«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαρτίου 11

Ετοιμάζεται μηχανισμός στήριξης για την Ελλάδα

Βρυξέλλες,

Η Κομισιόν εξετάζει μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και εφόσον κριθεί αναγκαίο, επισήμανε χθες ο πρόεδρός της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Για την κερδοσκοπία, είπε ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα υπήρχαν, απλώς επιβάρυνε (η κερδοσκοπία) την κατάσταση.

Η παρέμβαση του κ. Μπαρόζο, που έχει μορφή γραπτής δήλωσης, εκδόθηκε αμέσως μετά τη συζήτηση που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κομισιόν, στο Στρασβούργο, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, και εν όψει της εξέτασης της κατάστασης που θα γίνει τη Δευτέρα σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, η Ελλάδα πήρε τα αναγκαία μέτρα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα φέτος, τα οποία δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματά της.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, πράττουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης συνολικά. Η Επιτροπή συνεργάζεται με μέλη της Ευρωζώνης για να σχεδιάσει μηχανισμό, τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης, ανέφερε.

Ο κ. Μπαρόζο διευκρίνισε ότι…..

ο μηχανισμός αυτός δεν θα είναι κοινοτικός, διότι απαγορεύεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά μια συντονισμένη από την Κομισιόν βοήθεια που θα προέλθει από τις χώρες της Ευρωζώνης. Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε να προσδιορίσει το είδος της βοήθειας, αλλά είναι γνωστό ότι θα έχει κυρίως τη μορφή αγοράς ελληνικών ομολόγων, με εγγύηση των εταίρων.

Εκείνο που είπε ο κ. Μπαρόζο και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι, εάν τελικά κριθεί αναγκαία και δοθεί η βοήθεια, αυτό θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια, θα ζητηθούν από την κυβέρνηση κάποια ανταλλάγματα, όπως για παράδειγμα, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (αγορά εργασίας, κλειστά επαγγέλματα κ.λπ.).

Κερδοσκοπία

Αναφορικά με την κερδοσκοπία, ο πρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει ότι τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας δεν προκλήθηκαν από την κερδοσκοπία, απλώς η κερδοσκοπία ήταν ένας παράγοντας που επιδείνωσε την κατάσταση.

Οπως είπε, η Κομισιόν θα υποβάλει προτάσεις που θα ενισχύουν τη διαφάνεια στην αγορά και θα περιορίσουν τους κινδύνους. Ιδίως θα επικεντρωθεί στα CDS, τα ασφάλιστρα κινδύνου στα κρατικά ομόλογα και θα εξετάσει κατά ποσόν είναι εφικτό να προχωρήσει στην απαγόρευση των κερδοσκοπικών πωλήσεων. Πρόκειται για τις πωλήσεις των λεγόμενων «γυμνών» CDS, δηλαδή των συμβολαίων χωρίς ο πωλητής να έχει στη διάθεσή του το προϊόν.

Πηγή   :   ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr