«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24

Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος..

20120223-230119.jpg

Συνταγή κοκτέιλ…

Μετά τους πρόσφατους “σεισμούς” στη Χώρα μας έχουν ισοπεδωθεί πολλές “κατασκευές”, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των πολυκατοικιών.
Οπωσδήποτε μπορούμε ακόμη να ξεχωρίζουμε τις γκρεμισμένες πολυκατοικίες από τις γκρεμισμένες μονοκατοικίες διότι, είναι πολύ περισσότεροι οι περιφερόμενοι “σεισμόπληκτοι” καθώς και τα ατάκτως ειρημένα χαλάσματα.
Η εποχή των απλών ρηγμάτων πέρασε ανεπιστρεπτί για όλα τα κόμματα του κατεστημένου πολιτικού συστήματος.
Οι “σεισμοί” είναι δυνατοί, δεν αφήνουν τίποτε όρθιο.
Πρέπει να αποφασίσω που θα βγάλω την παγωμένη νύχτα.
Κάποιοι στήνουν αντίσκηνα και με καλούν για camping. Με κοροιδεύουν……
Κάποιοι επιδιορθώνουν στα γρήγορα και με καλούν ….στο (ο Θεός να φυλάξει) νεοκλασσικό
τους . Με κοροιδεύουν……
Κάποιοι κλαίνε κι οδύρονται συνεχίζοντας σαστισμένοι να ζουν μέσα στα χαλάσματα της σαθρής οικοδομής τους. Κι αυτοί με καλούν αλλά, κανείς δεν τους εμπιστεύεται πια…….κανείς δεν θα τους βοηθήσει ούτε να χτίσουν , ούτε να επιδιορθώσουν.
Κι οι σεισμοί συνεχίζονται και γίνονται δυνατότεροι . Η μαύρη νύχτα πλησιάζει.
Ποιός επιτέλους θα θελήσει να κτίσει κάτι νέο, πραγματικά ισχυρό, ζεστό και προ παντός Αντισεισμικό.
Εκεί θα πάω να μείνω στα σίγουρα.
Για να το χτίσει όμως, θα χρειασθεί πολύ κόσμο μαζί του.
Αν είναι “αυτός που περιμένω”, εγώ θα πάω.

Εν τω μεταξύ τώρα λένε “ΝΑΙ σε όλα” και στη ΝΔ επειδή …… “άλλαξαν τα δεδομένα”…….
Θα πρέπει να άλλαξαν πολύ, ανάθεμά τα….διότι, δεν συγκρίνονται αυτά που έλεγαν 2 ολόκληρα χρόνια μ’ αυτά που λένε σήμερα.
Το “ΝΑΙ” της ΝΔ ήταν η μεγαλύτερη προσβολή που μου έλαχε ποτέ !

Αρκετοί βέβαια από τη ΝΔ είπαν “ΟΧΙ”. Σκέφτηκα ότι, κάτι καλό παίζεται εδώ. Δεν μπορεί είπα, κάτι ετοιμάζουν οι συναγωνιστές….
Αναθάρρησα, αλλά….. όταν είδα την επομένη κάποιους εκ των “ηρώων” βαθύτατα σκεπτικούς και μετανοημένους με ύφος παρόμοιο με αυτό του Αποστόλου Πέτρου στο 3ο λάλημα του πετεινού, άρχισα κι εγώ να κακαρίζω………………… όχι όπως ο αλέκτωρ αλλά, όπως ο Βασίλης στην ταινία “Ξύπνα Βασίλη”.
Άσπρα Κοράκια , Μαύρα κοράκια……Πράσινα κοράκια , Μπλέ κοράκια………

Επιτέλους, είπαν το αποφασιστικό “ΌΧΙ” και κάποιοι ήρωες του ΠΑΣΟΚ.
Αφού μου έσπασαν το κεφάλι και το στομάχι , αφού μου έκοψαν τα πόδια, αφού μου πήραν τα ρούχα και τα εσώρουχα, είπαν “ΌΧΙ” !
Δηλαδή,μέχρι τώρα, έλεγαν όλοι “ΝΑΙ”, αφού ως φαίνεται τα επιβαλλόμενα μέτρα είχαν σχέση με την καταπολέμηση “παρανόμων και μαφιόζων”, ενώ από τώρα και στο εξής, κάποιοι θα λένε “ΌΧΙ” μιας και τα μέτρα αγγίζουν αθώους ανθρώπους…….
Ξέρετε κάτι ρε παιδιά στο ΠΑΣΟΚ ; Ήμουν κάποτε αθώος, με φάγατε εύκολα αλλά…… θα προσπαθήσω να ‘μαι δυσκολοχώνευτος……

Το ‘ΌΧΙ” πρέπει να είναι “ΌΧΙ” ρε.
Απ’ εκεί και πέρα βέβαια υπάρχει το “ποιός ξέρει ίσως”, το “τραβάτε με κι ας κλαίω”, το “θέλω και δεν θέλω”, το “έτσι και γιουβέτσι” και άλλα παρόμοια που τα ακούμε συνήθως από ηθοποιούς σε κωμικές θεατρικές παραστάσεις.
Μήπως σας ξεγέλασαν τα χειροκροτήματα ;
Όχι δεν είστε θίασος , ούτε μας κάνετε να γελάμε !

Καλύτερα όμως που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Μα την αλήθεια , καλύτερα που αποκαλύφθηκαν πρόωρα κάποια πρόσωπα.
Καλύτερα για μας , καλύτερα και για σένα που περιμένω να έρθεις.
Αργείς όμως και μέχρι τότε :

Είπε η τρόικα και είπε η Μέρκελ και είπε ο Σόιμπλε και είπε ο Όλι Ρεν και είπαν οι Γερμανοί και είπε κι η μικρή Ολλανδέζα…..
(Δεν έβαλα τη Φιλανδή , γιατί αυτή θα τα λέει αλλού αυτές τις ημέρες…… Βοήθειά του…..)

Και ήρθε η Τρόικα , κι έφυγε η Τρόικα αλλά έστειλε email και…..ξανάρθε η τρόικα και ξανάφυγε αλλά ….θα ξανάρθει και πριν ξανάρθει μας έστειλε τελεσίγραφο, μας έστειλε σήματα καπνού, μας πήρε και τηλέφωνο ……… μας πήρε και στο πλυσταριό και ήταν όλα υπέροχα !
Ανάσαναν……
Σήμερα, λίγες ώρες μετά το “πλυσταριό” γελάνε κάποιοι ευτυχισμένοι……
Ανάσαναν.
Έφυγε ένα βάρος από πάνω μας …. 110 δις Ευρώ !!
Ανασαίνω κι εγώ , ξανανασαίνω και ξανανασαίνω μήπως και μυρίσω λίγα ευρώ από τα πολλά που ανάσαναν , αλλά τίποτε.
Αέρας κοπανιστός , αέρας βρωμερός , ψεύτικα χρέη απεχθή σαν τα ψεύτικα διλήμματα.
Γελάνε ακόμη….. Μεγάλη επιτυχία…..
Γελάει όμως καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος.
Μάκης Π.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr