«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Μαρτίου 6

Πνεύμα και Ύλη

ermis ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Κάθε άνθρωπος, για να έχει μια αξιοπρεπή ζωή, θα πρέπει ναέχει εξασφαλίσει κάποια βασικά υλικά και πνευματικά αγαθά. Απόπλευράς υλικών αγαθών, τα απαραίτητα είναι στέγη, τροφή, νερό,υγεία και εργασία και από πλευράς πνευματικών αγαθών μια σωστήμόρφωση και παιδεία. Μια κοινωνία που εξασφαλίζει αυτά τα βασικάαγαθά σε κάθε μέλος της είναι μια υγιής κοινωνία.Έχοντας εξασφαλίσει τα πιο πάνω αγαθά, ο άνθρωποςαπελευθερώνεται από το καθημερινό άγχος, την ανασφάλεια, το φόβοκαι νιώθει σίγουρος και ήρεμος. Μέσα σ’ ένα τέτοιο κοινωνικό πλαίσιο,όπου επικρατεί η σιγουριά και η ηρεμία, ο άνθρωπος μπορεί να βάλεικάποιους παραπέρα δικούς του στόχους. Αυτοί οι στόχοι είναι συνήθωςη απόκτηση περισσότερων υλικών αγαθών ή η απόκτησηπερισσότερων πνευματικών αγαθών ή και τα δύο.Ένα βασικό ερώτημα που ταλανίζει τον άνθρωπο απόκαταβολής κόσμου είναι τούτο: Τι είναι πιο σημαντικό ν’αποκτήσεικανένας στη ζωή, πολλά υλικά ή πολλά πνευματικά αγαθά; Το ν’ αποκτήσει ταυτόχρονα και τα δύο είναι κάπως δύσκολο (και γι’ αυτόείναι και σπάνιο), αφού, όπως είναι γνωστό, τα υλικά και ταπνευματικά αγαθά είναι αντιστρόφως ανάλογα. Δηλ. όσο πιο πολλάέχεις από το ένα, τόσο πιο λίγα κατέχεις, ή επιθυμείς να έχεις από τοάλλο και αντίστροφα.Στο διάβα των αιώνων υπήρξαν πολλοί σοφοί άνθρωποι που μας δίδαξαν ότι…

Περισσότερα κλικ >>> ΕΔΩ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr