«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Απριλίου 23

Βασίλης Λάσκος! ένας άξιος του Λάμπρου Κατσώνη !!!

 katswnis Πριν πολλά χρόνια διάβασα ένα βιβλίο του Καραγάτση. Τα τελευταία χρόνια, με όσα γίνονται δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον ήρωά του. Δε θα σπαταλήσω το χρόνο σας με έναν λογοτεχνικό ήρωα. Ο συγκεκριμένος ήταν πραγματικός και το βιβλίο ήταν μυθιστορηματική βιογραφία.
Το όνομά του: Βασίλης Λάσκος. 
Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο. subkatswnis
Παράτολμος.

Πολεμιστής.

Πήρε το ένα από τα δυο σαπάκια υποβρύχια του ελληνικού ναυτικού, που προοριζόταν για παλιοσίδερα, φρόντισε να επισκευαστεί όπως όπως και με ένα σαράβαλο υποβρύχιο και σε περασμένη για κυβερνήτη υποβρυχίου ηλικία (43 ετών) δημιούργησε το δικό του έπος που κράτησε 6 μήνες: 24/3-14/9/43.
Με τρελή τόλμη έμπαινε μέσα στα λιμάνια και βύθιζε τα εχθρικά καράβια μπροστά στα γεμισμένα κανόνια του.
Ο θάνατός του; Ανήμερα του Σταυρού κι αφού είχε συνθηκολογήσει η Ιταλία  προδώθηκε από ελληνικό πλοίο πουλημένο στους γερμανούς. Και του έστησε καρτέρι γερμανικό ανθυποβρυχιακό. Τον χτύπησε 4 φορές κι αναγκάστηκε να αναδυθεί. Αντί όμως να παραδοθεί, εκατσε δίπλα στον κανονιέρη κι άρχισε να κανονιοβολεί το γερμανικό πλοίο. Εκεί τον βρήκε ο θάνατος.
Για όσους λέει κάτι το επίθετο, ναι, ήταν ο αδελφός του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκου.
Δυστυχώς, αν ρωτήσει κανείς στο δρόμο αν τον γνωρίζει κανείς, θα εισπράξει αρνητικές απαντήσεις. Πριν 7-8 χρόνια αν ρωτούσατε στο δρόμο θα σας απαντούσαν, ναι, είναι ένας παίκτης  ριάλιτι. Επρόκειτο για τον μικρανηψιό του, που πήρε τιμητικά το όνομά του, αλλά δεν το τίμησε.
Αναφέρω την ιστορία για να σκεφτούμε. Υπάρχει Ελλάδα Ελλήνων σήμερα; Θα μπορούσαμε εμείς ή τα παιδιά μας να κάνουμε κάτι παρόμοιο για τη σημερινή Ελλάδα; Οχι! γιατί; Πώς φτάσαμε να είναι πιο γνωστός ένας παίκτης ριάλιτι από τον θείο του, που ήταν ήρωας και σύμβολο;
Πόσοι από εμας ή τα παιδιά μας γνωρίζουν αυτή την ιστορία;
Ας συγκρίνουμε το ήθος των ανθρώπων που ανέσυραν από τα σκουπίδια ένα ακατάλληλο υποβρύχιο, το μισο-επισκεύασαν και πολέμησαν μέσα και πάνω του πέφτοντας ένας ένας σε μια απέλπιδα μάχη σαν τον Λεωνίδα και τους 300 με το ήθος των σημερινών ελλήνων που προσπαθούν να πείσουν τους Πομάκους της Θράκης ότι δεν είναι έλληνες, αλλά τούρκοι και πρέπει να σκέφτονται και να μιλάνε τουρκικα. Όταν οι ίδιοι οι  πομάκοι φωνάζουν "είμαστε έλληνες" Και τότε θα δούμε ότι δεν είναι εχθροί μας οι αμερικάνοι, η εοκ, το ΔΝΤ. Εχθροί της σημερινής Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι “έλληνες”.

Πηγή  :      George Pitas

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr