«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 26

Γενική Απεργία την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 ! Οι Τουρκοκύπριοι Ζητούν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των απανταχού εργαζομένων…

Οι Τουρκοκύπριοι κατεβαίνουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 σε Γενική Απεργία και σκοπεύουν να κατέβουν μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας τα αιτήματα τους προς τις αρχές και την Τουρκική Κυβέρνηση. Ζητούν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των πανταχού εργαζομένων.

Introduction and The Principles of the Union Platform  (Μετάφραση Google) :

Η πολιτική πίεση στο βόρειο τμήμα της Κύπρος αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Είναι γνωστό πραγματικότητα ότι το βόρειο τμήμα της χώρας μας διοικείται από την Τουρκία και τις αρχές που είναι εδώ οι μαριονέτες της Τουρκίας.
Ενάντια στην Genève συμβάσεις το 1949, η Τουρκία μεταφέρει τον πληθυσμό της στο βόρειο τμήμα του νησιού μας και έχει τη διανομή της ιθαγένειας στην αυτονομιστική δηλώσει ότι γίνονται για να καθοριστεί το 1983. Από τη μια πλευρά, η παγκόσμια οικονομική κρίση δίνεται ως δικαιολογία για να μειώσετε τους μισθούς και τα ημερομίσθια με την αναλογία του 40%, και οι εργάτες αναγκάζονται να πληρώσουν για αυτή την κρίση? Από την άλλη πλευρά, οι δημόσιες σφαίρες των Τουρκοκυπρίων δίνονται στις πρωτεύουσες που βρίσκονται κοντά στην Τουρκική Δημοκρατία.
Η Τουρκία, η οποία βρίσκεται στο νησί μας στα πλαίσια του εγγυητή, ήταν να δηλώσει την προσαρμογή και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρος constitutional ναύλωσης, μεταφέρθηκε πληθυσμός στο νησί μας και να αρχίσει τη διαδικασία εποικισμού με την εξαγορά όλων των δημόσιων χώρων της Τουρκοκυπρίων. Με τη μεταφορά του πληθυσμού, η Τουρκία απομακρύνεται από την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων και είναι πρόθυμη να έχουμε μια αποικία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Αυτοί που θίγονται πιο εξαιτίας αυτής της τραγωδίας, την οποία το σύνολο μάρτυρας κόσμος των Τουρκοκυπρίων. Τουρκοκυπριακής κοινότητας που υποφέρει από και αγωνίστηκε εναντίον κάθε πίεση οδηγείται στην καταστροφή με τις επιβαλλόμενες πολιτικές πρακτικές.
Εντός αυτής της περιόδου, κατά την οποία το θέμα αυτό αποδεικνύεται ως «κοινόχρηστο καταστροφή», οι οργανώσεις μας, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με τις απεργίες και τις δράσεις στα σχολεία, τα δημόσια ιδρύματα και τα λιμάνια. Προκύπτει σαφώς ότι, το νέο οθωμανικό έννοια της πολιτικής επεκτατισμού της Τουρκίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη οφείλεται στη διεθνή οικονομικά και πολιτικά οφέλη της, και δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, φαίνεται ότι τα οφέλη είναι προτιμότερη από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η διαδικασία αυτή που είναι οι Τουρκοκύπριοι που χρησιμοποιούνται ως όμηροι, και που η Τουρκία φαίνεται να έχει μια λύση, αλλά στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο για τους μη λύση-δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Τα συνδικάτα, πολιτικά κόμματα και οι ΜΚΟ έχουν προετοιμάσει μια δήλωση για να πει "STOP" σε αυτή τη διαδικασία με την οργάνωση μιας γενικής απεργίας και συνάντηση την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, 2011.
Θέλουμε επίσης να έχουμε τη διεθνή αλληλεγγύη και υποστήριξη για αυτόν τον αγώνα.
Τις καλύτερες ευχές,
Σενέρ Elcil
KTOS
Γενικός Γραμματέας
Οι Αρχές της πλατφόρμας Ένωσης
1. Η Ένωση Πλατφόρμα είναι μια ένωση, που ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία και την ανάπτυξη των δημοκρατικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων των οργανώσεων των εργαζομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχει ως στόχο "αυτοδιοίκηση της κοινότητας", εξαλείφοντας το πρόβλημα της εκπροσώπησης της πολιτικής βούλησης. Η πλατφόρμα δεν στοχεύει να είναι κυβέρνηση.
2. Ο αγώνας της Ένωσης πλατφόρμα δεν έχει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε οργανώσεις ή πολιτικά κόμματα τα οποία να ενεργοποιεί ή να υποστηρίζουν τις πρακτικές που στοχεύουν κοινωνική καταστροφή και την εξαφάνιση. Ex: Εκείνοι που υποστηρίζουν "νόμο για τη μετανάστευση».
3. Η Ένωση πλατφόρμα παρέχει πλήρη υποστήριξη για την άμεση λύση του προβλήματος Κύπρος στο πλαίσιο των παραμέτρων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και τη θέση Τουρκοκυπρίων στη διεθνή αρένα.
4. Τουρκοκύπριοι θα αυτοδιοίκησης θα πρέπει να τηρούνται.
5. Η σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων θα πρέπει να στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα της πολιτικής βούλησης. Μια σχέση η οποία είναι προσανατολισμένη ως "δίνει για τη λήψη τάξης» πρέπει να τερματιστούν.
6. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν τη δυνατότητα, τις ικανότητες και τις γνώσεις που διέπει τους δικούς τους θεσμούς. Στηριζόμενη σε αυτό το γεγονός, η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, Οργάνωση Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας Δυνάμεων θα πρέπει να παραδοθούν στους Τουρκοκύπριους? Την αστυνομία και την πυρκαγιά διαμερισμάτων, πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική διοίκηση.
7. Το UBP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) υπακούει όλες τις επιβολές και η πίεση της κυβέρνησης ΑΚΡ στην Τουρκία, μόνο για χάρη της παραμονής στην κυβέρνηση. Επιπλέον, UBP κάνει MP μεταφορές ανήθικα και έχει παραδώσει την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων προς το ΑΚΡ στην Τουρκία. Με τις πρακτικές της, UBP έχει την οδήγηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας προς την καταστροφή και να συμπεριφέρεται ως εχθρός της κοινωνίας, εξαιτίας της εσφαλμένης τη συνεργασία της.
8. Η Ένωση πλατφόρμα, - στον αγώνα της εκ νέου ανάληψη της πολιτικής βούλησης η οποία παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές Δημοκρατία? Αναμένει τα μέρη από την κυβέρνηση να υποστηρίξει όλες τις ενέργειες εάν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα προς τα εμπρός να είναι πιο αποτελεσματική. Οι δράσεις μπορούν επίσης να περιλαμβάνει σχέδιο πίσω από το κοινοβούλιο.
9. Οι αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας θα πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Θα πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην πρακτική των «γραφείο σκιών» με το όνομα των συμβούλων. Η παρέμβαση της Τουρκικής Δημοκρατίας Ενίσχυση της Επιτροπής με τις αποφάσεις των πολιτικών θα πρέπει να τερματιστούν. Οι πρακτικές της οικονομικής βοήθειας θα πρέπει να εισαχθεί ως έργα, ασκείται μέσω των τουρκοκυπριακών αρχών και τις προσκλήσεις θα πρέπει να είναι σε Κύπρος.
10. Στα πλαίσια των πρωτοκόλλων με την Τουρκική Δημοκρατία, με πολιτικά κίνητρα οικονομικού πακέτου το οποίο επιβάλλεται προς τους Τουρκοκύπριους και είναι απολύτως ακατάλληλο σε σχέση με την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική δομή των Τουρκοκυπρίων θα πρέπει να διακοπεί αμέσως. Οι κανονισμοί πρέπει να καταργηθούν.
11. Κάτω από το όνομα της "ιδιωτικοποίησης", οι δημόσιες σφαίρες των Τουρκοκυπρίων έχουν ληφθεί μακριά από αυτούς. Αυτές οι πρακτικές θα πρέπει να λήξει αμέσως. Τα έγκυρα αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία και το μέλλον αυτών των συνταγμάτων ανήκουν σε Τουρκοκύπριους.
12. Ψευδείς διανομές υπηκοότητα στη χώρα μας η οποία αποσπά την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δομή και παρεμποδίζουν την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων θα πρέπει να εξαλειφθούν. Θα πρέπει να υπάρχει μια απογραφή πληθυσμού κάτω από την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών και την παράνομη πληθυσμό θα πρέπει να σταλεί μακριά. Η είσοδος στην χώρα με δελτία ταυτότητας θα πρέπει να εξαλειφθούν και οι καταχωρίσεις για τη χώρα θα πρέπει να είναι υπό έλεγχο.
13. Οι συνθήκες εργασίας του ιδιωτικού τομέα εργάτες που δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες πρέπει να αποκατασταθεί. Οι συμβάσεις της ΔΟΕ θα πρέπει να εφαρμόζεται στη χώρα μας από την άποψη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr