«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Μαρτίου 18

Κλείστε τα αυτιά και τα μάτια σας ,ανοίξτε το μυαλό και την καρδιά σας

EL27092010_img_184

Κανείς δε πρόκειται να πεινάσει…

Του Χρήστου Θεοδωρίδη

Το πολιτικό σύστημα όσο πλησιάζουν οι εκλογές και βλέπει τις πιθανότητες συνέχισης του να εξανεμίζονται προσπαθεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Τη δυνατότητα έστω και..
συγκυβέρνησης, μιας και η πολυπόθητη αυτοδυναμία της ΝΔ χάθηκε όταν ο δωσίλογος αρχηγός της αποφάσισε να δώσει τη συγκατάθεση του για τη παράδοση της χώρας.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουν μέσω νέων τεχνασμάτων να συσπειρώσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν προκειμένου είτε να πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία είτε να μπορέσουν με μετεκλογική συνεργασία να συνεχίσουν να μας εξαθλιώνουν αφού προηγουμένως θα έχουν πάρει και επισήμως τη συγκατάθεση μας.

Η προπαγάνδα τους προκειμένου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να πάρουν με το μέρος τους όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούνε θα εστιαστεί στα εξής σημεία:

  1. Την σχετικά πρόσφατη ούσα πλην κίβδηλη συμφωνία πριν τις εκλογές σχετικά με την επιτυχία του PSI και τις δήθεν προοπτικές ανάπτυξης, δίνοντας έτσι φυσικά στον απογοητευμένο λαό ψεύτικες ελπίδες και ρίχνοντας τον για άλλη μια φορά στη παγίδα του δικομματισμού. 
  1. Το ότι η είσοδος περισσότερων κομμάτων στη βουλή θα είναι επιζήμια για τη σταθερότητα της χώρας!
  1. Τη γνωστή φυσικά απειλή περί χάους και χρεοκοπίας στη περίπτωση που οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση εκλεγεί, παρεκκλίνει του απεχθέστατου αυτού προγράμματος που εφαρμόζεται τώρα.
  1. Αν και το απεύχομαι, σε περίπτωση που δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί και κάποιο περιορισμένης έκτασης “τρομοκρατικό χτύπημα” με τραυματισμούς η ακόμη και θύματα, ώστε με σύμμαχο το φόβο που ως γνωστό αποτελεί τρόπο συσπείρωσης των μαζών, να πάρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα

Ήδη μέσω των τηλεοπτικών δεκτών μας άρχισαν οι προπαγανδιστικές δηλώσεις, που μέσω των  επαναλαμβανόμενων μηνυμάτων θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν το υποσυνείδητο μας για να δεχτούμε ότι αυτοί θα κυβερνούν και μετά τις εκλογές.

Έτσι δείχνοντας να αγνοούν πλήρως τη βούληση του Ελληνικού Λαού προκαταλαμβάνουν την πρόθεση μας για το τι θα ψηφίσουμε, μιλώντας αμφότεροι από  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συγκυβέρνηση με η χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ. Κάποιοι βέβαια στη ΝΔ διαψεύδουν αυτά τα σενάρια, γνωρίζοντας τη περαιτέρω διαρροή πολλών ρομαντικών Σαμαρικών ψηφοφόρων που θα έχουν εάν το διακύβευμα τους στις εκλογές είναι “ψηφίστε μας για να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ!”.

Όσο και να θέλουν όμως να φαίνονται ότι τάσσονται κατά της συγκυβέρνησης, δε μας πείθουν κι αυτό φαίνεται και από τη στάση του κ. Σαμαρά που αν ήθελε θα φρόντιζε να κλείσει τα στόματα όσων διαρρέουν τέτοια σενάρια… Όμως αυτό θα αποδυνάμωνε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (και φυσικά τη δυνατότητα συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ) μιας και αυτή τη στιγμή μια μάζα ψηφοφόρων που θα στρεφόταν σε άλλα κόμματα ίσως τώρα παραμείνουν με τη προοπτική της συγκυβέρνησης. Βλέπετε ότι ακόμη και τώρα που η Πατρίδα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της κάποιοι κοιτάνε ακόμα το προσωπικό τους –πλην όμως βραχυπρόθεσμο- συμφέρον.

Κάποιοι πολιτικοί κι από τα δύο κόμματα θέτουν με περισσό θράσος θα έλεγα ως αντίπαλο τους στις εκλογές, τον κατακερματισμό της βουλής ενώ θα έπρεπε να είχαν κάνει την αυτοκριτική τους και να θεωρούν ως κύριο αντίπαλο τους τον κακό τους εαυτό που κατάστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει τους πολίτες αυτής της χώρας.

Δηλαδή μας λένε ωμά ότι η ύπαρξη περισσοτέρων φωνών στη βουλή που αξιωματικά ενισχύει τη δημοκρατικότητα και ανεξαρτησία των θεσμών είναι βλαπτική για τη χώρα. Μάλλον βλαπτική θα προσέθετα για τους σκοπούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν και σίγουρα όχι για τον Ελληνικό Λαό. 

Αλλά για ποια αυτοκριτική και ποια δημοκρατία μιλάμε όταν ο Κύριος Παπανδρέου με καμάρι αντί να ντρέπεται δήλωσε τις τελευταίες μέρες σε συνέντευξη του στο al jazzera ότι η παρούσα κυβέρνηση  πραγματοποίησε την τελευταία διετία όσες αλλαγές έγιναν συνολικά στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Αν και η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού δεν συμμερίζεται την ορθότητα των περισσοτέρων επιλογών της κυβέρνησης, με κύρια την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, ωστόσο θα ήθελα να εστιάσω κάπου αλλού. Η δήλωση αυτή του Κύριου Παπανδρέου είναι δήλωση αποτυχίας μιας και παραδέχεται εμμέσως ότι το κόμμα του που κυβερνούσε τα περισσότερα από τα προηγούμενα τριάντα χρόνια λειτούργησε παθητικά και κατά προέκταση υπονομευτικά για την Ελλάδα.

Είναι όμως και δήλωση εσχάτης προδοσίας διότι όλες οι αλλαγές έγιναν κατ’εντολή του ΔΝΤ και εξυπηρετούν πρωτίστως τα ξένα συμφέροντα και καθόλου τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, και για το λόγο αυτό ο Κύριος Παπανδρέου θα πρέπει να λογοδοτήσει στα Ελληνικά Δικαστήρια κατά τον ίδιο τρόπο που λογοδοτεί αυτές τις μέρες ο Ισλανδός Πρωθυπουργός για τις λανθασμένες και επιζήμιες επιλογές που έκανε για τη χώρα του.

Αγαπητοί μου ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, κλείστε τα αυτιά σας και μην πιστεύετε λέξη από ότι σας λένε είτε για ανάπτυξη είτε για σενάρια καταστροφής. Αυτό που θα προσπαθήσουν να σας σερβίρουν θα είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα. Το εσωτερικό που δε θα μπορείτε να το δείτε μέχρι τις εκλογές, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τη διεξαγωγή τους περιλαμβάνει νέες περικοπές στους μισθούς, σταδιακή περικοπή του εφάπαξ (που το πληρώσατε με τον ιδρώτα σας) μέχρι πλήρη κατάργηση του, πλήρης κατάργηση των ήδη κουτσουρεμένων δώρων, αύξηση της φορολογίας μέσω του απλού και φιλικού για μεγάλα εισοδήματα νέου φορολογικού συστήματος που έρχεται, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των σπιτιών σας που ενώ εμπορικά θα αξίζουν πολύ λιγότερο, φορολογικά θα σας επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, και πλήθος άλλων που θα κάνουν τη ζωή μας αφόρητη και το χειρότερο δίχως να υπάρχει προοπτική.

Γνωρίζω ότι παρά πολλοί από εμάς βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και τους βασανίζουν χιλιάδες σκέψεις σχετικά με το τι πρέπει να πράξουν. Αλλά το ενδεχόμενο να χάσουμε ένα μέρος της όποιας ευζωίας θεωρούμε ότι απολαμβάνουμε σήμερα είναι ελάχιστο συγκρινόμενο με αυτά που έχουμε να κερδίσουμε αν σταματήσουμε τώρα την καταστροφική πορεία της Ελλάδος. Και επειδή γνωρίζω ότι υπάρχουν και οικογένειες που φοβούνται μη χάσουν ούτε τα στοιχειώδη θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε ήδη χάσει ότι πολυτιμότερο είχαμε και πρέπει να το ανακτήσουμε το συντομότερο δυνατόν: Την αξιοπρέπεια μας.

Κανείς δε πρόκειται να πεινάσει ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ήδη το κίνημα αλληλεγγύης μεταξύ μας ολοένα και αυξάνεται  με τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα συσσίτια, το κίνημα της πατάτας και άλλων αγαθών που έρχονται, και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να γίνει. Αυτό δεν αρέσει φυσικά στους εξουσιαστές μας και παρά το διχασμό που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, δεν τα κατάφεραν. Η κοινωνική μας συνοχή είναι πλέον ισχυρή και ώριμη να μας οδηγήσει στο να αποτινάξουμε τον εγχώριο τηλεκατευθυνόμενο ζυγό από πάνω μας. Είναι προτιμότερο να τολμήσουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας τώρα, μη υποκύπτοντας στα κάλπικα διλλήματα που μας βάζουν, γιατί αυτό που έρχεται αργότερα είναι πέρα από κάθε φαντασία και θα αναφερθώ σε αυτό πολύ σύντομα.  

Βαδίζουμε ολοταχώς προς το γκρεμό. Από εμάς εξαρτάται  εάν θα πέσουμε, η σταματήσουμε και αλλάξουμε πορεία.

Είμαστε ένα βήμα πριν χαρακτηριστούμε “κλινικά νεκροί”. Από εμάς εξαρτάται εάν θα το αποτρέψουμε, και επιστρέψουμε στη ζωή που μας έκλεψαν.

Ας αφήσουμε τη μοιρολατρία και ας κάνουμε το Εθνικό μας Χρέος, το σημαντικότερο χρέος που πρέπει  ως Έλληνες να αναγνωρίζουμε.

                                                                                    Χρήστος Χ, Θεοδωρίδης

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr