«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Αυγούστου 16

Σαλαμοποίηση

  Άρθρο του Ιεροφάντη
Μου αρέσει να παρακολουθώ στην τηλεόραση τις καθεστωτικές ειδήσεις. Ξέρω, πολλοί θα πουν ότι αυτό έχει κάτι το διαστροφικό. Και όμως, από τον τρόπο που οι εντιμότατοι κ.κ. εκφωνητές και οι σχολιαστές τοποθετούνται και φωνασκούν στα παράθυρα, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει την στρατηγική τους, το στόχο τους.(Σ.Π. τα παραπάνω αλλά και τα υπόλοιπα με εκφράζουν , για αυτό και τα προσυπογράφω ).
Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιούν είναι η αρχή της σαλαμοποίησης.
Κανένας τους – όχι βέβαια επειδή ενεργούν μόνοι τους, αλλά μάλλον επειδή έτσι τους έχουν πει – δεν επιχειρεί να ενημερώσει ή να σχολιάσει για τη μεγάλη εικόνα. Δηλαδή για την διευρυνόμενη και διαρκώς επιταχυνόμενη οικονομική, κοινωνική και πολιτική παρακμή της Ελλάδος.

* (βλ. πληρ.εικόνας)

Κανείς δεν μιλά φερ’ ειπείν για τις πραγματικές αιτίες αυτής της παρακμής. Ούτε για τις πολιτικές ευθύνες που συνεπάγεται η καταβαράθρωση της χώρας μας σε αυτό το λούκι που μας έχουν μπλέξει, οι κατά τα άλλα, ταγοί του Έθνους. Ακόμα – ακόμα κανείς δεν μιλά για τις πραγματικές συνέπειες αυτής της παρακμής. Την μείωση του ελληνική πληθυσμού, την αθρόα λαθρομετανάστευση που αλλοιώνει την πληθυσμιακή μας σύνθεση, την απώλεια γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού κεφαλαίου, την διπλωματική μας αναδίπλωση, την γενική μεμψιμοιρία και την ψυχολογική καθήλωση, τον οικονομικό μαρασμό και την αδυναμία παραγωγής, κάποιας, έστω δραστηριότητας, που να δημιουργεί συνθήκες πνευματικής πρώτα, οικονομικής έπειτα και τέλος εθνικής ανάτασης, που θα επιτρέψει την αντιστροφή του κλίματος και την ενεργοποίηση θετικών ανακλαστικών από την κοινωνία.
Η σαλαμοποίηση έχει στόχο. Ο στόχος είναι να μη δούμε ποτέ τη μεγάλη εικόνα.
Βλέπετε, έχει πλάκα να μιλάς για τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους – που δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο υπεράριθμοι – και τον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, που δεν είναι στην πραγματικότητα και τόσο αντιπαραγωγικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι την γραφειοκρατία δεν την γεννούν τα φυσικά πρόσωπα, αλλά οι νομοθεσίες που θεσπίζονται στο Κοινοβούλιο για να υλοποιούν αυτά τα φυσικά πρόσωπα. Εξιτάρεις όμως έτσι τα αδηφάγα αισθήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων, που ξιφουλκούν με μανία εναντίον δικαίων και αδίκων. Απολύστε τους, βάλτε τους σε εφεδρεία, κόψτε μισθούς, αν είναι δυνατό αποκεφαλίστε τους άμεσα, να τελειώνουμε με τη γάγγραινα του Έθνους…
Μετά πιάνεις τη φοροδιαφυγή των ιδιωτών. Πεδίο δόξης λαμπρό, για να πάρει ο δημόσιος υπάλληλος το αίμα του πίσω. Η φοροδιαφυγή είναι κάπως σαν συνώνυμο του ιδιωτικού τομέα. Όλοι οι ιδιώτες κλέβουν και δεν δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά τους. Άρα τους αξίζει η παραδειγματική τιμωρία του ΣΔΟΕ και των άλλων εργαλείων επιβολής φορολογικής συνείδησης. Βεβαίως κανείς δεν μιλά για τους υψηλούς φόρους και εισφορές, που αναγκάζουν τους ιδιώτες επαγγελματίες και μικροβιοτέχνες να κάνουν αναγκαστικό συνέταιρο το κράτος στις δουλειές τους και οι οποίοι φόροι και οι εισφορές, μαζί με τη γραφειοκρατία, απομυζούν τεράστιο ποσοστό της όποιας ρευστότητας των ιδιωτών αυταπασχολουμένων ή των μικρών επιχειρήσεων τους, προκειμένου να τις στηρίξουν. Η υπεροφορολόγηση είναι σαν μεγάφωνο στον ιδιωτικό τομέα. Παίζει συνεχώς το άσμα «κλέψε από το Κράτος, αν θες να δεις την επιχείρησή σου ή το μαγαζί σου να επιβιώνει».
Μετά, πρέπει τα κανάλια να ασχοληθούν με τους συνταξιούχους. Αχ, οι συνταξιούχοι… Τι τα χρειάζονται τόσα λεφτά; Άκου εκεί σύνταξη 1600 Ευρώ! Η χαρά των δημοσίων και των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι να «κατασπαράξουν» τους γέρους. Είναι απλό. Είναι πολλοί, δεν πεθαίνουν εύκολα, είναι πλούσιοι, διότι πήραν εφάπαξ, παίρνουν συντάξεις παχυλές και σάμπως τις δικαιούνται καημένε; Όχι δα. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Αυτό είναι το σωστό. Άλλωστε, είναι κοινωνικά άδικο να αμείβεται κανείς με 700 Ευρώ για να πληρώνεται σύνταξη 1600 ευρώ σε κάποιο γέρο που δεν έχεις δει ποτέ. Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις. Πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή του κράτους στο φάρμακο. Α, και πρέπει να πάρουμε γενόσημα από την Ινδία. Είναι καλά, θα ξετινάζουμε πάνω από μισό εκατομμύριο γέρους την νέα χρονιά…
Τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά, που αν συνέχιζα θα έγραφα για ώρες. Δεν χρειάζεται όμως να συνεχίσω.
Ο στόχος έχει επιτευχθεί.
Μόλις τελειώσουν οι ειδήσεις, ξαναγυρνάς σε όσα σου επέτρεψαν να ακούσεις. Όσα σου είπαν. Κάνεις flash back στη μνήμη σου και επιλέγεις να επαναλάβεις με δέος όσα σε αφορούν. Εξαρτάται που σε βρίσκει η είδηση. Αν είσαι στο δημόσιο, ή έχεις κανά μαγαζί, ή μόλις μπήκες από τη γειτόνισσα, που σου είπε με τρόμο ότι ο φαρμακοποιός από Δευτέρα κατεβαίνει σε απεργία και τα φάρμακα τώρα θα πληρώνει από την τσέπη της. Ο καθένας πλέον κοιτά τον μικρόκοσμό του. Περιχαρακώνεται γύρω από το ατομικό, άντε το ευρύτερο οικογενειακό του συμφέρον, κλείνεται στο καβούκι του, κοιτά με δυσπιστία τον οποιοδήποτε. Γιατί να με νοιάζει τι γίνεται γύρω μου; Οι ειδήσεις το είπαν ξεκάθαρα. Θα πρέπει να δω τι περιμένει εμένα και τους κοντινούς μου. Που να βρω χρόνο ή διάθεση να ασχοληθώ με τα θέματα των άλλων; Πρέπει να επιβιώσω και για τους άλλους, γαία πυρί μιχθείτω.
Ποιος κοιτά την μεγάλη εικόνα;
Μα είσαι τόσο αφελής!
Κανένας πια.
Οι ειδήσεις τελείωσαν…
Ιεροφάντης 

* “H άνοδος των σαλαμιών”, έργο του Sergey Tyukanov από το artdigitaldesign.com

Η “αλίευση” έγινε απ’ το  Αβέρωφ , το “Διαδικτυακό πειρατικό”!!!

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr