«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Ιουνίου 21

Τολμήστε επιτέλους, κύριοι βουλευτές!

Σήμερα τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποιοι πήγαν με τον λαό και ποιοι με τον… τύραννο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

neleftheroglou@dimokratianews.gr

Σήμερα τα μεσάνυχτα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να πουν το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», όπως έλεγε και ο Καβάφης. Να αποφασίσουν αν πράγματι, όχι καιροσκοπικά, όχι με μικροκομματικές λογικές και ισορροπίες, έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτόν τον πρωθυπουργό. Αν πιστεύουν στα αλήθεια ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υπηρετεί τον λαό και τον τόπο. Αν, πράγματι, μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο που και αυτός μας έβαλε. Οπως πολύ εύστοχα μου είπε ένας αναγνώστης της «δημοκρατίας», τα τούβλα, όσο και να τα ανακατέψεις, πάλι τοίχο θα φτιάξουν.

Και είναι ώρα να γκρεμίσουν τον τοίχο της ανυποληψίας της διαπλεκόμενης με ντόπια και ξένα συμφέροντα κυβέρνησης.

Σήμερα τα μεσάνυχτα οι βουλευτές έχουν τη δική τους ώρα να αποδείξουν τον σεβασμό τους στο Σύνταγμα και στον όρκο που έδωσαν. Τη στιγμή που θα ψηφίζουν, να φέρουν στο μυαλό τους τα μάτια των συμπολιτών τους, ο καθένας της εκλογικής περιφέρειας που τον επέλεξε, και ύστερα να αποφασίσουν.

Το επόμενο δευτερόλεπτο από την ψήφο τους θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι στο δράμα της Ελλάδας. Είναι οι δικές τους ώρες ευθύνης.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι ήδη έχουν υψώσει το ανάστημά τους και είπαν το μεγάλο «όχι». Κάποιοι κιότεψαν φοβούμενοι τα σενάρια μιας δήθεν αποστασίας. Αλλά αποστάτες δεν είναι αυτοί που λένε όχι σε αυτήν την κυβέρνηση, αλλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση που αποστάτησε από τον ίδιο της τον λαό και είναι όσο ποτέ έκθετη.

Αν η αποστασία του 2011 είχε όνομα, αυτό θα ήταν μόνο ένα: Γεώργιος Παπανδρέου.

Γνωρίζω ότι κάποιοι γνωστοί άγνωστοι αυλικοί του νεοπαπανδρεϊσμού και αυτήν ακόμη την άποψη θα την εντάξουν στα βρόμικα σενάριά τους περί… αποστασίας. Οτι δήθεν καλούμε τους βουλευτές να ρίξουν τον κ. Παπανδρέου. Οι δόλιοι, επειδή τρώνε, όχι μόνο δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο πρωθυπουργός για να σωθεί, όπως έκανε και… ο αναπληρωτής του Ευάγγελος Βενιζέλος, τους πέταξε στη θάλασσα. Και τον Παπανδρέου αργά ή γρήγορα θα τον γκρεμίσει η Πλατεία. Το ίδιο έγινε με όλους τους τυράννους (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου). Οσο κι αν γαντζώθηκαν σε ραβδοφόρους σωματοφύλακες και σε πραίτορες, ιστορικά όλοι είχαν το ίδιο τέλος. Οι τύραννοι και οι τυραννίες δεν μπορούν να αντέξουν στον χρόνο και αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο οι ίδιοι όσα και τα… βασιλικά περιβάλλοντά τους.

Ο,τι ψήφο και να δώσουν σήμερα τα μεσάνυχτα οι… σκιώδεις και σκιαγμένοι βουλευτές του «ναι», οι χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» πολίτες του «όχι» δεν πρόκειται να τη δώσουν. Δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη. Η πόλη, είτε θέλουν είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα εξαγνιστεί από το άγος των «yesmen» και «yeswomen».

Η ώρα κάποιου Κλεισθένη δεν θα αργήσει.

Ενα είναι βέβαιο:  Η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει.

olympia.gr

Ο Γιάννης Τσαρούχης διαβάζει Καβάφη στο σπίτι του Εμπειρίκου(1972)
           Che fece .... il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr