελλαδιστάν !
Λέτε οι πλωτές φυλακές να ετοιμάζονται για τους ανέργους μας ;
Λέτε στους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιου άνεργου να προσφερθεί “θέση” σε αυτά τα πλοία ; 
Βρε ! λέτε ο GAP να ’χει ανακαλύψει καμιά νέα ….ήπειρο και να μας το κρατάει κρυφό ; 
Για αυτό έλεγε “Λεφτά υπάρχουν” ;
Λέτε το επόμενο μέτρο τους να είναι καμιά ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ;

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr