«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

ΕΝΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

190η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ
Η ομιλία έγινε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2011 στη Γλυφάδα,σε τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων που οργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Γλυφάδας για τα 190 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς, με την παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας, του Βουλευτή Κώστα Γείτονα, της Σοφίας Βούλτεψη και άλλων.
Αιδεσιμότατοι, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,
Η απελευθέρωση του Ελληνικού Εθνους, το 1821, ίσως να μην έχει ιστορικό ανάλογο.
Γιατι η σπίθα της Ελληνικής ελευθερίας, βαθειά θαμμένη στις στάχτες της, όχι 400, αλλά χιλιάδες χρόνια, παραμένει αναμμένη στης καρδιές των ραγιάδων.
Την τροφοδοτούσαν στο αναιμικό της καντήλι οι τροβαδούροι της Ευρώπης, την ζέσταινε και την φώτιζε ο Απολλώνειος Ηλιος, το Αθάνατο ελληνικό πνεύμα που κατάκαιγε τις ψυχές και τα μυαλά των φωτισμένων, όπου γης.
Περίμενε το πλήρωμα του χρόνου για να ανάψει, να γίνει φωτιά και να πυρπολήσει κάθε Ελληνα, κάθε άνθρωπο, λάτρη της ελευθερίας.
Περίμενε να γεννηθούν ημίθεοι, σαν εσένα Θόδωρε Κολοκοτρώνη, σαν τον Πλαπούτα, το Νικηταρά, τον Παπαφλέσσα, τον Ρήγα Φεραίο, την Φιλική Εταιρεία, τους αμέτρητους ήρωες της επανάστασης.
Περίμενε εσάς, τους σκυταλοδρόμους του διαχρονικού πνεύματος των Ελλήνων, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Λεωνίδα, των εκτομμυρίων που σηκώνουν στους ώμους τους, την αιώνια Ελλάδα και κρατάνε αναμμένη την ελπίδα της ανθρωπότητας.
Τιμάμε σήμερα τον πορθητή της Τριπολιτσάς, τον θρυλικό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Ισως, από δω και πέρα, αυτή η επέτειος της άλωσης της Τριπολιτσάς,
η επέτειος μνήμης του Κολοκοτρώνη, να μην είναι ίδια με τις προηγούμενες.
Γιατί το φωτεινό όραμα για μια ελεύθερη και δυνατή πατρίδα, που οδήγησε το Γέρο του Μωριά στον εθνικό αγώνα χωρίς όρια, στην υπέρτατη θυσία και δόξα, να χάνεται πίσω από τα βαρειά σύννεφα που βιώνει η χώρα μας.
Γι’ αυτό, αντί για λόγους θριάμβου, καταθέτουμε μπροστά στο μεγάλο απελευθερωτή της Τριπολιτσάς, αντί στεφάνου και υποκριτικών πανηγυρικών, λόγο μεταμέλειας, συγνώμης και συντριβής, γιατί ξεχάσαμε τις θυσίες του, τους λόγους του και τις υποθήκες του.
Αρνηθήκαμε την πίστη και την αγάπη μας για την Πατρίδα.
Κάναμε μουντό – απόμακρο και για μερικούς αποκρουστικό το πρόσωπο της ιστορικής μας μνήμης.
Απαξιώσαμε το ανεπανάληπτο δημιούργημα του ανθρώπινου πνεύματος, την ελληνική γλώσσα, τη μήτρα και την τροφό όλων των μεγάλων γλωσσών της Δύσης.
Υποβαθμίσαμε και βεβηλώνουμε τους ναούς της γνώσης, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμιά μας, και από κληρονόμοι ενός ανέσπερου πολιτισμού, καταντήσαμε ρακοσυλλέκτες των υποπροϊόντων που ξερνάνε στο τόπο μας οι σταυροφόροι της παρακμής.
Από πρωτομάστορες και δημιουργοί, καταντήσαμε καταναλωτές, όχι προϊόντων του μόχθου μας, αλλά ξένων προϊόντων και συνηθειών.
Αφήσαμε ανοιχτές τις κερκόπορτες, σε εκατομμύρια ετερόκλητων, απρόσκλητων, πεινασμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων, που κάποιοι τους ξερίζωσαν από τις εστίες τους και τους μετέτρεψαν σε ορδές εποίκων, που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, ούτε να τους εντάξουμε στο κοινωνικό μας ιστό.
Ξοδέψαμε τα δανεικά που αφειδώς μας δίνανε και τα διασπαθίσαμε στις μίζες και στη κραιπάλη, υποθηκεύοντας την Πατρίδα μας.
Λεηλατήσαμε τη ψυχή μας, πληγώσαμε βαριά τη περηφάνια του λαού μας και στραγγαλίσαμε την ελπίδα των νέων μας.
Στρατηγέ Θόδωρε Κολοκοτρώνη.
Δέξου τη συγνώμη μας, τη μεταμέλειά μας και την υπόσχεσή μας.
Οτι γρήγορα οι επέτειοι της Τριπολιτσάς, οι γιορτές μνήμης στο μεγαλείο σου, θα σκορπούν αισιοδοξία για το μέλλον της Πατρίδας που μας κληροδοτήσατε.
Τιμή και δόξα για τους προγόνους μας και ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον για τον λαό μας.
Ευχαριστώ.
Δέσποινα Δάλμαρη
Καθηγήτρια Αγγλικών, τέως Πρόεδρος του Ελληνο-Αυστραλιανού Συνδέσμου
Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 2011

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_4894.html

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr