«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Μαρτίου 1

ΔΝΤ: Είσαστε σε χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή !

Ανθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφεραν σε Ελληνα αξιωματούχο ότι «η κατάσταση της Ελλάδος είναι χειρότερη ακόμα και από εκείνη της Αργεντινής»

Πάντως η αντιπροσωπία των κοινοτικών ήδη έχει παραδώσει στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν την έκθεσή της για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και για τον λόγο αυτό απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί ήδη, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο προβλεπόμενο 8,7% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρεν φθάνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα.
Τέσσερις ενστάσεις διατύπωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες,....

οι κοινοτικοί ως προς τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας (ΠΣΑ) και λόγω αυτών των θεμάτων οδηγήθηκαν στην εκτίμηση ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα.
Η κυριότερη αφορά στο μέγεθος της ύφεσης. Η κυβέρνηση εκτιμά στο ΠΣΑ ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει μόνο κατά 0,3%, αλλά -με βάση και τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009οι Βρυξέλλες πιστεύουν τώρα ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 2%. Αυτό θα προκαλέσει μείωση των προσδοκώμενων εσόδων και αύξηση των δαπανών, άρα μεγαλύτερο έλλειμμα.
Η δεύτερη ένσταση αφορά στην πρόβλεψη για τις δαπάνες τόκων, που θα είναι μεγαλύτερες κατά 1 δισ. λόγω της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, οι κοινοτικοί θεωρούν υπεραισιόδοξη την πρόβλεψη του ΠΣΑ για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Τέλος, εξέφρασαν επιφυλάξεις για την προβλεπόμενη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.
Τα επιδόματα θα κοπούν διαπαντός.
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ καθώς και της φορολογίας των καυσίμων και η περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν τα βασικά μέτρα που εξετάζονται, ενώ τονίζεται ότι οι επιπλέον περικοπές επιδομάτων θα είναι μόνιμου χαρακτήρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Οικοδεσπότη (είμαι ο Α.Κ.)

    Εάν επιτρέπεις, μεταφέρω τη συζήτηση από το μπλογκ του "Ανεμου" περί χορήγησης ιθαγένειας, της περασμένης εβδομάδας. Από τη συνέχεια της συζήτησης εκεί παρατήρησα ότι δεν αξίζει ο συγκεκριμένος μπλόγκερ να ασχοληθώ με την περίπτωσή του αν και..... με τρώει το χέρι μου να γράψω στο μπλογκ του. Πρόκειται για ιδεοληπτικό άτομο, που αδυνατεί να συζητήσει με επιχειρήματα παρά μόνο με συνθήματα τηλεοπτικών εκπομπών και ΜΚΟ. Τέλος πάντων.

    Εσύ φαίνεσαι σοβαρότερος, αν και με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Δεν είναι κατ' ανάγκην κακό αυτό. Για την ιστορία, πρώτα με προσέβαλλες με τη φράση σου "Αποκλειστικα για τον νεο νομο δεν νομιζω να καταφερετε κατι,αδυνατειτε εκ του χαρακτηρα σας προφανως", και μετά εγώ αντέδρασα. Αλλά ας είναι.

    Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και δεν ανήκα σε καμία νεολαία στη ζωή μου, ας ρίξουμε τους τόνους και ας ασχοληθούμε με το επίμαχο θέμα.

    1)Η χορήγηση ιθαγένειας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, αλλά πράξη αλλοίωσης (όχι πάντα με την αρνητική έννοια) του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ μίας ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Συμφωνείς ή όχι και γιατί.

    2)Είναι σίγουρο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα τωνμεταναστών καταπατώνται. Μπορούν να προστατευτούν ικανοποιητικά ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να προσφύγουμε στη χορήγηση ιθαγένειας. Δεν χρειάζεται ένας ξένος να "γίνει" Ελληνας για να μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα. Εάν θέλεις σε νεώτερο σχόλιο μπορώ να παρουσιάσω λύσεις προστασίας των δικαιωμάτων τους.

    3)Πρόταση:Τα παιδιά που γεννιούνται εδώ, μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια μετά ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΣΗ . Δεύτερη προϋπόθεση, οι γονείς να έχουν δηλώσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ταυτότητα και αυτό να είναι εξακριβωμένο σε συνεργασία με την πρεσβεία του κράτους προέλευσης (και ας έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα !!). Τρίτη προϋπόθεση (και ας φαίνεται αυτονόητη) γραπτή δήλωση ότι δεν θα ζητήσουν να εφαρμόζουν, ούτε καν ατύπως, άλλο αστικό δίκαιο από αυτό της ελληνικής δημοκρατίας. Εάν δεν κάνουν την αίτηση λαμβάνουν αυτόματα το καθεστώς του “επι μακρόν διαμένοντος” (ναι υπάρχει και τέτοιο !), χωρίς πολιτικά δικαιώματα.

    4)Πρόταση:Αυτός που εισήλθε στην ελληνική επικράττεια κρατείται ώσπου να διακριβωθεί η ταυτότητά του. (Εισερχόμενοι καταστρέφουν τα έγγραφά τους και έτσι δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος ! Εξυπνο)

    5)Δημοψήφισμα σε ΗΔΗ διαμορφωμένο, ολοκληρωμένο, ξεκάθαρο, γραπτό νομοσχέδιο περί ιθαγένειας (επιτρέπεται από το Σύνταγμά μας στο άρθρο 44, παρ.2,εδάφ.2), το οποίο έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση και όχι δημοψήφισμα με φτιαχτές, επικίνδυνες, διφορούμενες, παραπλανητικές ερωτήσεις. Και τα δύο δημοψηφίσματα επιτρέπονται. Απλά πρότείνω το πρώτο.

    Αυτά για αρχή. Εάν θέλεις μπορούμε να συνεχίσουμε και σε λεπτομέρειες. Αναμένω με ενδιαφέρον τα σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Α.Κ.
    Αρχη μου ,σχετικα με το μπλογκ του οποιου εχω τη ν ευθυνη ειναι τα παρακατω : α) Τα οποια σχολια αναρτουν οι αναγνωστες μου να εχουν αμεση σχεση με το αρθρο.β)Να μην περιεχουν υβρεις χαρακτηρισμους και συκοφαντιες γενικα.Πολυ περισσοτερο δε,να μην αναφερονται σε ατομα που δεν συμμετεχουν ανεξαρτητα απο χαρακτηρισμους η οχι.
    Οπως διαπιστωσες το δικο σου σχολιο το "αφησα" και καταπατησα τους δικους μου κανονες.
    Δεν ευθυνεσαι εσυ για αυτο αλλα μονο η υποχεωση να σου απαντησω οχι για την ουσια του σχολιου σου,για αυτην υπαρχουν αρκετα παλαιοτερα αρθρα και ισως να βρης εκει απαντησεις.Σε γενικες γραμμες παντως μας βρισκω συμφωνους.Αλλα να σου πω σχετικα με τον Ανεμο οτι αντιμετωπιζει ανηλεη πολεμο και απο τις δυο πλευρες παρ' οτι νομιζω οτι και αυτος συμφωνει με οσα αναφερεις πιο πανω.Παρολα αυτα ομως η "πολεμικη" αυτη που "μαλλον" δεν εισαι γνωστης απο οσο εχω καταλαβει μεχρι τωρα,εχει αναγκασει και τον Ανεμο,αλλα και εμενα διοτι την εχω δεχτει στο πετσι μου και απο δεξια και απο αριστερα και για αυτο ειμαστε στο ιδιο μετεριζι,να βλεπουμε καχυποπτα οσα σχολια ασχολουνται με την ιθαγενεια.Οι πλειστοι λασπολογοι που κινηθηκαν εναντιον μας,χρησιμοποιησαν παρομοιους τροπους ,ηρεμους αρχικα,κουβεντα στη κουβεντα,ερωτηση στην ερωτηση,και οδηγουσαν τη συζητηση μαζι με συμμαχους τους που καλουσαν σε επιπεδο γηπεδου με αποτελεσμα οχι διαλογος αλλα μονο κραυγες υστερικες αρχικα και βρισιδια και χαρακτηρισμοι στην συνεχεια.Δεν απολογουμαι ,ουτε και νομιζω οτι σε προσεβαλλα,αν θυμασαι το σχολιο σου ηταν αρκουντως δεικτικο,και το μονο που εκανα ηταν να τονισω αυτο ακριβως,και το οτι χτυπαει δλδ το καμπανακι του alarm.Εν πασει περιπτωσει ,ο Ανεμος στο τελευταιο του σχολιο που σου απηυθυνε εκανε μια ερωτηση,μηπως θα μπορουσες να απαντησεις εστω και εδω σε μενα?.Και θα μου επιτρεψεις επειδη αναφερομαστε στον Ανεμο να μεταφερω τη παρουσα συζητηση και στο μπλογκ του ως εχει εδω για να ενημερωθει(πραγμα που νομιζω οτι ειναι δικαιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Να λοιπόν που πλήρωσα αδίκως τα σπασμένα άλλων. Κατανοώ ότι με την ανωνυμία κρύβονται πραγματικά ακροδεξιά στοιχεία που επιδιώκουν ίσως την "φασαρία" παρά τη συζήτηση. Χαίρομαι που λύθηκε αυτό, όπως επίσης αναγνωρίζω ότι στην καθημερινή "συντήρηση" ενός μπλογκ είναι δύσκολο κάθε φορά να ξέρει κάποιος ποιος ενδιαφέρεται σοβαρά για συζήτηση και ποιος για "φασαρία".

    Στην ερώτηση του "Ανέμου" τώρα: "Επίσης καμιά δημοκρατική διαδικασία (π.χ. δημοψήφισμα) δεν μπορεί να καταλύει ή να αρνείται δημοκρατικά δικαιώματα (π.χ. το δικαίωμα ψήφου). Η δημοκρατία δεν μπορεί να στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας στο όνομα της "δημοκρατίας".
    Αυτά είναι ανοησίες λοιπόν."

    Εδώ επιχειρείται η αντιστροφή της ανθρώπινης λογικής: Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να στραφεί κατά του δικαιώματος ψήφου, γράφει !! Μα πρώτα κάποιος αποκτά ιθαγένεια (το οποίο είανι το θέμα μας !), παρεπόμενα αποκτά δικαίωμα ψήφου και μετά συμμετέχει σε δημοψήφισμα !! Ενας λαός, εδώ ο ελληνικός, πρέπει να έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ορίσει ποιος θα αποκτήσει το δικαίωμα να γίνει μέλος αυτού του λαού. Ολα τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις, οι εξουσίες, δεν υπάρχουν για την ικανοποίηση των ΜΚΟ και των ψευτοαριστερών αλλά "...πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα" (άρθρο 1, παρ. 3).
    Εάν ίσχυε το επιχείρημα του Ανεμου, τότε στο π.χ. δημοψήφισμα των Ιρλανδών για τη Συνθήκη της Λισαβώνας, θα έπρεπε να συμμετέχουν όλοι οι ξένοι υπήκοοι που βρίσκονταν την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία !!!

    Αλλά ας μιλήσουμε ανοιχτά. Η διακύβευση που κρύβεται πίσω από το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας, για μένα, δεν είναι η φυλετική αλλοίωση του ελληνικού έθνους. Αλλά η προσπάθεια αντικατάστασης μίας (έστω και τεχνητής) ομοιογενούς ομάδας πληθυσμού (βλ. Ελληνες) από/με έναν "πολυπολιτισμικό χυλό", ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟ στα κελεύσματα του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, λόγω ακριβώς του πολιτισμικού-πολιτιστικού-κοινωνικού του κατακερματισμού.
    Βλέπω ένα διαγραφόμενο pattern: η ατομικότητα υπερισχύει της συλλογικότητας. Σχηματικά, όχι “το άτομο ανεξάρτητο μέσα στα λίγο – πολύ οικεία συμφραζόμενά του”, αλλά το άτομο “ανεξάρτητο=ξεκομμένο=
    =ά-ριζο=ΑΘΥΡΜΑ=ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ”. “Δεν υπάρχουν κοινωνίες, μόνο άτομα”. Το είπε η Θάτσερ αυτό και ξεκίνησε η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Επανέρχεται με άλλο όνομα, “πολυπολιτισμικές κοινωνίες”. (Πρόσεξε το αντιφατικό του πράγματος: “πολλοί- πολιτισμοί” από τη μία, “κοινο-…” από την άλλη. Λες και στην “κοινο-τητα” δεν έχει λόγο ο πολιστισμός!!). Πόσο “αριστερό” είναι αυτό, και ποιο άτομο έχει περισσότερες ελπίδες να αντισταθεί στον “παρασιτικό καταναλωτισμό”;

    Αυτός, για μένα, είναι αριστερός λόγος και όχι αυτός που υποστηρίζει ότι η ιθαγένεια πρέπει να μοιράζεται όπως τα κουφέτα ή τα στραγάλια.

    Υ.Γ. 1)Συμφωνώ ότι η ιθαγένεια πρέπει να αφαιρείται από κάποιους Ελληνες. Μπορώ να σκεφτώ πολλούς.
    2)Ημουν υπέρ των δημοψηφισμάτων και για το Μάαστριχτ και για τη Συνθήκη της Λισαβώνας κτλ
    3)Ημουν κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστ. ταυτότητες και κατά του δημοψηφίσματος γιατί εδώ είχαμε όντως περίπτωση ατομικού δικαιώματος.
    4)Ο ρόλος του ΛΑΟΣ είναι ο εξής: βγείτε μπροστά για να υποστηρίξετε το δημοψήφισμα, ώστε να ταυτιστεί το δημοψήφισμα με την ακροδεξία και να ενεργοποιηθούν τα αντιακροδεξιά αντανακλαστικά του λαού. Ετσι δυσφημείται όλος ο αγώνας και συλλήβδην τα επιχειρήματα της αντίθετης άποψης.
    5)Δεν μου έχει απαντήσει ΚΑΝΕΙΣ στο εξής ερώτημα: Ολα τα αριστερά κόμματα είτε είναι στη Βουλή είτε εκτός, παραδέχονται ότι η Τουρκία δεν αντιδρά στις καραβιές των μεταναστών που φτάνουν στα παράλιά της και διεκπεραιώνονται στα νησιά μας (για μένα τους ενθαρρύνει !). ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    (Α.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr