«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ο χειμώνας ευνοεί τα... εμφράγματα

heart attack «Πρωταθλητής» στα εμφράγματα θεωρείται ο χειμώνας! Οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, τονίζοντας ότι το κρύο... απειλεί την καρδιά και οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας οδηγούν σε αύξηση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και των αιφνίδιων καρδιακών θανάτων.

Μελέτη της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε ότι την περίοδο του χειμώνα, οπότε υπάρχουν αυξημένη υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες, ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από οξύ έμφραγμα είναι περίπου 32% μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 70 ετών, οι θάνατοι το Δεκέμβριο είναι διπλάσιοι σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρδιολογίας, Παύλο Τούτουζα, ένα στα τέσσερα εμφράγματα σημειώνεται την ψυχρή περίοδο, ενώ, όπως είπε στον «Α», ο Δεκέμβριος είναι ο «μήνας των εμφραγμάτων», λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το λεγόμενο «καρδιολογικό σύνδρομο του Δεκέμβρη», επισημαίνοντας ότι το δριμύ ψύχος φέρνει, εκτός από λοιμώξεις, καταιγισμό καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Πώς το κρύο επηρεάζει την καρδιά μας; Οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν αγγειοσύσπαση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και επιβαρύνει την καρδιακή λειτουργία. Επιπλέον, όταν υπάρχει αρκετό κρύο, υπάρχει μία τάση για αύξηση της θρόμβωσης του αίματος και κατά συνέπεια εμφραγμάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων…..

Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και oem7 δημοσιεύτηκε στο «British Medical Journal». Η έρευνα αναφέρει ότι για κάθε βαθμό Κελσίου που πέφτει το θερμόμετρο σε μία μέρα, παρατηρούνται γύρω στα 200 εμφράγματα παραπάνω, ενώ στη διάρκεια του μήνα μία μείωση της μέσης ημερήσιας θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό σχετίζεται με μία σωρευτική αύξηση κατά 2% στον κίνδυνο εμφράγματος.

Τι να προσέχουν

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους πάσχουν από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μειώνεται απότομα η θερμοκρασία, να ελέγχουν τακτικά την πίεσή τους και να διατηρούν σταθερές τις διατροφικές τους συνήθειες (να μην καταναλώνουν περισσότερο αλάτι και λίπος). Τους συνιστούν ακόμη να εμβολιάζονται για τη γρίπη, για πρόληψη από σοβαρές επιπλοκές και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στο κρύο, αν δεν είναι σωστά ντυμένοι, με καλυμμένο το κεφάλι και τα άκρα. Επίσης, δε θα πρέπει να πίνουν αλκοόλ για να... ζεσταθούν και να βγουν έπειτα στο κρύο, γιατί η αγγειοσύσπαση που προκαλεί το αλκοόλ μπορεί να επιφέρει μεγάλη απώλεια θερμότητας, με καταστροφικά αποτελέσματα για τα αγγεία και την καρδιά.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr