«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

Η συγγνώμη που ζητάμε και η συγγνώμη, που δεν τολμάμε να ζητήσουμε.

gennia Γράφει ο (δικός μας) Σπάρτακος

Η γενιά της Μεταπολίτευσης, η γενιά που βίωσε τη χούντα,η γενιά του Πολυτεχνείου. Εμείς με λίγα λόγια,οι μεσήλικες. Η γενιά της Coca-cola και του Μάρξ. Εμείς, που τα είχαμε όλα. Εμείς, οι ευνοημένοι. Εμείς οι άκριτοι καταναλωτές των τσιτάτων, εμείς που αβασάνιστα καταπίναμε ,αναμασούσαμε και μαιμουδίζαμε. Εμείς που αναπαράγαμε, το κάθε τι που φάνταζε ”προοδευτικό”,”προχωρημένο”, ”κουλτουριάρικο”. Χωρίς να το αναλύσουμε,χωρίς να το διυλίσουμε,χωρίς να το παιδέψουμε.Χωρίς κάν, να το σκεφτούμε. Γίναμε μαγνητόφωνα και ντουντούκες,λόγων πιασάρικων και εντυπωσιακών, λόγων κενών ουσίας, λόγων μ’ένα γυαλιστερό περιτύλιγμα ,που τέλεια καμουφλάριζε το απόλυτο τίποτε που έκρυβαν. Οι μισοί μαγευτήκαμε και μεθύσαμε με κάθε τι το ‘αριστερόν’ και οι άλλοι μισοί σιωπήσαμε, από σοφά καλλιεργημένες ενοχές που μας ενστάλλαξαν.Ενοχές, που έπρεπε να μοιραστούνε και στις δυό πλευρές. Και περνούσαν οι μέρες,οι μήνες και τα χρόνια κι εμείς εθιζόμασταν σε μιάν ηδονική τρυφηλότητα και σ’έναν αποενοχοποιημένο συβαριτισμό. Παραμερίσαμε,αγνοήσαμε, και χλευάσαμε, κάθε τι το ‘ ξεπερασμένο’,το ‘παλιομοδίτικο’, το ‘ντεμοντέ’ και ‘συντηρητικό’. Α β α σ ά ν ι σ τ α ! Δίχως περίσκεψη,δίχως αιδώ.
Κι έτσι μαζί με τα ξερά,κάψαμε και τα χλωρά. Αξίες,ήθη,έθιμα,παραδόσεις,οικογένεια,σεβασμός,θρησκεία,γλώσσα,Ιστορία , Πατρίδα, παιδεία και ευαισθησία,χώθηκαν άρον-άρον και τσουβαλιαστά, στα σεντούκια της αχρηστίας,της λήθης και της απαξίωσης. Και νομίσαμε ότι γίναμε κάποιοι.Οτι ξεχωρίσαμε, ότι μπήκαμε επιτέλους, στη λεωφόρο των σπουδαίων. Εμείς που παπαγαλίσαμε τον Νόαμ Τσόμσκι,τον Μαρκούζε και τον Κούντερα και προσπεράσαμε αμέριμνοι,τον Καζαντζάκη,τον Παπαδιαμάντη,τον Εγγονόπουλο.Γιά να μη φθάσουμε βέβαια στο Γιάννη Σκαρίμπα , στον Νίκο- Γαβριήλ Πεντζίκη και στον Φώτη Κόντογλου ,γιατί αυτοί ούτως οι άλλως ,θεωρούνται ψιλά γράμματα.Οσο γιά τους ποιητές,ας μην το ψάχνουμε καλύτερα.Ποιός έχει ακούσει γιά τον Χριστιανόπουλο και γιά τον Ιατρόπουλο ; Καλά,γιά τον Ελύτη,τον Ρίτσο και τον Γκάτσο, αν δεν υπήρχαν το βινύλιο, τα CD’s και τα Φεστιβάλ των νεολαιών, δεν θα τους ξέραμε, ούτε κι αυτούς. Κι έτσι απαθείς που γίναμε,έτσι χορτάτοι, αφήσαμε τα πορτοπαράθυρα ανοιχτά.
Γιά να μπουκάρουν στις ναρκωμένες μας ψυχές, η αλλοτρίωση, η τραβεστί κουλτούρα και ο μακάριος εφησυχασμός.Γιά να βοηθήσουμε οι άκριτοι, το έργο των νεκροτόμων μας. Και τι δεν κάναμε, γιά να τους το κάνουμε πιό εύκολο. Και τι δεν κάναμε…..
Περιοδικά Life Style,σιλικονάτες γκόμενες και ένα πλούσιο λεξιλόγιο (το πολύ !) δέκα Greeklish λέξεων,έγιναν ο τρόπος της μισής μας επικοινωνίας. Η άλλη μισή,γίνεται με SMS και με E-MAIL. Ακόμα και το τηλεφώνημα, αυτό που έστω επέτρεπε, ν’ακούς τη μελωδία της φωνής,να μαντεύεις την καχυποψία, να αισθάνεσαι την ζεστασιά του χαμόγελου που δεν μπορείς να δείς και τον λυγμό που δεν μπορείς ν’ακούσεις,ακόμα κι αυτό, τείνει να περάσει στην αποθήκη της λησμονιάς.
Κι άν στη γωνία, βλέπουμε κάποιους ταπεινούς και καταφρονεμένους, κάποιους που με θλίψη χαμογελούν, ας μην τους λυπόμαστε.Τον οίκτο μας, ας τον κρατήσουμε γιά λόγου μας. Αυτοί τον σεβασμό και την εκτίμησή μας, μόνο αξίζουν. Γιατί είναι οι ΓΝΗΣΙΟΙ αγωνιστές ,αυτοί που μάτωσαν γιά τις ιδέες και τα ιδανικά τους,αυτοί που δεν εξαργύρωσαν ποτέ, τις ρημαγμένες τους ζωές. Αριστεροί ή Δεξιοί, δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν μόνον οι τίμιοι και ανιδιοτελείς αγώνες τους. Είναι οι ασυμβίβαστοι,οι παρίες,οι παραγκωνισμένοι. Οι τεράστιες ψυχές !
Τους βολεμένους ας λυπηθούμε. Τους μίζερους, τους μικροαστούς, τους παρτάκηδες και τους ψοφοδεείς. Αυτούς που τρύπωσαν στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, …… ”’ελέω”. Κι ας μην το ψάχνουμε πολύ. Εχουν πολύ-πολύ συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα. Φαίνονται.Κραυγάζουν τη ‘δημοκρατικότητά’ τους,όπως ο παλιατζής που διαλαλεί τη σκουριασμένη του πραμάτεια.
Αυτούς που ΠΟΤΕ δεν θα λυπηθούμε -κι ας μας συγχωρέσουν οι Θεοί- είναι τους διχαστές μας.Αυτούς που μας μοίρασαν σε ”από δω” και ”από κει” γιά να κάνουν πιό εύκολες ,τις βρώμικες δουλειές τους.
Οι γονιοί, σ’όλα τα είδη του Πλανήτη,σ’όλες τις εσχατιές της ΓΗΣ, ξέρουν να συγχωρούν, τους γόνους τους. Σ’αυτούς τους γονείς,ζητάμε ταπεινά συγγνώμη. Που δεν μετρήσαμε το βάρος των παραδόσεων και των ηθών που μας διδάξανε. Που δεν σεβαστήκαμε τον κάματο και τον ιδρώτα τους. Που φτύσαμε την Πατρίδα ,που μας παρέδωσαν.
Στούς γόνους τους δικούς μας, πως να τολμήσουμε, συγγνώμη να γυρέψουμε ; Πως θ’αντικρύσουμε το αδυσώπητό τους βλέμμα ; Γιά την κουτσουρεμένη Πατρίδα που τους δίνουμε, γιά τις παραδόσεις που κηδέψαμε,γιά τις απονευρωμένες συνειδήσεις, που τόσα χρόνια gennia1 διάβαζαν στο πρόσωπό μας;
Σέβας, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΥΓ : Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά τα ειωθότα, δεν θα σχολιάσει κανένα σχόλιο.

Περίοπας είπε

Καμια συγνωμη σε κανεναν.
Η προηγουμενη γεννια (του …Πολυτεχνειου ) ,τολμησε με ολες τις αντιξοοτητες της εποχης να κανει την κινησή της…Προδωθηκε και αυτη οπως και οι προκατοχοι της (του 40 και του εμφυλιου)….Η δικια μας η γενια της μεταπολιτευσης επαναπαυθηκε στις δαφνες του πολυτεχνειου και τις εξαργυρωσε με οφφιτσια και εξουσια.
Συνθηκολογησε τελικα με την εξουσια και εγινε ιδια και χειροτερη απ αυτη.
Αϊντε Καληνυχτα Ρεε! ελεγε η Ελλη Φωτιου σε ενα θεατρικο της μεταπολιτευσης προειδοποιωντας μας…
Παμε για υπνο Κατερινα τραγουδουσε καποιος αλλος τοτε αλληγορικα προειδοποιωντας κι αυτος…
Η δικη μας γεννια αποκοιμηθηκε κανοντας ονειρα που σβηναν το πρωϊ μεσ τη μποχα των κομματοσκυλων των πουλημενων και συνθηκολογοντας τελικα για να επιβιωσει μετεθεσε το προβλημα στη νεα γεννια!!!
Στη δικη μας γεννια αν μπορουμε να πουμε ενα ΣΥΓΝΩΜΗ,αυτη το χρειαζεται,αυτη μετρηθηκε ζυγισθηκε και βρεθηκε κατωτερη των περιστασεων…
Μια ελαχιστη υποχρεωση που μας απομενει ειναι να “δειξουμε” στη νεα γεννια,στους απογονους μας πως ειναι υποχρεωση της καθε γεννιας να προκοβει να προοδευει. Να σπαει τα δεσμα με την αρτηριοσκληρυνση του κατεστημενου και να καλυτερευει το σημερα για το δικο της αυριο και της γεννιας που θα ακολουθησει!!
Την “ευκαιρια” μας τη χασαμε,τη πουλησαμε και παρασυρθηκαμε απ τα ονειρα μας…
Στη νεα γεννια οφειλουμε πλεον να δειξουμε το σωστο δρομο και να βοηθησουμε “κλεινοντας τις σειρηνες” και κοβοντας τα αγκαθια απ το δρομο της γιατι τον αφησαμε να γεμισει απ αυτα με δικη μας ευθυνη…….
Αυτο μας μενει πλεον και οχι συγνωμες…..

ΥΣ. Σπαρτακε δεν περιμενω απαντηση καθως το δηλωσες.Σε ενημερωνω πως θα σε κλοπυποσταρω στο δικο μου βαζοντας και το δικο μου σχολιο απο κατω.. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ…

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr