«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

Απειλεί “θεούς και δαίμονες” ο Ερντογάν

Καλά κρατεί το σήριαλ των προκλήσεων και των απειλών των Τούρκων προς την Κύπρο.  Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά την παράλογη απαίτηση του να αναβληθούν οι έρευνες μέχρι την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό
 
Στο διάγγελμά του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των ερευνών και ισχυρίστηκε ότι “η ελληνοκυπριακή πλευρά, από το 2003 συμπεριφέρεται σαν να είναι η μοναδική διοίκηση στο νησί και υπογράφει στην ανατολική Μεσόγειο συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων περιοχών ευθύνης».

Δεν αρκείται, υποστήριξε περαιτέρω, «σε αυτό και ορίζει περιοχές για αδειοδότηση ερευνών πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα εκφράζει σε όλα τα διεθνή επίπεδα την άποψη ότι οι πρωτοβουλίες αυτές παραβιάζουν τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και έρχονται σε αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Ξεκινώντας από το ότι αμφότερες οι πλευρές στο νησί πρέπει να επωφεληθούν από κοινό και επί ίσοις όροις από τις φυσικές πηγές της Κύπρου, ο όρος που θέτουμε είναι, τα θέματα αυτά να παγώσουν μέχρι την επίλυση του Κυπριακού, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. «Το αίτημά μας προς τις ενδιαφερόμενες χώρες και τη διεθνή κοινότητα είναι να μεταπείσουν τους Ελληνοκύπριους”, είπε και συμπλήρωσε ότι γνωστοποίησε ο ίδιος το αίτημα αυτό τόσο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και στο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη “συμφωνία” που υπέγραψε με τα κατεχόμενα και δήλωσε “δεν θέλουμε ένταση και προβλήματα. Θέλουμε να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατόν”.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με τις έρευνες και περί από κοινού αξιοποίησης των φυσικών πηγών. “Αλλά υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια”, είπε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε: “Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις έρευνες αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν για αμυντικές δαπάνες. Είναι μία άκρως δημιουργική και δίκαιη πρόταση που συνιστά καλή ευκαιρία για τα ξεπέρασμα της κρίσης».

Τέλος, είπε ότι «εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ακόμη και σε αυτήν την καλοπροαίρετη πρόταση, τότε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να απολέσουν Τουρκία και» ψευδοκράτος «δικαιώματα, με τετελεσμένα»

«Δεν θα παραμείνουμε θεατές της παρανομίας στη Μεσόγειο»

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός ενέργειας,  Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ευθαρσώς ότι η Τουρκία είναι ισχυρή χώρα και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής ενώπιον της παρανομίας αυτής στη Μεσόγειο. Για άλλη μια φορά, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει τις έρευνες. Σε αντίθετη περίπτωση, είπε, η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Όπως ανέφερε,  στην περίπτωση που μοιραστεί ολόκληρος ο λαός της Κύπρου τα έσοδα από τις πηγές ενέργειας στην περιοχή, η στάση της χώρας του θα είναι μετριοπαθής και το «Πίρι Ρέις» θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες. “Πρέπει να δοθεί τέλος στην παρανομία αυτή, αλλά εάν είναι να συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να καθοριστεί το καθεστώς των ερευνών αυτών που είναι δικαίωμα ολόκληρου του λαού της Κύπρου”, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι ισχυρή χώρα και δεν πρόκειται να παραμείνει θεατής ενώπιον της «παρανομίας» αυτής στη Μεσόγειο. «Δεν θα επιτρέψουμε», σημείωσε «να παρερμηνευθεί η πολιτική μας περί μηδενικών προβλημάτων με όλους τους γείτονες. Αυτό δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από την πολιτική περί μηδενικών προβλημάτων, αλλά δεν σημαίνει επίσης ότι θα παραμείνουμε θεατές».
Αναφερόμενος στις έρευνες του «Πίρι Ρέις» είπε “αν βρεθούν ενδείξεις, θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις”. Ο Γιλντίζ είπε “μπορεί οι έρευνες να δείξουν ότι δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα πετρελαίου ή φυσικό αερίου ή να μην συμφέρουν οι γεωτρήσεις. Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα” και υπογράμμισε ότι “δεν είναι σωστό να προφέρονται στοιχεία και αριθμοί για τις ποσότητες, προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες”.

Πηγή: SigmaLive

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr