«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαΐου 3

Πάμε με Σχολιασμό Επικαιρότητας και ακολουθεί : « . . . πρώτον μεν Άνθρωπον γενέσθαι και μετά . . . θεόν».

ή αλλέως  :  Καζάκης ο  “αξιόπιστος”…

- Κατηγορεί Τσίπρα και Καμμένο για μετεκλογική συνεργασία η…Νέα Πασοκρατία.

- Από τότε που εφευρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το… εφάπαξ!

- Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα βασίζουν όλες τις ελπίδες τους στους…κλειδαράδες!

Τουλάχιστον, μη τους ξεκλειδώνετε πριν τη δύση του ηλίου!

- Και η γυναίκα του Πασχάλη έκανε ένα… στιγμιαίο λάθος.

Υποψήφια Β’ Αθηνών με το ΛΑΟΣ.

- Ο Τσίπρας δέχεται Παπαρήγα Πρωθυπουργό ;;;!

Αυτή, ούτε πρόεδρος πολυκατοικίας δεν αναλαμβάνει.

Καμιά πορεία, καμιά απεργία, ντου του ΠΑΜΕ, ναι, αλλά μέχρι εκεί!

- Πολλοί παράνομοι μετανάστες δηλώνουν ενδιαφέρον για εθελοντικό επαναπατρισμό στην… Αυστραλία!

- Απεργία πείνας η Βίκυ Σταμάτη!

Ε, βέβαια. Το φαγητό της φυλακής δε τρώγεται με τίποτα.

Ευτυχώς, το Boschettoτου Hilton κάνει σούσιdelivery.

- Επαναπατρίστηκε και ο Μάκαρος.

Ίσα-ίσα να ψηφίσει και να φύγει πάλι.

- Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα προειδοποιούν:

Αν ψηφίσουμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο κινδυνεύουμε σοβαρά να μας πετάξουν έξω από την Ομοσπονδιακή Γερμανία!

«Ήμασταν το πειραματόζωο» παραδέχεται τώρα ο ΓΑΠ σε συνέντευξη του στο Times!

Ρε, άντε πάρτε τα μπουκαλάκια σας και πάτε να παίξετε σε άλλο…εργαστήριο!

- Το δίλλημα ευρώ ή δραχμή, στην άδεια τσέπη το ίδιο ηχεί.

- Οι στρατευμένοι καλλιτέχνες πού είναι; Δεν κάλεσαν την ΕΣΟ τους;

- Εξαίρεση ο …αφιλοκερδώς επιδοτούμενος Νταλάρας.

- Ακούγεται φήμη πως τους ηλικιωμένους του SilverAlert τους μαζεύει το ΠΑΣΟΚ για να τους βγάλει έξω στις 6 Μαΐου.

Παρ’ όλο που έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα και δεν υφίσταται μηχανισμός εξόδου μας από το ευρώ, άμα τολμήσουμε να πούμε ΟΧΙ στο Μνημόνιο θα συμβούν φοβερά πράγματα:

- Το Αιγαίο θα βαφτεί κόκκινο, κατσαρίδες θα εμφανιστούν στην Εκάλη και οι πρωτότοκοι γιοί των Υπουργών θα εκτίσουν θητεία στο στρατό!

- Τα i-phones δε θα δέχονται νέες aps!

- Θα ξινίσει το γάλα!

- Ο Νταλάρας δε θα ξανατραγουδήσει τζάμπα!

- Θα τελειώσουν τα γερμανικά λουκάνικα Bochwurst από τον Βασιλόπουλο!

- Δε θα μας ξαναδώσει 12αρι η Κύπρος στη Eurovision!

- Το Mega θα κόψει το θρίλερ των 9:00μμ!

- Η Όλγα δε θα Τρέμη!

- Θα σβηστούν όλα τα highscores των AngryBirds από το Facebook!

- Ο σκύλος μας θα γίνει gay!

Καλά να περνάτε,

Πηγή  Ο Γρήγορος Διδάσκαλος  

Καζάκης ο “αξιόπιστος” :

Θα μπορούσα να είμαι ο συντάκτης του κειμένου που ακολουθεί αλλά πρόλαβε ο Παρατηρητής και τ’ έγραψε τόσο καλά…Διαβάστε τα :

Παρατηρητής : Να με συγχωρήσουν οι φίλοι αριστεροί αλλά ιστορίες όπως αυτή με τον Καζάκη λίγες μέρες πριν τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον μας , με κάνουν και κάνουν και πολλούς άλλους να έχουμε μια αλλεργία με τους αριστερούς που τα λένε ωραία στα λόγια , αλλά μένουν μόνο στα λόγια. Εμείς, οι πολλοί και ακομμάτιστοι θέλαμε και θέλουμε μια συμμαχία δεξιών, αριστερών, κεντρώων αντιμνημονιακών δυνάμεων για να ακυρωθούν πρώτα τα μνημόνια και να χαραχθεί ένας άλλος δρόμος. Αυτοί που ξεκίνησαν την αντιπαράθεση και μάλιστα που προέρχονται από τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και τις συνεχίζουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ας κάτσουν να σκεφθούν γιατί οι δηλώσεις τους παίζονται από τα ιστολόγια και ΜΜΕ ενώ οι θέσεις τους απέναντι στη κρίση δεν προβάλλονται.

Παρακολουθώντας το βίντεο που ανέβασε ο Movekii  βλέπω ένα Καζάκη που λέει ότι ανεβαίνει, ενώ λέει ο ίδιος ότι ο Καμμένος πέφτει και από αυτή μόνο την ατάκα του που εκτός των άλλων δεν συνάδει με ό,τι βλέπουμε και ακούμε γύρω μας, σκεφτόμαστε ποιός είναι τελικά ο ρόλος του κου Καζάκη. Αυτό δηλαδή τον νοιάζει τόσο πολύ, πώς θα πέσουν τα ποσοστά των ΑΝ. ΕΛΛ. ή πώς θα πέσουν τα ποσοστά των μνημονιακών κομμάτων ;

Όσον αφορά το σκυλολόϊ που λέει ότι έχει μαζέψει γύρω του ο Καμμένος από αυτούς που διέγραψε η ΝΔ και που ισχυρίζεται ότι τάχας με δικές τους δηλώσεις πήγαν προσωρινά εκεί για να επιστρέψουν στη ΝΔ , ως μέσο πίεσης δηλαδή στο Σαμαρά, ας μας επιτρέψουν οι φίλοι οι ανιδιοτελείς του ΕΠΑΜ να τους πούμε ότι τόσο ηλίθιες και άστοχες δηλώσεις ούτε τα μνημονιακά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους δεν τόλμησαν να κάνουν. Γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι από τη Δευτέρα το πρωϊ η πορεία θα είναι η αντίστροφη : τα δύο κόμματα εξουσίας που ευθύνονται για τη σημερινή εξαθλίωση των Ελλήνων και τη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και ασυλίας διαλύονται γιατί χωρίς την εξουσία, δηλαδή την κουτάλα, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Ο κος Καζάκης μήπως παρακαλάει να συνεχίσουν να υπάρχουν για να προβάλλεται ο ίδιος ως ο μόνος και γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, κάτι σαν τον μοναχικό καουμπόϊ που ξέφυγε από τη στρούγγα του ΚΚΕ ως άλλος Πάγκαλος ;

Ξαφνικά οι αναρτήσεις για τον Καζάκη έγιναν επιθετικές. Φταίει η μύγα τσε τσε.
Επί τόσο καιρό πολλοί έμαθαν τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τώρα εκεί που μάθαιναν φτύνουν.
Αυτό είναι το πολιτικό παιχνίδι. Βρωμιά και δυσωδία. Και εκεί πρέπει να έχεις μηχανισμούς να ανταπεξέλθεις. Αλλά δεν χρειάζεται. Οι μεν παίζουν το παιχνίδι τους και συ συνεχίζεις τη δουλειά σου. Δεν τρέχει τίποτα.
από δραχμολάγνο, σε συνεργό της ΝΔ και ό,τι άλλο κατεβάσει.
Για κάθε στάση στη ζωή και στις δραστηριότητές σου, υπάρχουν δύο όψεις. Μη σκοτίζεσαι, απλά κάνε τη δουλειά σου. Είναι εύκολο να σε χτυπήσουν και είναι λάθος να παίζεις το παιχνίδι που αυτοί γνωρίζουν καλά.
Απλό: πρόταση συνεργασίας με κοινό ψηφοδέλτιο, με διατήρηση κομματικής ανεξαρτησίας, επάνω σε βασικά ζητήματα συνεργασίας. Τι πιο εύλογο. Σου λέει ο άλλος και ποιος είσαι εσύ ρε μικρέ. Ας θυμηθεί το λιοντάρι και το ποντίκι του Αισώπου. Ο μικρός μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.
Απλό: τρέχω από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, από καφενείο σε πλατεία. Εάν αυτό δεν είναι γνήσια πολιτική πράξη τότε ποια είναι; Εάν αυτό δεν είναι αγνός αγώνας πληροφόρησης του κόσμου, τότε ποιος είναι; Και μόνο γι’ αυτό αξίζει υποστήριξης.
Απλό: θέμα ανακλητότητας βουλευτών. Δεν κάνεις αυτό για το οποίο σε ψήφισε ο κόσμος. Υπάρχουν και άλλοι.
Σημαντικό: είτε μπούμε στη βουλή είτε όχι την επόμενη ημέρα θα είμαστε πάλι εδώ. Και όμως αυτή είναι η πιο σημαντική τοποθέτηση. Γιατί όποιος νομίζει ότι θα ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με αυτούς γελιέται. Διότι όχι μόνο θα παιχτεί χοντρό παιχνίδι «συνεργασιών», αλλά το παιχνίδι ήδη παίζεται επάνω στην οργή του κόσμου. Γνωρίζουν οι πονηροί ότι ο λαός σε κατάσταση έντονης φόρτισης και οργής, εύκολα άγεται και φέρεται. Και έχουν πέσει επάνω του.
Τον Καζάκη και τον οποιονδήποτε, θεό δεν θα κάνουμε.
Άλλωστε θα έπρεπε, από τον ίδιο μας τον εαυτό κρίνοντας, να γνωρίζουμε ότι τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει. Επάνω στις ατέλειες όλων μας, κάποιοι μπορούν να παίζουν διαβάλλοντάς μας. Δεν ψάχνουμε τον τέλειο ηγέτη. Και αν νομίζει ο Καζάκης ότι είναι τέλειος έχει πέσει σε λούμπα. Αλλά είναι προτιμότερος ένας αγωνιστής που τρέχει στις γειτονιές και καταναλώνει τον εαυτό του, από τους υψηλά ιστάμενους και κρίνοντες τα «ποντίκια».
Και εγώ είδα σε κάποιες στιγμές έναν παραπανίσιο εγωισμό στον Καζάκη μόνο που είναι δικαιολογήσιμος και δικό του θέμα να τον εργαστεί και να τον ελέγξει.
Από τη λάσπη που έπεφτε πριν καιρό από τους αποχωρήσαντες, αναζήτησα πληροφορίες στο «Σεισάχθεια» όπου είναι να γελάς. Το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ένα μίσος διαβολής και τίποτα πραγματικό. Τώρα ήρθε η ώρα για το δεύτερο κύμα που πρέπει να είναι πιο σφοδρό. Της τελευταίας στιγμής, εκεί που ο κόσμος τα έχει χαμένα να τον επηρεάσουμε, να συντρίψουμε την αντίδρασή του. Προφανώς υπάρχει ζουμί στην υπόθεση. γιατί ασχολούνται με τον Καζάκη; δεν σε βάζει σε υποψία; μάλλον πρόκειται για μια αυθεντική περίπτωση που τους ξυνίζει. και πρέπει τώρα να ισοπεδωθεί. αρκετά του δώσαμε τη δυνατότητα να υπάρχει και να μιλά. σπρώξε το σκουπίδι να τον καλύψεις.
Το βασικό στοιχείο του παρόντος είναι ότι το παρελθόν ψυχορραγεί. Όποιος νομίζει ότι ψηφίζει για να διατηρήσει την ζωούλα του όπως πριν κάνει λάθος. Τέρμα η ψευτιά και τα φούμαρα. Όποιος λέει ότι δεν θα γίνουμε Αλβανία λέει μαλακίες. Θυμήσου τον άθλιο Γιώργο που έλεγε ότι δεν θα γίνουμε Ινδία. Άκου να δεις.
Σου λέει ο άλλος κλειστά σύνορα, άρα χτύπημα στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και παρασίτων. Δηλαδή χτύπημα στον παγκοσμιοποιημένο τρόπο ληστείας για προστασία των προϊόντων και έλεγχο του κεφαλαίου. Ο ένας τον λέει νεοταξίτη. Ο άλλος Αλβανοποιό. Θα χτυπήσουμε τα συμφέροντα τους και θα μας κάνουν ντα. Δηλαδή είτε μας κάνουν είτε όχι τι περιμένεις. Ότι έτσι απλά θα συνεχίσεις να ζεις όπως μέχρι τώρα; Μιλάμε για πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρξει κόστος. Πως αλλιώς να γίνει. Έπεσαν οι μηχανισμοί να εξάρουν το φόβο των συνηθισμένων στην τηλεόραση και στην καθημερινότητα. Και να σου πω.
Αφού τίποτα δεν είναι αμιγές αλλά μέσα του φέρνει και το αντίθετό του, νομίζω ότι αυτή είναι η ευκαιρία για πραγματική ανάταση, ό, τι και να συμβεί σε λίγο. Να στο πω καλλίτερα. Είναι ευλογία αυτές οι μέρες, οι ώρες, οι στιγμές. Γιατί στη δυσκολία θα αναδειχτούν οι πραγματικές δυνάμεις του τόπου. Όχι με κοντόφθαλμη όραση. Όχι με το «χαρτζιλίκι» της Ε.Ε. όχι με το βόλεμα και τη συνήθεια.
Όχι κύριε Γιανναρά. Δεν ψηφίζουμε με σιχασιά Αντώνη. Τέτοια μαλακία δεν ξανάκουσα. Πνευματικοί ταγοί προς αποκοίμιση του ποιμνίου. Όχι ρε φίλε. Είναι ώρα μάχης και έγερσης. Και πρώτα από όλα μέσα μας. Μια συνεχής μάχη με τον εαυτό μας από εδώ και πέρα και αλληλεγγύη με τους γύρω μας. Όχι άλλο στημένο παιχνίδι στην πλάτη μας.
Κανείς σας δεν είναι θεός.
« . . . πρώτον μεν Άνθρωπον γενέσθαι και μετά . . . θεόν».

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr