«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18

Τίτλοι τέλους για το καλοκαίρι. Εντυπωσιακή φθινοπωρινή επέλαση

Συνήθως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας συνδετικός κρίκος με το φθινόπωρο,ικανός για το απόλυτο τίποτα, ή για την απόλυτη καταιγίδα.Σιγά σιγά σιγοσβήνει η δυναμική του καλοκαιρινού ήλιου,η θερμική ηπειρωτική αστάθεια αργοπεθαίνει φτάνοντας σταδιακά στην φθινοπωρινή ισημερία.

Όμως αντίθετα οι θάλασσες αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο peak της μεγαλύτερης θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας πράγμα που σημαίνει ότι με ιδανικές συνθήκες αστάθειας,μπορεί να έχουμε σε αυτές τις περιοχές πολύ ισχυρά φαινόμενα υποβοηθούμενα απο τις μεγάλες θεμοκρασίες.Όλα αυτά τα παραπάνω θα τα δούμε στην πράξη στην επερχόμενη καιρική μεταβολή στην χώρα μας και απο την Δευτέρα,όπου τα πολύ θερμά μεσογειακά νερά αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο επερχόμενο σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά απο μια σχεδόν μόνιμη σταθερή κυκλοφορία των συστημάτων-->Άνοδο τροπικών κυκλώνων ή τροπικών, καταιγιδών απο τις περιοχές της καυτής ατλαντικής ζώνης προς τις ΒΑκές ακτές της Αμερικής,στρεφόμενες στην συνέχεια ΒΑκά προς στον Β.Ατλαντικό Ωκεανό,εξασθενημένες και υποβαθμίζοντας στην συνέχεια σε βαρομετρικά χαμηλά στην ΒΔκή Ευρώπη, κυρίως στον θαλάσσιο χώρο Ισλανδίας,Βρετανίας.Αυτή η συνεχόμενη ροή αυτών των πολύ οργανωμένων συστημάτων ,εμπόδιζε κατα κάποιον τρόπο την ροή της κυκλοφορίας μιας αποκοπτόμενης διαταραχής προς την μεσόγειο και γενικά νοτιότερα,πράγμα που επέφερε μια συνεχόμενη παρατεταμένη θερμή καλοκαιρινή περίοδο.Όμως επιτέλους ήρθε,το τέλος αυτής της περιόδου.Η ροή του αεροχείμαρρου απο τον ατλαντικό επιτέλους,αλλάζει,συγκεκριμένα ο αζορικός αντικυκλώνα μετατοπισμένος εμφανώς δυτικότερα την τελευταία περίοδο,ανέρχεται και μετατρέπει την ροή της κυκλοφορίας σε μεσημβρινή.Σκάβωντας αεροχείμαρρο αρκετά ισχυρό ,πλησίον της Αγγλίας,σχεδόν άπο βορρά προς νότο

,πράγμα που σημαίνει,βίαιη μετατόπιση του αυλώνα που εκτείνεται εώς την Αγγλία προς τα μεσογειακά νερά.Το εν λόγω σύστημα μπορεί,επιφανειακά να μην ενισχύεται ιδιαίτερα(Εκβάνθυνση βαρομετρικού χαμηλού).Όμως καθώς συναντά την μεσόγειο,ενισχύεται ιδιαίτερα ο μηχανισμός του υετού,συνεργαζόμενο άψογα με την ανώτερη τροπόσφαιρα,όπου έχουμε σε αυτό το ύψος ένα πολύ οργανομένο σύστημα.Το παραπάνω σύστημα αναμένεται να δώσει ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες στο πέρασμα του απο τα μεσογειακά νερά,και αναμένεται στις ακτές της Δυτικής Βαλκανικής να δώσει ιδιαίτερα φαινόμενα(Πολύ ισχυρές καταιγίδες,ραγδαιότητες,χαλάζι,βίαιες ριπές ανέμους,πιθανόν ανεμοστρόβιλους,υδροστρόβιλους).

Στην Ελλάδα απο τι φένεται το σύστημα θα ξεκινά να επηρρεάζει την χώρα μας απο την Δευτέρα την νύχτα,με εντυπωσιακή έλευση καταιγιδών στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια δυτικά.

Σε γενικές γραμμές τα στάδια της κακοκαιρίας ,τα οποία θα καθοριστούν απο την ακριβή κίνηση του ανώτερου χαμηλού,θα είναι ώς εξής(προφανώς σε τέτοια δυναμικά συστήματα,καθοριστικές λεπτομέρειες διακρίνουμε τουλάχιστον 24 ώρες πρίν)

πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr