«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Μαρτίου 7

Μη βρίζετε τους πολιτικούς [με το συμπάθειο], όταν λένε αλήθειες

του Σωτήριου Καλαμίτση

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο επαξίως διεκδικών τον τίτλο του Αϊνστάιν της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είπε σήμερα ένα πολύ απλό πράγμα. «Μετά το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες, τα χρήματα που θα χάσουν οι τράπεζες θα τα πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος». Ξεχύθηκαν τα λαγωνικά-δημοσιογράφοι και άρχισαν τις ..
αναλύσεις και τις απορίες για να γεμίσουν το ραδιοτηλεοπτικό χρόνο, αλλά και τις σελίδες των φυλλάδων που υπηρετούν, λες και μας είπε ο Σαχινίδης κάτι καινούργιο.

Θυμίζω ότι ο Σαχινίδης έχει πει άλλη μια αλήθεια.(σ.Π. και δυό ,και τρείς* ). Η σημερινή είναι  η δεύτερη. Η πρώτη ήταν τότε που ανεκοίνωσε στη Βουλή ότι παρά τα μέτρα και τα επί πλέον μέτρα ο προϋπολογισμός του 2011 δεν βγαίνει. Το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε φυσικά. Τι να πει. Η ΝΔ δεν μίλησε επίσης. Τι να πει, αφού ετοιμαζόταν για τη μεγάλη κωλοτούμπα. Οι άλλοι; Κάτι ψέλλισαν, αλλά ποιοι  τους δίνουν σημασία; Αυτοί που συνωθούνται στις συναυλίες του Νταλάρα;

Μας είπε, λοιπόν, ο τεράστιος Σαχινίδης ότι οι τούφες που θα πέσουν από τα κεφάλια των τραπεζών θα αντικατασταθούν από τούφες που θα πέσουν από τα δικά μας κεφάλια. Μερικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Προς τί η απορία; Πίστεψε κανείς ποτέ ότι θα υπάρξει κούρεμα των δανείων μας, ώστε να ανακουφισθούμε; Ας το πούμε πολύ απλά. Το Ελληνικό Δημόσιο δανείσθηκε από μία τράπεζα € 100 και της έδωσε ένα ομόλογο. Η τράπεζα δέχεται τώρα να λάβει € 50 και να επιστρέψει το ομόλογο. Ποιος, όμως, θα πληρώσει τα € 50 που χάνει η τράπεζα; Ο ελληνικός λαός μας λέει ο Σαχινίδης, ήτοι το Ελληνικό Δημόσιο. Εκόμισε γλαύκας εις Αθήνας. Για ποιο κούρεμα μιλάτε, λοιπόν, ρε λαμόγια;

Εκείνο που δεν μας είπε ο Σαχινίδης είναι ποιος θα πληρώσει το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Μα οι ίδιοι οι συνταξιούχοι των Ταμείων, ήτοι μέρος του ελληνικού λαού.

Τελικά διερωτώμαι τί είδους και πόσο ισχυρά και μεγάλα πρέπει να είναι τα συμφέροντα αυτών που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενόψει αυτής της λαίλαπας που κατατρώγει τα σωθικά μας. Ζούμε το Χρηματιστήριο του 1999 εις την νιοστή και ασχολούμαστε με τον Νταλάρα και τους λακέδες του εργολαβοπολιτικού κατεστημένου.  Είμαστε με τα καλά μας;

Πάντως, πλησιάζει και πάλι η ώρα του Πεπόνη. Καιρός είναι να καλέσει όλα τα μέλη των ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων και να τα ρωτήσει  πώς και γιατί επένδυσαν σε ομόλογα τον ιδρώτα και το αίμα των ασφαλισμένων. Επίσης, με ποιο ανάστημα θα αποφασίσουν να κουρέψουν τα ομόλογα αυτά.

Και κάτι τελευταίο κ. Εισαγγελεύ. Αν έχετε ξεσκονίσει ήδη το πολυσέλιδο υπόμνημα του κ. Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., καλέστε τον σας παρακαλώ να του πείτε ότι το ηλεκτρονικό του ραβασάκι προς τον κ. Τόμσεν είναι απόδειξη πως είναι χαμένο κορμί και προδότης. Όχι με την ποινική έννοια. Με την έννοια που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας την περίοδο 1941-1944.

Σ. Περίοπα : Αυτός δεν είχε πει ,σε ανύποπτο χρόνο πάλι (Νοε 2009) , πως το ΔΝΤ είναι “μονόδρομος” ; 

Φ. Σαχινίδης ΔΝΤ: Επιλογή μας από την αρχή!

Αν κάνω λάθος διορθώστε με..

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr