«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Ιουνίου 4

Έλληνας, καταντάς!

Γράφει ο φίλος  AATON  :

Κάποτε δεν υπήρχε μεγαλύτερη τιμή, απο το να σε ρωτάνε τι είσαι, και να λές εσυ με καμάρι, "Είμαι ΕΛΛΗΝ"
Σήμερα κυρίες και κύριοι, ακούς να λένε κάποιοι που βγάζουν λάθος συνθήματα, το "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι"

ΛΑΘΟΣ!!

σήμερα αγαπητέ μου,
"Έλληνας, ούτε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι. 
Έλληνας.. κ α τ α ν τ ά ς.."

Ναι, θεωρείται πλέον πανευρωπαϊκά, μεγάλη κατάντια το να είσαι Έλληνας σήμερα.
Η χώρα των "λαμογιών".
Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί την λέξη "λαμόγιο" μα είμαι πολύ σίγουρος πως λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει. Πάμε λοιπόν να την αναλύσουμε, με τις δικές μου φτωχές γνώσεις, κι όποιος κατέχει καλύτερα, μας διαφωτίζει περισσότερο μετά.
Λάμια= πόρνη
Γιός= ..ο γιός της.
Λαμόγιο= Της πουτ@νας ο γιός με απλά λόγια, γι αυτό προσοχή όταν αποκαλείτε κάποιον "λαμόγιο", μην χαλάσετε τίποτε φιλίες χωρίς αιτία.
Οι πόρνες λοιπόν ως γνωστόν, εργάζονται συνήθως σε πορνείο. Τι πιο ταιριαστό λοιπόν για το Ελλαδιστάν, στο να θεωρείται η χώρα των λαμογιών; Γιατί να μην επονομαστεί "Μπουρδελιστάν" ή πιο ευγενικά, "Πορνιστάν"; Μας χαλάει;
Εδώ δεν μας χαλάει που ζούμε σε ένα μπουρδέλο, και μας χαλάει η ταμπέλα που 'χει απ' έξω; Ας σοβαρευτούμε κάποτε και ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα.
Πρόκειται για μια επιχείρηση, και όχι για χώρα.
Μια επιχείρηση, όπου τα αφεντικά είναι μια χούφτα νεοβαθύπλουτων που ξέμειναν απο την Τουρκοκρατία μερικοί, και κάποιοι απο την κατοχή του 40, οι οποίοι γαμάν και δέρνουν τους 10. εκατομμύρια περίπου ανόητους και ανίκανους να σκευτούν εργάτες της επιχείρησης.
Κάθε τόσο εμφανίζεται και ένας λαοπλάνος εθνοσωτήρας που παρασύρει τα πλήθη με υποσχέσεις φούμαρα, που τον πηδάει μετά, μαζί με μερικές αεροσυνοδούς, και που ο πανηλίθιος λαός τον πληρώνει πανάκριβα, στήνοντάς του κατόπιν και αδριάντα.
Μια επιχείρηση που δήθεν έδιωξε τον φασίστα και δικτάτορα Παπαδόπουλο, για να κάνει τα χειρότερα κατόπιν, αλλά κάτω απο άλλες επωνυμίες, πιο ..

δημοκρατικές.
Που έδιωξε τον Βασιλιά, για να τα τρώνε εις τριπλούν οι τσάκαλοι της βουλής και οι αυλικοί τους, και που είναι τόσοι, που ο βασιλιάς δεν είχε τόσους, ούτε σε εφτά ζωές.
Μια επιχείρηση που την κυβερνάει η καθ' όλλα αμφισβητούμενη πλέον γεννιά του Πολυτεχνίου, που καπηλεύθηκε τον ηρωϊσμό άλλων, για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να ρημάξει τον τόπο, κι ότι απέμεινε.
Το ξύλο όμως το τρώνε πάντα οι χαχόλοι, δηλαδή ο λαός.
Και αυτοί κλέβουν, ρημάζουν, αφανίζουν την χώρα, την εξευτελίζουν σε όλη την πλάση και την καταρακώνουν οικονομικά, χωρίς ποτέ να τρώνε ξύλο απο κανέναν.
Χωρίς ποτέ να πάει φυλακή κανένας τους.
Με το ένα κοράκι να σώζει το άλλο, κι όλα μαζί να τρώνε το πτώμα της πατρίδας και τις σάρκες του λαού της.
Της χώρας του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, να την κάνουν περίγελο σε Γερμανούς και πάσης φύσεως κατακάθια της Ευρώπης, με τις κλεψιές και τις ρεμούλες τους.
Κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε απαθείς, σαν ζώα μετά το φαγητό, αναμασώντας την τροφή που μας ταίζουν και την τρώμε ασταμάτητα κι αχόρταγα.
Και που ποτέ δεν λέμε "Φτάνει, χόρτασα δεν θέλω άλλο.. φάτε το εσείς".
Που τους αφήνουμε να βγάζουν βιβλία δήθεν ιστορίας για τα σχολεία, κι όπου την σφαγή της Μικρασιατικής καταστροφής την μετάτρεψαν σε "θανάτους αιφνίδιους απο..συνωστισμό..", αμαυρώνοντας μνήμες και θυσίες σύγχρονων ηρώων.
Και αντί να γυρίσει κάποιος και να τους γιαουρτώσει και να τους στείλει στο διάολο αυτούς που τα έγραψαν, αλλά και αυτούς που τα ενέκριναν, μαλώνουμε για το ποιός θα πάρει το κύπελο και ποιός το τελευταίο βίντεο της Τζούλιας απ' το περίπτερο..
Η παραποίηση της ίδιας μας της ιστορίας, απο εμάς τους ίδιους..
Και μας πονάει δήθεν μετά, που το ίδιο κάνουν και οι Σκοπιανοί; Εδώ μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.. μάλλον κάποιοι εκεί πάνω μας τα βγάζουν, κι εμείς τρέχουμε μετά, αόμματοι πλέον, να τους ευχαριστήσουμε που θα πάρουμε νωρίς σύνταξη σαν τυφλοί..
Η σύνταξη θα είναι πολύ πικρή, και θα είναι για πάντα. Κι όχι μόνο για μας, μα και για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, και τις γεννιές που θα 'ρθουν.
Άραγε τι θα τα πούμε;
Οι παππούδες μας μας έκαναν περήφανους με τις ιστορίες τους και τον ηρωϊσμό τους. Εμείς τι περηφάνεια θα μεταδώσουμε στα δικά μας παιδιά; στα εγγόνια μας;
Τι θα τα πούμε, ότι είμασταν μια γεννιά απο κότες, που λούφαζαν δίχως ντροπή, ενώ γνώριζαν πως τις πήγαιναν για σφαγή;
Σοβαρά; αυτό θα πούμε; Γιατί αυτό είμαστε...
Μην περιμένουμε όμως να μας έχουν σε εκτίμιση κατόπιν τα παιδιά ή τα εγγόνια μας.. Και αν δεν μας φτύσουν στα μούτρα, θα 'ναι γιατί το σάλιο τους θα είναι πολύτιμο.

Και ο λαός αυτός αποχαυνωμένος, αποβλακωμένος,
ξέρει τα πάντα για κάθε σοβαρό ζήτημα της πατρίδας.
Ξέρει για παράδειγμα τα πάντα για το μουντιάλ,
για τονΠαναθηναϊκό η τον Ολυμπιακό,
για το βραχιόλι που έχασε η Βανδή στο καμαρίνι της,
τι μάρκα ήταν η ..σαμπάνια της Τζούλιας..

μα δίχως να γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο..

Μαλάκα Έλληνα, ξύπνα, γαμώ τον ύπνο σου και την απάθειά σου..
Σήκω και δες πώς σε κατάντησαν
και πώς θα σε καταντήσουν ακόμη..

Ξ Υ Π Ν Α !!

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. ELLHNAS DEN KATANTAS ELLHNA SE KATANTAN OI EYRVPOYLHMENOI THS ELLADAS OI ELLHNES PANTA HTAN LAOS POY TAYMAZE OLOS O KOSMOS ALLA TA SYMFERONTA THS TZEPHS MAS EFERAN SE KATANTIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr