«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Αυγούστου 22

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ!

ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΚΑΜΕΡΟΝ, ΟΜΠΑΜΑ!

 ΚΑΝΤΑΦΙ: ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΕΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

 Τελικώς, μετά από αρκετούς μήνες ανηλεών νατοϊκών βομβαρδισμών το καθεστώς Καντάφι, μετράει τις τελευταίες στιγμές του.

Το ΝΑΤΟ, απέχει πλέον λίγες ώρες από τη δημιουργία ενός ακόμα προτεκτοράτου στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι εύλογο πως οι δυνάμεις των "αντικαθεστωτικών", δεν θα είχαν καμία τύχη χωρίς τη νατοϊκή συνδρομή: αεροπορικοί βομβαρδισμοί, ναυτικός αποκλεισμός, παροχή οπλισμού & υλικού, αποστολή στρατιωτικών συμβούλων και ομάδων ειδικών δυνάμεων, δορυφορική πληροφόρηση κλπ, όλα συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανατροπή του καθεστώτος.

Το τίμημα για τη χώρα είναι τεράστιο, καθώς το ΝΑΤΟ, σκότωσε αμάχους ενώ ισοπέδωσε κατοικημένες περιοχές και κρίσιμες υποδομές. Επιπλέον, είναι κοινό μυστικό πως χιλιάδες λίβυοι πρόσφυγες αφέθηκαν να πεθάνουν στη Μεσόγειο, όταν τα άθλια σκάφη τους παρουσίαζαν μηχανικές βλάβες, παρά το γεγονός πως η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ήταν γεμάτα με νατοϊκά πολεμικά πλοία!

Αυτή είναι μια μερική μόνο αποτίμηση του τι σήμανε για τη Λιβύη η ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ!

Φυσικά αυτή η αλλαγή δεν προμηνύει τίποτα το θετικό και ελπιδοφόρο για το λιβυκό λαό! Το αντίθετο μάλιστα!

Πλέον, η Λιβύη θα μετατραπεί σε ένα πετρελαϊκό προτεκτροράτο της Δύσης, στην υψηλή επικυριαρχία του οποίου, κυρίαρχο ρόλο θα έχουν δυνάμεις όπως οι Γαλλία και η Μ. Βρετανία.

Εγχώριοι τοποτηρητές της νέας πολιτικής κατάστασης, θα είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, πολλοί εκ των οποίων είχαν κορυφαίο ρόλο στο καθεστώς Καντάφι. Για παράδειγμα, ο ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου,  Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ είχε διατελέσει υπουργός δικαιοσύνης του Καντάφι...


 ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ


Ήδη οι "αντικαθεστωτικοί΄', έχουν καταλάβει την Πράσινη Πλατεία, παραδοσιακό τόπο συγκέντρωσης των οπαδών του Συνταγματάρχη Καντάφι.

Παράλληλα, εκπρόσωπος των "αντικαθεστωτικών" ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν πλέον υπό έλεγχο μόνο το 15% με 20% (κυρίως στο νότο) της πόλης.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, όλο και πιο βίαιες συγκρούσεις μαίνονται σήμερα (22.8) το πρωί γύρω από την κατοικία του, στην οποία -σύμφωνα με διπλωματική πηγή- παραμένει.   

Ο ίδιος ο Καντάφι έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την εξουσία, και ότι θα παραμείνει μέχρι το τέλος

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μαίνονται γύρω από το συγκρότημα που είχε ως έδρα η κυβέρνηση του Καντάφι. Η μάχη έχει ξεκινήσει από τις 8:30 σήμερα (22.8) το πρωί. Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, τανκ βγαίνουν από το συγκρότημα και ρίχνουν όλμους στη γύρω περιοχή.

 Οι αντικαθεστωτικοί έχουν πιάσει επίσης τον γιο του Καντάφι, Σαΐφ, όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία του Διεθνούς Δικαστήριου στη Χάγη. Σε κατ' οίκον περιορισμό έχει τεθεί και ο μεγάλος γιος του Λίβυου ηγέτη, Μοχάμαντ.

Το πού βρίσκεται ο ίδιος ο Καντάφι παραμένει ακόμη άγνωστο, αν και ανεπιβεβαίωτες διπλωματικές πηγές υποστήριξαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο συνταγματάρχης ήταν μέσα στο συγκρότημα.

Τα ΜΜΕ συνέχιζαν να αναμεταδίδουν τις εκκλήσεις του στους κατοίκους της Τρίπολης να υπερασπιστούν το καθεστώς μέχρι τα ξημερώματα. To ραδιόφωνο σταμάτησε να εκπέμπει τα ηχογραφημένα μηνύματα, όταν ο σταθμός πέρασε στους "αντικαθεστωτικούς".

Το καθεστώς είχε εφοδιάσει τις τελευταίες ημέρες κατοίκους της πόλης με όπλα, για να πολεμήσουν τους "αντικαθεστωτικούς", όταν εξαπέλυαν την επίθεση, ενώ από την πλευρά τους οι "αντικαθεστωτικοί" φαίνεται ότι είχαν καταφέρει να εξοπλίσουν μυστικά ομάδες «συμπαθούντων» μέσα στην πρωτεύουσα.

 

ΕΕ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΚΤΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!

 

Αποκαλυπτική των προθέσεων της ΕΕ, είναι και η δήλωση του εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας βρετανίδας Κάθριν Αστον, Μάικλ Μαν, πως είναι ήδη σε εξέλιξη σχεδιασμός για τη μετά Καντάφι εποχή στη Λιβύη.

Κοινώς η ΕΕ και ειδικά η Βρετανία και η Γαλλία, έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο προτεκτατροποίησης της Λιβύης, το οποίο προφανώς ζυμωνόταν εδώ και πολλούς μήνες σε διαδρόμους και κλειστές συσκέψεις.

Παράλληλα, ο Μάικλ Μαν, απαίτησε την αποχώρηση Καντάφι χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση: «Φαίνεται πως είμαστε μάρτυρες των τελευταίων στιγμών του καθεστώτος Καντάφι και τον καλούμε να παραδοθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστον, Μάικλ Μαν.

Τέλος, για να κρατηθούν τα επικοινωνιακά προσχήματα, η ΕΕ "προτρέπει" τους εξεγερμένους να δράσουν με υπευθυνότητα, προστατεύοντας τους αμάχους καθώς προελαύνουν στην Τρίπολη.

 

ΟΜΠΑΜΑ: ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ

 

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως οι Λίβυοι "αντικαθεστωτικοί" είναι προ των θυρών της κυριαρχίας τους στην Τρίπολη, αποφεύγοντας όμως να κάνουν λόγο για την ύπαρξη έτοιμου σχεδίου για την "επόμενη ημέρα", όπως έκαναν οι διπλωματικοί κύκλοι της ΕΕ.

Το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στο «σημείο μη επιστροφής» και ο λίβυος «τύραννος» πρέπει να φύγει για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα κάλεσε επίσης, -χάριν των επικοινωνιακών προσχημάτων-, του λίβυους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι εισήλθαν χθες Κυριακή στην Τρίπολη, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατεύσουν τους θεσμούς του κράτους και να προχωρήσουν προς τη δημοκρατία.

Εξάλλου, η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Τρίπολη σύντομα θα «ανήκει» στους αντικαθεστωτικούς και πρόσθεσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να παραμείνει ευρείας υποστήριξης της λιβυκής κοινωνίας σε κάθε γωνιά της χώρας και να σχεδιάζει το μέλλον της μετά - Καντάφι Λιβύης. Οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες».

 

 

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr