«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Οκτωβρίου 15

Τα ψέμματα τελείωσαν .

Γράφει ο Γεώργιος Παπαδάτος

Ξεγυμνωθήκαμε και η παγκόσμια κοινότητα διαπιστώνει από τις καθημερινές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητος το πόσο …..δαιμόνιοι είμαστε .
Πρόβλεψη και προγραμματισμός – έστω και μεσοπρόθεσμα – ανύπαρκτοι .Προγραμματισμούς έκαναν οι εταίροι μας και κάποιοι άλλοι για μας οταν φρόντισαν για την αποβιομηχανοποίηση του τόπου , την καταστροφή της γεωργίας , τη συρρικνωση της αλιείας .Αντίθετα ενίσχυσαν προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν τον τουρισμό και την εξυπηρέτηση των τουριστών .Αυτό άρχισε δεκαετίες πριν και συνεχίζεται και σήμερα με την εκπαίδευση μωρών στην κουζίνα σαν μαγειρες ωστε να τα βγάλουν απο αλλους παραγωγικούς τομείς στο μέλλον .
Ακόμα πιο συστηματική ήταν η απαξίωση της παιδείας .Ετσι λοιπόν τα μυαλά που εμπνεύστηκαν , σχεδίασαν και κατασκεύασαν Παρθενώνες ,υπαίθρια θέατρα ,μοναδικά μνημεία και θεμελίωσαν επιστήμες και πολιτισμό ανυπέρβλητο χωρίς τη βοήθεια και επίβλεψη Αιγυπτίων ,Βαβυλωνίων ή  Περσών , στο εξής θα εμπνέωνται , θα δημιουργούν και θα σερβίρουν μοναδικά πιάτα υψηλών γευστικών προδιαγραφών .Και οι πολιτισμένοι επισκέπτες μας , αναμφίβολα ανώτεροί μας , θα μας ….χτυπούν συγκαταβατικά στην πλάτη ,και οχι μόνο ,κι εμείς σκύβοντας θα χαμογελάμε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε την εύνοια των αφεντικών μας .
Ειναι μήπως υπερβολές ολα αυτά ; Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία . Οι καταλήψεις των σχολείων άρχισαν πριν προλάβουν ν’ ανοιξουν, οι καταστροφές των κτηρίων και των υποδομών ειναι γεγονός και δεν υπάρχουν ούτε αρχές ούτε γονείς να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία. Κι η παγκόσμια κοινότητα γελάει μαζί μας .
Χρειάζεται πρόβλεψη για κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ; Ή μήπως χρειάζεται προγραμματισμός ;
Και τα δύο σταθερά επαναλαμβανόμενα ειναι .
Και δεν τα καταφέρνομε .Χρειαζόμαστε επίβλεψη και βούρδουλα για να φέρωμε εις πέρας τα αυτονόητα .
Συνεπώς τί ελπίδες έχομε να ανακάμψωμε ; Τί προβλέπουν οι Ευρωπαίοι ; Έχει ακούσει κανείς ;

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr