«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Ξέφραγο αμπέλι η κοιλάδα Πεταλούδων Ρόδου.

Δεν είμαστε ικανοί ούτε και να διατηρήσουμε αυτά τα οποία μας άφησαν οι Ιταλοί κατακτητές ;

Κυρία Άντζελα Γκερέκου , Υπουργέ Τουρισμού και κυρία Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργέ Περιβάλλοντος, πρέπει να παρέμβετε αμέσως !!

butterflies-petaloudes-rodiΠες τα Χρυσόστομε !

 Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, στον Εισαγγελέα Ρόδου, από πολίτες, κατά παντός υπευθύνου , για την οικολογική καταστροφή της κοιλάδας πεταλούδων Ρόδου.

Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες είναι ένα μοναδικό φυσικό πάρκο, στο οποίο εμφανίζονται κάθε χρόνο χιλιάδες πολύχρωμες πεταλούδες από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ιδιαίτερα σπάνια είδη και απαντώνται σε ελάχιστα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της Ρόδου

Ο σπάνιος αυτός βιότοπος, ο οποίος προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης εγκατάλειψης. Έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι !

Η κοιλάδα αποτελεί μέρος του δικτύου NATURA 2000 με κωδικό GR210006 και φιλοξενεί 


σε μοναδικά υψηλούς πληθυσμούς, το έντομο Panaxia Quantripunctaria, ευρύτερα γνωστό 


και ως η πεταλούδα της Ρόδου.


Όπως καταγγέλλουν οι μηνυτές «......  Μέσα στην Κοιλάδα υπάρχουν γουρούνια και 


κατσίκια που βόσκουν ανεξέλεγκτα.


Η παρουσία τους καταστρέφει ανεπανόρθωτα τη χλωρίδα, η οποία είναι βασικότατο κομμάτι του οικοσυστήματος και καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του μικροκλίματος που είναι απαραίτητο για να επιβιώσει το έντομο. Για την επιβίωση της Panaxia Quantripunctaria απαιτείται υψηλή υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες.Τα ζώα, στην προσπάθειά τους να.....βρουν τροφή, καταστρέφουν επίσης τα ρέματα και τα πρανή της Κοιλάδας και εξαφανίζουν τη νεαρή βλάστηση, αποκλείοντας την αναγέννησή της.Έχουν σημειωθεί καταστροφές, κατολισθήσεις και διάβρωση του εδάφους, οι είσοδοι που έπρεπε να είναι κλειστές για να εμποδίζουν την είσοδο αδέσποτων ζώων είναι ανοικτές.Απευθυνόμαστε σε σας, επειδή πιστεύουμε ότι η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ο μοναδικός αυτός βιότοπος που στηρίζεται σε μία εξαιρετικά λεπτή ισορροπία και ανήκει σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύει ανεπανόρθωτα.Η γενικότερη εικόνα αναμένεται να δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου για να θαυμάσουν τον μοναδικό αυτό βιότοπο.Η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ο μοναδικός αυτός βιότοπος που στηρίζεται σε μία εξαιρετικά λεπτή ισορροπία και ανήκει σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύει ανεπανόρθωτα.Πιστεύουμε ότι διαπράττονται σοβαρά αδικήματα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να τιμωρηθούν όσοι φέρουν ευθύνη….»Και η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει : «………Θεωρούμε καθήκον όλων μας τη διαφύλαξη του θαύματος αυτού της Ροδιακής φύσης, τ


ο οποίο, εκτός των άλλων, είναι ένας σημαντικότατος πόλος έλξης επισκεπτών......»


Τι να πει κανείς, ότι δεν είμαστε ικανοί ούτε και να διατηρήσουμε αυτά τα οποία μας άφησαν οι Ιταλοί κατακτητές ;Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η κοιλάδα, εισπράττει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, το χρόνο, από τους επισκέπτες. Φαίνεται όμως ότι οι εισπράξεις πηγαίνουν για άλλους σκοπούς !Κύριε Κορδίνα , Δήμαρχε του Δήμου Πεταλούδων, εάν δεν μπορείτε ούτε να διατηρήσετε το θαύμα αυτό της φύσης, αφήστε το να το διαχειριστούν άλλοι, ικανότεροι από εσάς.Κυρία Άντζελα Γκερέκου Υπουργέ Τουρισμού και κυρία Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργέ Περιβάλλοντος, πρέπει να παρέμβετε αμέσως !! Η καταστροφή του περιβάλλοντος να τιμωρείται και η προστασία του να αμείβεται ! Δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο, εκτός από αυτό!Το περιβάλλον δε , το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας !!Χρυσόστομος-Rhodesbloghttp://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Πολίτης της Ρόδου27 Φεβρουαρίου 2010 - 6:57 μ.μ.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου μετά την καταγγελία και τη μηνυτήρια αναφορά για την κοιλάδα των Πεταλούδων Ρόδου, ότι έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα διαδραματίζονται, για τη διερεύνηση ευθυνών και γιατί δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα.
    Πολίτης της Ρόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr