«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14

Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια.

Στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το 1896 δημοσιεύθηκε το δοκίμιο «Οιωνός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (4/3/1851 – 3/1/1911). Εκεί, ο σοφός Σκιαθίτης έγραφε τα ακόλουθα για τα πολιτικά και εθνικά δεινά του καιρού του που αποδεικνύονται διαχρονικά :
«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης. Αλλά τις έβαλεν εις πράξιν την συμβουλήν του θειοτάτου αρχαίου ποιητού (Ομήρου) ;
Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης ;
Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου γένους, του στειρεύοντος πριν, και ητεκνωμένου δεινώς σήμερον ;
Άμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι πολιτικαί και επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά.

Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή των νέων, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
Τις ημύνθη περί πάτρης  ;
Και τι πταίει η γλαύξ, η θρηνώσα επί ερειπίων ;
Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια.
Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος».

Για την αντιγραφή F.I.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Αθήνα, Γουδί 1922…
    Μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι καταδικασμένοι «εις θάνατον» πολιτικοί και στρατιωτικοί στήνονται στον τοίχο…..
    Γίνεται καταμέτρηση των στρατιωτών που απαρτίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα που ετοιμάζεται να εκτελέσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»…..
    Μόνο που αντί για δέκα στρατιώτες μετρήσανε έντεκα……
    Έγινε ονομαστικό προσκλητήριο…..
    Και βρήκαν τον «παραπανίσιο» στρατιώτη….
    Τότε τον ρώτησαν γιατί είχε εισχωρήσει στο απόσπασμα που θα εκτελούσε τους πολιτικούς……
    Αυτός απάντησε με θυμό…….” Γιατί είμαι Μικρασιάτης..!!!!!!!!.”
    Και τον άφησαν να πυροβολήσει…..
    Ο Πλαστήρας δεν τους προειδοποίησε τότε ότι θα τους εκτελέσει την ώρα που έμπαινε έφιππος με το τάγμα του στην Αθήνα…..
    Απλά τους συνέλαβε και τους οδήγησε σε δίκη χωρίς να ακούσει ούτε τα παρακάλια του ίδιου του Βενιζέλου αλλά και κανενός ξένου πολιτικού για επιείκεια στην ποινή……
    Αθήνα , σήμερα……

    Σήμερα ο κόσμος αυτό που κάνει συνέχεια με τις συγκεντρώσεις του είναι να προειδοποιεί…….. αυτούς που δεν έχουν αξιοπρέπεια……
    Και κάθε μέρα ο Έλληνας ζητά την διατήρηση της αξιοπρέπειάς του …και την αξιοπρέπεια της πατρίδας του… αλλά όταν θα εξαντληθεί η υπομονή του….
    … πιθανόν να μην τους περάσει ούτε από δίκη…….

    ETHEROVAMON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr