«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιουλίου 26

Αναφορές σε Ελλάδα από τον μακελάρη

Με αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το μανιφέστο του 32χρονου που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία (Pics)

Στο μανιφέστο του ανθρώπου που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπώντας το θάνατο σε 93 ανθρώπους, υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη, μιλώντας για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

“ Η αντιχριστιανική τζιχάντ κορυφώθηκε το 1922 στη Σμύρνη, στις ακτές της Μεσογείου, όπου 150.000 Έλληνες Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των συμμαχικών πολεμικών πλοίων”, σημειώνει.


Στο μανιφέστο γίνεται αναφορά και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, σημειώνοντας ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι έχασαν τις ζωές τους και πως εκδιώχθηκαν στα νότια 170.000 άνθρωποι. Επισημαίνεται ακόμα ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν χιλιάδες στρατιώτες και τους εκτέλεσαν, τονίζοντας ότι 1534 Ελληνοκύπριοι αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην αρνητική απάντηση που έλαβε η Τουρκία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των φτωχών σχέσεών της με την Ελλάδα και τη διαμάχη της με την Κύπρο.

“ Η κοινωνική επανάσταση έχει μακρά ιστορία που θεωρητικά πάει τόσο πίσω στην ιστορία και φτάνει μέχρι την Πολιτεία του Πλάτωνα”, σημειώνει σε κάποιο σημείο του μανιφέστου.

“ O Ibn Warraq κριτικάρει τον Edward Said για την έλλειψη αναγνώρισης της παράδοσης της κριτικής σκέψης στη Δύση. Αν είχε εμβαθύνει λίγο περισσότερο στον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία και έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει τη μεγάλη Ιστορία του Ηροδότου, ο Said θα είχε εντοπίσει δύο σημεία που αποτελούν βαθιά χαρακτηριστικά του δυτικού πολιτισμού…

Η ελληνική λέξη ιστορία, από την οποία προκύπτει η δική μας “ history” σημαίνει “ έρευνα” και ο Ηρόδοτος πίστευε ότι το έργο του ήταν το αποτέλεσμα έρευνας: τι είχε δει, τι είχε ακούσει και διαβάσει, αλλά συμπληρωμένο και επαληθευμένο από έρευνα”, αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σε άλλο σημείο παραπέμπει αποσπάσματα από το βιβλίο του Α.Ε Βακαλόπουλου “ Ιστορία της Μακεδονίας”, όπου αναφέρει ότι η Επανάσταση του 1821 δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τελευταία μεγάλη φάση της αντίστασης των Ελλήνων στην οθωμανική κυριαρχία.

Στο πολυσέλιδα αυτό μανιφέστο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο περιέγραφε το σχεδιασμό, την παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

“ Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα”, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ .”Έχουμε επιβεβαίωση γι’ αυτό”, προσέθεσε.

Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται “ 2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας”, γράφει ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.

“ Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος”, σημειώνει.

Μαρίνα Κουτσούμπα

πηγη     το “βρήκαμε”  εδώ

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr