«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14

Γ. Παπανδρέου: "Οραματίζομαι το αυτονόητο"

Monday, September 14, 2009

Γ. Παπανδρέου: "Οραματίζομαι το αυτονόητο"

Κι εγώ το ίδιο! Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις!
«Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο. Οραματίζομαι το αυτονόητο. Το αυτονόητο που δικαιούται ο Ελληνικός λαός», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου στη 74η ΔΕΘ (12-09-2009), και μου άρεσε αυτό. Βλέπετε μου αρέσουν τα εφικτά και αυτονόητα, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Τη λέω την “αμαρτία” μου… Μου άρεσε και η ειλικρινής παραδοχή του ΓΑΠ: «Ο δρόμος θα είναι δύσκολος.»

--«Στόχος μας; Να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή, να δώσουμε ζωή στην οικονομία.» Και τούτο μου άρεσε, πατριώτες, δηλαδή η ζωντάνια της αγοράς. Και οι αυξήσεις που εξήγγειλε ο ΓΑΠ σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, έστω κι αν αυτός μας παρουσιάζεται ως δήθεν κάτω του 1%, είναι αυτονόητη προϋπόθεση για να κινηθεί η αγορά. Αρκεί να μην είναι ψίχουλα… αν και ακόμη και τα ψίχουλα έχουν κάποια αξία έστω ψυχολογικής αναθέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση, και πάντα κατά τη γνώμη μου, η λύση για κάθε νόσο και κάθε μ@@@@@α της χώρας δεν είναι το πάγωμα των μισθών και συντάξεων, δηλαδή το πάγωμα της αγοράς, ή η τεχνητή υποτονική κίνησή της με υψηλότοκο δανεισμό από τις τράπεζες για να πάρει σώνει και καλά ο αδέκαρος "πράσινο" κλιματιστικό και "πράσινο" αυτοκίνητο και να χωθεί βαθύτερα στα χρέη.

-- «Η παρακμή που βιώνουμε σήμερα δεν θα περάσει απλά, όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίση. Μακάρι να ήταν έτσι. Διότι η δική μας παρακμή δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση. Συνδέεται δυστυχώς με πολιτική κρίση, κρίση θεσμών, κρίση αξιών.» Πω, πω, πόσο μ' ενθουσίασε αυτό παιδιά! Δε μπορώ να σας το περιγράψω. Βρε, σεις, λέτε να έχει ανακαλύψει ο ΓΑΠ το ταπεινό μου blog και να με διάβαζε; Χα, Χα, Χα! Με είχε εξοργίσει ο λιποτάκτης πρωθυπουργός που απέδιδε το ελληνογενές ενδημούν τέλμα στη διεθνή κρίση!

--«Αφήσαμε την αγορά ανεξέλεγκτη και παραδώσαμε το κράτος στην διαφθορά, να σέρνεται από κάθε παράγοντα με ισχύ.» Κι εδώ συμφωνώ, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, που θάπρεπε να γνωρίζετε, κύριε Παπανδρέου, και να επιληφθείτε δεόντως, είναι ότι το κράτος παρεδόθη στη διαφθορά κυρίως από τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους του. Δεν έχετε ακούσει τίποτα για φακελάκια, γρηγορόσημα, πλαστές υπερωρίες, πλαστά οδοιπορικά και δε συμμαζεύεται; Σε αυτά δε φταίνε οι «παράγοντες με ισχύ» αλλά οι ίδιοι οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ας με συγχωρήσουν οι λίγες φωτεινές εξαιρέσεις.

Προχτές άκουσα μια ομολογία-σοκ από φίλο, υπάλληλο της αμαρτωλής Ολυμπιακής τα τελευταία 25 χρόνια. «Μην ακούς αυτά που λένε ότι η ΝΔ βούλιαξε την Ολυμπιακή, ή το ΠΑΣΟΚ τη βούλιαξε. Την Ολυμπιακή τη βουλιάξαμε εμείς οι εργαζόμενοι. Τα σωματεία μας. Όταν κάποιος έχει μισθό 2.000 ευρώ και με πλαστές υπερωρίες τον φτάνει στις 6.000 ευρώ, κι όταν αυτοί που το κάνουν είναι η πλειοψηφία, τι περιμένεις;»

Μου είπε και άλλα χειρότερα… «Γράψτα», του είπα, «αυτά που ξέρεις, και δημοσίευσέ τα στο Διαδίκτυο, για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, και να κάνει πίσω κι ο ΓΑΠ που σκέπτεται επαναδιαπραγμάτευση της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης Ολυμπιακής για επιστροφή ποσοστού στο σάπιο Δημόσιο.» «Τι είπες;» μου λέει. «Να κινδυνέψει η ζωή μου; Έχω οικογένεια. Πρόκειται περί μαφίας.» Παρακαλώ, εσείς οι πράσινοι οπαδοί που έχετε προσβάσεις, ενημερώστε τον Πρόεδρό σας να κάνει πίσω σε αυτό το θέμα. Αρκετά την έχουμε πληρώσει τη σάπια Ολυμπιακή. Νισάφι πια!

--«Εμείς ξέρουμε ότι όταν μία κοινωνία είναι σε παρακμή, η ηγεσία έχει ρόλο και αυξημένες ευθύνες. Αυτός είναι ο λόγος που για εμάς, σε αντίθεση με εκείνους, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξει πρώτα απ' όλα ο τρόπος, η νοοτροπία και η αντίληψη της άσκησης πολιτικής εξουσίας σ' αυτόν εδώ τον τόπο.» "Συ είπας" κύριε Παπανδρέου. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στην άσκηση πολιτικής εξουσίας. Καλά που το καταλάβατε. Απομένει να μας αποδείξετε και στην πράξη ότι έχετε διαφορετική αντίληψη στον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Κοντός ψαλμός, αλληλούια!

--«Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης.» Καλό κι αυτό αλλά λίγο αόριστο. Σε ποιους; Πόσο;

--«Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.» Ευχαριστώ πολύ! Δεν το κάνατε δύο χρόνια ευλογημένε μου!

--«Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.» Εγκρίνω και επαυξάνω!

--«Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων - ανεξαρτήτως πηγής - με μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα.» Μπράβο Γιώργο! Καιρός να δούμε και λίγη δικαιοσύνη στη φορολογία!

--«Όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα... Καταργούμε όμως τις χαριστικές φοροαπαλλαγές.» Αμήν σας λέω!

--«Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροϊδιοκτήτες, με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Και κανείς δεν εξαιρείται, ούτε η Εκκλησία. Βεβαίως, είμαστε σε διάλογο με την Εκκλησία της Ελλάδας.» Οέ, Ελλάς ολέ ολέεε! Πολύ μου άρεσαν αυτά. Συγχαρητήρια! Σίγουρα με διαβάζετε… Αλλά, βρε παιδί μου, εκείνο το διάλογο με την Εκκλησία τι τον θέλετε; Πρέπει να την παρακαλέσουμε για να κάνει το αυτονόητο; Να φορολογηθεί όπως όλοι οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα! Αν πρέπει να διαφοροποιηθεί, είναι για να πληρώσει περισσότερο από όλους τους άλλους, αφού έτσι επιτάσσουν οι χριστιανικοί κανόνες κι αφού ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα υπάρχει χάρη σ’ αυτήν. Έτσι δε λέει; Ας βάλει, λοιπόν, ξανά χέρι στους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και στα ομόλογά της, στα ακίνητά της, στις μετοχές της, στο χρυσό και στα χρυσόβουλα, κι ας τα μοιράσει στο λαό που υποφέρει. Κι ας μη στενοχωριέται, ξέεερει αυτή! Μερικοί θρησκόληπτοι άκληροι ν' αποδημήσουν θα έχει να λαβαίνει. Δυο τρεις "θαυματουργικές" εικόνες και κάνα λείψανο "αγίου" να εκθέσει σε λαϊκό προσκύνημα θα ξαναγεμίσει τα κιτάπια της. Όσο υπάρχουν Ορθόδοξα πρόβατα, η Εκκλησία δε θα πτωχεύσει.

--«Επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών με πιο υψηλό αφορολόγητο. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη μικρή ιδιοκτησία που κληρονομείται. Αλλά να φορολογήσουμε σωστά τις μεγάλες περιουσίες, που λόγω κληρονομιάς αλλάζουν χέρια. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.» Γκόοολ! Αλληλούϊα! Είχα κουραστεί να τα γράφω!

--«Χρειάζεται να ματώσουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, στην είσπραξη των φόρων και των ανείσπρακτων οφειλών…» Κάντε το, λοιπόν, κι εγώ θα σας σκουπίσω τους θρόμβους αίματος με τα μαλλιά της κεφαλής μου! Τρόπος του λέγειν βέβαια, διότι πού να σας βρω να σας σκουπίσω. Δε θα μ' αφήσουν ο Παπακωνσταντίνου και η παρέα του που σας "προστατεύουν" να σας πλησιάσω, διότι, βλέπετε, δεν είχα ποτέ κομματική ταυτότητα. Και το χειρότερο, δεν προτίθεμαι να πάρω έστω και τώρα, διότι θέλω να είμαι ελεύθερη να σας τα ψέλνω αύριο μεθαύριο, αν μας προδώσετε κι εσείς, χτύπα ξύλο.

--«Φόροι: είναι 31 δισεκατομμύρια ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι - τριπλασιάστηκαν από το 2004. Μόνο από τον ΦΠΑ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια Ταμεία περισσότερα από 3,5 δις, αν δούλευαν αποτελεσματικά, με διαφάνεια, σωστά, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.» Άντε λοιπόν! Ιδού η μεγάλη πρόκληση! Φτιάξτε σωστούς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, επιτέλους. Και τα τεκμήρια είναι άριστη ιδέα. Μην τα υποτιμάτε επειδή τα είχε προτείνει ο ευεργέτης σας. Όντως είχε ανακοινώσει κι ο Καραμανλής πολλά σωστά μέτρα κατα της φοροδιαφυγής στη ΔΕΘ, αν και πολύ καθυστερημένα... Μην τα απορρίπτετε εκ προοιμίου μπας και σας πουν ότι τους αντιγράφετε. Αν κάτι είναι για το καλό της χώρας μη διστάζετε να αντιγράψετε ακόμη και το διάβολο, πόσο μάλλον που ο Καραμανλής αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος του λαού. Έτσι για να μας δείξετε ότι φέρνετε νέο ήθος στην εξουσία. Μ' ακούτε; Και προσέξτε, όλοι εσείς οι έντιμοι, ο Έλληνας είναι πανούργος στο να λαδώνει τους πάντες και να ξεγλιστράει αλώβητος. Δε χαμπαριάζει τίποτα.

Και μην ξεχνάτε ότι εδώ δεν είναι Αμέρικα. Εδώ έχουμε τις δικές μας βαθιά ριζωμένες βρώμικες παραδόσεις. Άντε να σας δούμε να τις ξεριζώνετε και να σας φτιάξουμε, κύριε Παπανδρέου, τον ανδριάντα εν ζωή! Και προσέξτε ποιους θα μαζέψετε γύρω σας για την εφαρμογή του προγράμματός σας. Κυκλοφορούν πολλοί επιτήδειοι με ένδυμα προβάτου ενώ από μέσα είναι λύκοι άρπαγες. Προς Θεού μη σας πάρουν για Αμερικανάκι και σας φάνε λάχανο προτού μπορέσετε να υλοποιήσετε λίγα έστω από τα ωραία που μας εξαγγείλατε.
Καλή δύναμη, Πρόεδρε!

Υ.Γ. Παρακαλώ τους πράσινους οπαδούς να του το στείλουν να το διαβάσει, και να του πουν να μην αποκαλεί τους μητροπολίτες "παναγιότατους" διότι θα του θυμώσει ο Πατριάρχης. Ευχαριστώ!
Μεταφορτωση απο

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr