«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Ιουνίου 10

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ MATRIX

MatrixCode Η παρέα ήταν καλή , όλο το πλήρωμα σχεδόν ξενυχτήσαμε απλωμένοι στην κουβέρτα κάτω απ τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό αυτής της γλυκειάς νύχτας του Ιούνη . Βρέχοντας συνεχώς τα χείλη μας μ’οτι είχε διαθέσιμο ο καθένας (το ρουμι κλπ μας τα ‘κρυψαν οι ανωτεροι μιας και ειμαστε ακομη “αροδα”),το πλοίο μας έστεκε ολόφωτο στη μέση του λιμανιού σαν γιορτινό στολίδι κι εμείς ξεδιπλωσαμε τις σκεψεις μας  στην Αναζητηση της Αληθειας γραφοντας 201 σχολια κι αποσυρθηκαμε ένας ένας εξαντλημενοι ανοιγοντας νεο πεδιο συζητησης λαμπρο με το αρθρο : Matrix: Αναρτηση για συζήτηση σχετικά με ένα αμφιλεγόμενο κιν. έργο. !!! Οι προσπαθειες του Πετρου να εστιασουμε στο σκοπο του πρώτου τιτλου απεβησαν ακαρπες σκονταφτοντας στις προσωπικες αληθειες (χμμ !) του καθενος μας. Παραδοξως ομως ανοιγοντας την κουβεντα σε αυτο το δεύτερο αρθρο , ανεφερε την μια και μοναδικη Αληθεια μεσα απο το “ρεζουμε” του για την ταινια Matrix !!!(βλ.σχολιο υπ.αρ. 2 ! )
Και αυτη ειναι πως ο Ανθρωπος δεν μπορει οχι μονο να την αντικρυσει , αλλα ουτε και να ενδιαφερθει για την αναζήτησή της. Ποσο μαλλον να ζησει “μεσα” σε αυτην. Αυτο συμβαδιζει απολυτα και εισερχεται στα μονοπατια της Ψυχολογιας ατομικης και μαζων , με προεκτασεις φυσικα το μανιπουλαρισμα τους αντιστοιχα σε συλλογικο αλλα και ατομικο επιπεδο. Μα απο εδω ξεκινα και η τρελλα της σημερινης συγχρονης κοινωνιας μας. Με ριζες απο την εναρξη της βιομηχανικης επαναστασης στις αρχες του 18 αιων. και της σταδιακης αυτοματοποιησης παραγωγης αγαθων. Εκατονταδες ισως και χιλιαδες οι ασημοι αλλα και διασημοι “τρελλοι” ειναι καταγεγραμμενοι στα πρωϊμα κιταπια της Ψυχιατρικης. Οσοι αντικρυζαν εστω και αχνα αυτη την Αληθεια προσεκρουαν στο “Σινικο τειχος” της κοινωνιας που τους περιελαμβανε μεχρι τοτε . Μιας κοινωνιας που οτι “ξεφευγε” απ τα κοινως αποδεκτα ορια , ηταν δακτυλοδεικτουμενο , αρχικα μονο , με τελικο προορισμο τα τοτε ψυχιατρεια κολαστηρια. Δεκαδες και οι επιστημονες που “εσκυψαν” πανω στην ψυχη του ανθρωπου , ανοιγοντας τα μονοπατια για την συγχρονη Ψυχιατρικη . Οσοι προλαβαν και καταλαβαν ή εστω κοιταξαν κλεφτα την προηγουμενη Αληθεια , κατορθωσαν να συγγραψουν τονους με τομους συμπερασματων ακομα και πειραματων πανω στο θεμα της ψυχικης υγειας , μισοκλεινοντας τα ματια τους κατορθωσαν να συγκερασουν την προσωπικη τους αληθεια με την κοινωνικη αληθεια αποκρυπτοντας σκοπιμως τη μονη και πραγματικη Αληθεια. Παντα με τον
κατακερματισμο και την αποσπασματικη αντιμετωπιση του προβληματος..Οι υπολοιποι απλως “περασαν στην αλλη μερια” . Δεν ειναι τυχαιο αλλως τε αυτο που ακουμε ακομα και σημερα στους διαδρομους των Ψυχιατρικων κλινικων αναφορικα με πολλους ασθενεις : Τρελλαθηκε απ το πολυ διαβασμα !! Ομως δεν ειναι ετσι ,ετσι ειναι γιατι ετσι το “βλεπουνε” ολοι τους πλεον , γιατροι και νοσηλευτικο προσωπικο…που κι αυτοι ειναι ανθρωποι φυσικα με την αδυναμια που προαναφεραμε….Και για να χαμογελασουμε λιγο ,ας αναφερω αυτο που σε στιγμες ευθυμιας εχουμε “πει” ολοι μας : Οι τρελλοι ειναι απ εξω , οι λογικοι ειναι μεσα στα τρελλοκομεια! ..
ΑΛΗΘΕΙΑ ! μια απλη λεξη με τοση δυναμη ομως…Ο Κυριος ειπε : “Γνωσεσθε την Αληθεια και η Αληθεια ελευθερωσει υμας”.Ποσοι εξ ημων ομως αντεχουν την Αληθεια ; Ελαχιστοι , ισως κανεις , δε ξερω..ακομα κι εγω που γραφω αυτες τις αραδες ,αδυνατω να περιγραψω ην ελευθερια σκεψεων μεσω εικονων που κατακλειζουν το μυαλο μου σχετικα με το θεμα ρεοντας χωρις καμια αναστολη..Αν περιορισω αυτη την ελευθερια ,την κατακερματισω δηλαδη και την περιχαραξω σε ενα μονο πεδιο και θα μπορεσω να το περιγραψω γινομενος αυτοματα και κατανοητος/αρεστος απ τους αναγνωστες μου…Αυτο ομως ειναι αυτο-ελεγχος , ελεγχος συναισθηματων και επιρροων απ το περιβαλλον. Και αντε τα συναισθήματά μου τα ελεγχω (κι αυτα εν μερει) ,το περιβαλλον ομως ; Αν μπορουσα να ελεγχω και το περιβαλλον θα ημουν ο απολυτος κυριαρχος . Δεν γινεται ομως σε ατομικο επιπεδο ! Σε συλλογικο ομως γινεται και παραγινεται ,κι οχι εν μερει αλλα στην ολοτητα του μεσω του στοχευμενου ελεγχου / προπαγανδας απο ειδικες ομαδες επιστημονων οι οποιες εχουν συλλεξει στα χέρια τους τεραστιο ογκο πληροφοριων απο τα συγγραμματα των πιονερων της Ψυχιατρικης.Κι αυτοι ομως υποκεινται σε ελεγχο μεσω διαχωρισμου σε συνολα και υποσυνολα τα οποια περιλαμβανονται σε υπερσυνολα πυραμιδικης ομαδοποιησης… Στις μερες μας αυτα τα “οικοδομηματα” περιλαμβανουν πλεον τη βιομηχανια κινηματογραφου ,τον εντυπο καθημερινο τυπο ,τις εκδοσεις , διαφημηστικες εταιριες , πρακτορεια ειδησεων , τηλεοπτικους σταθμους , βιοτεχνιες παιχνιδιων και την “εκπαιδευση” των ατομων απο τη νηπιακη ακομη ηλικια , αφαιροντας την απ τα κρατη/εθνη !! Στην κορυφη αυτου του οικοδομηματος “στεκει” καλα κρυμμενος ο σκοπος του. Γκλομπαλοποιηση των παντων. Τα οπλα τους περιλαμβανουν και την παρουσιαση της Αληθειας , μαζι με ψεμματα και υπεραπλουστευσεις με στοχο την σταδιακη αυξηση αμφιβολιων.. Που ομως ; Αμφιβολιες στην “κοινωνια” τους δεν υφιστανται ,δεν ριζωνουν , εχουν τον τροπο τους να κανουν υπακουη την κοινη γνωμη. Στο ατομο ειναι η προσοχη τους , το ατομικο επιπεδο του καθενος μας γεμιζουν αμφιβολιες καθιστοντας μας αβουλους θεατες και υπακουα μελη της κοινης γνωμης τους , στρεφοντας οσες μοναδες/ατομα διατηρουν ψυγματα βουλησης ακομη το ενα εναντι του αλλου μεσα απ την αναγκαστικα διαφορετικη προσωπικη αληθεια του καθενος απ αυτους..
Το Matrix η ταινία δεν θα μπορουσε να αποτελει εξαιρεση απο τον παραπανω “κανονα”.. ακολουθει πιστα τις επιταγες της νεας ταξης που συστηματικα ξεδιπλωνει συνεχως τα πλοκαμια της απ τη δεκαετια του 80s…

ΥΣ.Συγχωρέστε τον Περίοπα για την απουσία τονισμού στο παραπάνω κείμενο..Βλέπετε με τι διπλωματικό τρόπο  το ζητάω ; Λες και είμαι κάποιος τρίτος ,xexexexexe . Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να διορθώσω τον τονισμό και πως το ξεκίνησα για σχόλιο ,αλλά μου “βγήκε” σεντόνι και το’κανα άρθρο ! Συγνώμη και για την “σεντονίαση”..

Παραθέτω και την Κυριακή Προσευχή δια χειρός Πέτρου :   

Πάτερ ἡμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς·

Ἁγιασθήτω τό ὄνομά σου.

Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου.

Γενηθήτω τό θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καί ἐπί τῆς γῆς.

Τόν ἄρτον ἡμῶν όν ἐπιούσιον δός ἡμῖν σήμερον.

Καί ἄφες ἡμῖν τά ὀφειλήματα ἡμῶν,

ὡς καί ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν.

Καί μή εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν,

ἀλλά ρῦσαι ἡμᾶς ἀπό τοῦ πονηροῦ.

 

Μια ακόμη αναζήτηση ξεκίνησε μόλις , εσείς , θα ακολουθήσετε ;

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr