«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 24

Απο το 2010 χαμογελώντας στο ... 2020 .

Ας κρατήσουμε μέσα μας την αισιοδοξία του κειμένου ,κάνοντας πράξη τον τίτλο του.....Η αρχή αυτής της δεκαετίας σε τίποτα δεν θα μοιάζει με το τέλος της.......
http://vatopaidi.files.wordpress.com/2009/03/ellas1821.jpg?w=400&h=544Να χαμογελάτε
Η αρχή αυτής της δεκαετίας σε τίποτα δεν θα μοιάζει με το τέλος της  όσον αφορά την Ελλάδα . Μην φοβάστε. Είναι πολύ λίγα αυτά τα δύσκολα  που θα περάσετε σε σχέση με τα πολλά  καλά και εύκολα που ακολουθούν σύντομα. Είναι γεγονός ότι σας περιμένουν λίγα δύσκολα χρόνια, όχι όμως και τόσο δύσκολα ώστε να σας κάνουν να νιώσετε  σε απόγνωση και σε αδιέξοδο. Όπου  υπάρχουν  χαμόγελα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ναι θα σας ταλαιπωρήσουν και θα σας αδικήσουν ξανά και ξανά στο επόμενο χρονικό διάστημα. Η διαστρέβλωση και η παραποίηση κάθε λογικής και κάθε αλήθειας ώστε να είστε πάντα εσείς αυτοί που φταίνε, θα φτάσουν στο αποκορύφωμα τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάσετε. Γιατί είναι πράγματι πολύ αστείο να προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν είστε αυτοί που είστε  ή ότι πρέπει να ντρέπεστε που το λέτε. Έχετε δει πολύ χειρότερα σαν λαός, έχετε περάσει σε συλλογικό επίπεδο από τεράστιες καταστροφές και δοκιμασίες και να είστε εδώ ακόμα και μιλάτε αυτήν την γλώσσα .. και χαμογελάτε. Τίποτα δεν θα χαθεί. Όλες αυτές οι άσχημες προοπτικές που έχουν για εσάς, οι πιέσεις, οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα περίτεχνα ψέματα, οι εξαναγκασμοί, θα επιστρέψουν στους αποδέκτες τους  για να εκπληρωθούν με τρόπο που δεν μπορούν ακόμα να φανταστούν. Όλη αυτή η δοκιμασία έχει φυσικά το νόημά της και είναι αυτή ακριβώς η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεστε που θα γίνει η ασπίδα σας και θα σας γλυτώσει από πολλά χειρότερα. Χειρότερα μέσα στα οποία θα πιαστούν όλοι αυτοί που τώρα τα υφαίνουν , και που θα συνεχίσουν για λίγο ακόμα να το κάνουν. Θα πρέπει να τους ευχαριστείτε  που παίζουν τόσο καλά τον ρόλο τους και διαμορφώνουν εκείνες ακριβώς τις συνθήκες που χρειάζεστε για το μάθημά σας. Το ζητήσατε. Κανείς σας δεν βρίσκεται τυχαία εδώ στην Ελλάδα αυτήν την χρονική περίοδο.......Συνέχεια εδώ


Ας νιώθετε  καλά λοιπόν και ας είστε ευγνώμονες απέναντι σε αυτές τις πρόσκαιρες δυσκολίες που θα είναι πολύ λίγες  σε σχέση με τα οφέλη που σας  περιμένουν. Είναι το εισιτήριο σας  σε  μια νέα φωτεινότερη περίοδο στην πορεία σας.
Είναι αλήθεια ότι το ξέσπασμα του πολέμου που θα λάβει χώρα  σχεδόν παντού γύρω σας χωρίς την δικιά σας συμμετοχή, θα σας βρει ταλαιπωρημένους.  Αυτός ο πόλεμος όμως που για άλλους θα σημάνει την καταστροφή τους θα είναι για σας ευλογία. Και αυτό θα είναι ένα από τα παράδοξα που αν και θα μπορείτε να το εξηγείτε ωστόσο θα το νιώθετε σαν τέτοιο μέσα σας. Γιατί ο ομφαλός νιώθει όλο το σώμα. Και ό πόνος που θα νιώσετε δεν θα είναι ο δικός σας. Όλες οι ομάδες κάνουν τις επιλογές τους. Όπως τις κάνατε και εσείς. Ας τιμήσετε την δικιά σας επιλογή λοιπόν  με ένα χαμόγελο και τις επιλογές των άλλων με την κατανόησή σας. Αποσβολωμένοι και με το στόμα ανοιχτό θα παρατηρείτε όχι μόνο την αγριότητα και την ταχύτητα των πράξεων αλλά και το μέγεθός τους. Να θυμάστε ότι τίποτα και σε καμιά στιγμή δεν πρόκειται να χαθεί για σας. Το κέρδος κρύβεται σε αυτό που είσαι εσύ και  όχι σε αυτό που έχεις ή που έχουν κάποιοι άλλοι. Τα χρήματα θα επιστρέψουν πολλαπλασιασμένα μετά την καταιγίδα, αλλά δεν είναι για τα χρήματα που θα πρέπει να ανησυχείτε. Αλλού βρίσκεται το κέρδος σας.
Στέκεστε  ήδη ανάμεσα στα κύματα και  πρέπει να γίνετε σαν τον βράχο  που ατάραχος παραμένει αμετακίνητος από την μανία της θάλασσας, γιατί τα κύματα θα δυναμώσουν. Τίποτα δεν μπορεί να σας πειράξει . Κρατείστε την Ενέργεια και την Πίστη σας και παραμείνετε σε εκείνο το σημείο μέσα σας όπου βασιλεύει η ειρήνη. Αυτή η δοκιμασία είναι η δικιά σας επιλογή. Να είστε ο βράχος εν μέσω των κυμάτων.
Το γιατί  και το πώς προκύπτει από τις  ιστορίες των ανθρώπων  που εναποτίθενται στα σπλάγχνα  της Γαίας όταν οι ψυχές φεύγουν. Οι ψυχές τόσο ατομικά όσο και συλλογικά  παίρνουν τις αποφάσεις τους και κάνουν τις επιλογές τους για τους κύκλους των εμπειριών τους.  Η Ινσταμπούλ θα γίνει Κωνσταντινούπολη το 2014. Και αυτή τη φορά έτσι και θα μείνει. Τόσο ο χρόνος όσο και ο χώρος έχουν αποφασιστεί και δεν αλλάζει πλέον. Από εκεί και πέρα για σας  σταδιακά θα αρχίσει η επέκταση, η επανάκτηση, η οικοδόμηση ενός λαμπερού μέλλοντος, χωρίς τα προσκόμματα του παρελθόντος. Στην κυριολεξία θα μπορέσετε σιγά- σιγά να αναπνεύσετε ελεύθερα πια ξανά τις αρχαίες σας ενέργειες που τόσο υπομονετικά  περιμένουν να σας φορτώσουν με τα δώρα τους.
Ας γνωρίζετε  ακόμη ότι, σε χρόνο που δεν  έχει δοθεί, η πόλη της Άγκυρας  θα καταστραφεί ολοκληρωτικά  μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο ανατολικός άνεμος θα σας κρατήσει με κλειστά τα παράθυρα και έρημους τους δρόμους σας, για λίγο. Θα περάσει.
Στην  Κύπρο  θα βασιλεύσει εκείνη η ειρήνη που προκύπτει όταν εκείνοι που δεν επιθυμούν την ειρήνη αποχωρούν. Μια ειρήνη που περίμενε πολλούς αιώνες για να υπάρξει σε αυτόν τον τόπο.
Η ειρήνη λοιπόν και τα ερείπια μιας παμπάλαιας μικρής εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης  17 χιλιόμετρα από τα νέα σας σύνορα αρκετά πιο ανατολικά απ’ ότι φαντάζεστε, θα σας βρουν να χαμογελάτε γύρω από το τέλος αυτής της δεκαετίας που ξεκίνησε λίγο δύσκολα για εσάς,  αλλά θα τελειώσει πολύ μα πολύ διαφορετικά. Να θυμάστε ότι είναι ο καιρός που θα πρέπει να τιμήσετε τόσο την δικιά σας επιλογή όσο και τις επιλογές των άλλων με την δύναμη της ψυχής σας.
Ανά πάσα στιγμή έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν την δύναμη. Ανοίξτε και αναπνεύστε αυτήν την αίσθηση που πηγάζει από την καρδιά, το μόνο πραγματικά σταθερό σημείο που μπορείτε να έχετε παντού και πάντοτε μαζί σας τις μέρες που έρχονται. Το μειδίαμά σας θα είναι το κέρδος σας . Τίποτα από όλα όσα γίνονται και θα γίνουν δεν θα έχει σημασία για σας εάν δεν μάθετε να στηρίζεστε σε αυτό το ατάραχο εσωτερικό σημείο. Κλείστε τα μάτια και μερικές ανάσες μακρύτερα είναι ο προορισμός σας. Ότι και να σας απασχολεί, όσο άσχημα και αν φαίνονται τα πράγματα, με μία μικρή σχετικά  προσπάθεια αυτός είναι ένας πολύ κοντινός και ασφαλής προορισμός.   To χαμόγελο της ψυχής σας εν μέσω της πιο άγριας θάλασσας.
Έλλην   ...από olympiada

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr