«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Μαΐου 28

Προσπάθησαν να «ξεφορτωθούν» τα ελληνικά ομόλογα..

Spiegel:Οι Έλληνες έπεσαν έξω σε όλα

Σκηνικό θρίλερ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στήνει για μία ακόμη φορά το Γερμανικό περιοδικό Spiegel στο τεύχος που δημοσιεύεται την Δευτέρα.
Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα διαπίστωσε πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί.
Η αποτυχία θα αποτυπώνεται στην αξιολόγηση της τρόικας με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου.
Πανικόβλητος ο υπουργός οικονομικών έσπευσε να παρέμβει το δελτίο ειδήσεων του Mega για να διαψεύσει το δημοσίευμα, υπονοώντας ότι κρύβει σκοπιμότητες.
Διαβάστε μεταφρασμένο το επίμαχο δημοσίευμα:
«Η τρόικα επιβεβαιώνει, στην έκθεσή της που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ότι η Ελλάδα έχασε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί (στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας)», σύμφωνα με προδημοσίεμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει το πόσο διατηρήσιμα είναι τα χρέη της χώρας. Η αποστολή θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα συναντήσεις, προτού οριστικοποιήσει την έκθεσή της.
«Το έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού ήταν υψηλότερο του αναμενόμενου», γράφει το περιοδικό, αναφερόμενο στα ευρήματα της έκθεσης.
«Ο λόγος είναι διότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά περισσότερα απ? όσα είχαν συμφωνηθεί στο πακέτο διάσωσης. Επιπλέον, τα φορολογικά έσοδα εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα του απαιτούμενου».
Το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει το δικό του μερίδιο από την 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα εάν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί όροι του προγράμματος, ενώ και ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν φέρεται να δήλωσε πως και η ΕΕ θέτει τους ίδιους όρους.
«Εμείς οι ευρωπαίοι έχουμε τους ίδιους όρους με το ΔΝΤ», φέρεται να δήλωσε ο κ. Olli Rehn, όπως αναφέρεται στο προδημοσίευμα του Spiegel, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
«Θα αποφασίσουμε για την επόμενη δόση μετά την έκθεση της τρόικας. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», πρόσθεσε ο κ. Rehn.
Το έλλειμμα της Ελλάδας, το οποίο κινείται στα 330 δισ. ευρώ, ή 150% του ΑΕΠ, είναι τόσο υψηλό που πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η χώρα αναπόφευκτα θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Χρειάζεται επίσης να υπάρξει στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς τις δημοσιονομικές προσαρμογές, προτού η ΕΕ και το ΔΝΤ χορηγήσουν τις επόμενες δόσεις του δανείου.
Ήδη οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ζητήσει από την Αθήνα να εντείνει επειγόντως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και έχουν προτείνει τη δημιουργία μιας Αρχής που θα επιβλέπει την διαδικασία, παρόμοια με αυτή που είχε ιδιωτικοποιήσει τις εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του κομμουνισμού.
Σύμφωνα με το Spiegel, το κλιμάκιο της τρόικα εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να πουλήσει η χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουν τεθεί.
Αμήχανη αντίδραση του υπουργού οικονομικών
Με παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δελτίο του Mega o Γ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε το δημοσίευμα.
Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η έκθεση δεν έχει καν γραφτεί, επισήμανε και μίλησε για ανεύθυνο δημοσίευμα, το οποίο ενδεχομένως να κρύβει σκοπιμότητα.

Το νέο…είναι εδώ…διαβάστε :

26.05.2011- iefimerida

Με ελληνικά ομόλογα ύψους 100 δισ. ευρώ στα χέρια τους έχουν μείνει εγχώριες και ευρωπαϊκές τράπεζες, αφού απέτυχε η προσπάθειά τους να τα ξεφορτωθούν, υπό το φόβο χρεοκοπίας της Ελλάδας, όπως αναφέρει το πρακτορείο REUTERS, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές που συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία!
Οι συμφωνίες που επιχείρησαν οι τράπεζες κατέρρευσαν υπό την έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρά το ότι οι τιμές των ελληνικών τίτλων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ συν τοις άλλοις η ασφάλιση αυτών των ομολόγων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας είναι πλέον πανάκριβη, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι τα CDS στα 5ετή ομόλογα έχουν σπάσει ακόμα και το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων βάσης! “Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των τραπεζών είναι ανήμπορη να κάνει το παραμικρό. Η ασφάλιση είναι πανάκριβη, τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κλείσουν τα μάτια και να ελπίσουν” δήλωσε τραπεζίτης που παρείχε συμβουλές σε άλλες τράπεζες που επιχείρησαν να “ξεφορτωθούν” τους ελληνικούς τίτλους. “Για πολλές τράπεζες, ο χειρότερος εφιάλτης τους φαίνεται να υλοποιείται. Τώρα ξέρουμε ότι ο ελληνικός καπνός έχει όντως φωτιά και πολύς κόσμος βρίσκεται ιδιαιτέρως εκτεθειμένος” ανέφερε άλλο στέλεχος επενδυτικής τράπεζας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, στο έντονο απόηχο των δηλώσεων Δαμανάκη που έχουν κάνει ήδη το γύρο της Ευρώπης και όχι μόνο, αλλά και των δηλώσεων Όλι Ρεν και Ζ.Κ. Γιούνκερ, που αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο για αναδιάταξη του συνόλου του ελληνικού χρέους σε εθελοντική βάση, οι εγχώριες τράπεζες έχουν “έκθεση” πάνω από 50 δισ. ευρώ, ενώ από τα υπόλοιπα 50 δισ. ευρώ, τουλάχιστον τα 19 δισ. ευρώ βρίσκονται στα χέρια γερμανικών τραπεζών και άλλα 15 δισ. ευρώ στα χαρτοφυλάκια γαλλικών τραπεζών.
Όπως σημειώνουν στο REUTERS αναλυτές και τραπεζίτες, το παρήγορο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι στη περίπτωση του… μοιραίου, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα έπρεπε να βρει τρόπους χρηματοδότησης ασφαλιστικών ταμείων, ασφαλιστικών εταιριών αλλά και Κεντρικών Τραπεζών που έχουν στη κατοχή τους ελληνικό χρέος ύψους άνω των 170 δισ. ευρώ, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αν λάβει κανείς υπόψη ότι και η ΕΚΤ βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, θα χρειαζόταν επανακεφαλαιοποίησή της. Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνουν αναλυτές, δεν θα υπάρξει στιγμή που η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα προκαλούσε επιπτώσεις στις αγορές, κάτι που σημαίνει ότι ζητούμενο είναι η ελαχιστοποίηση αυτών των επιπτώσεων…

Καταλάβατε ?
Αφού δεν μπορούνε να απαλλαχθούνε…άντε φούλ στον πατσά του ξεπουλήματος…δεν υπάρχει λύση,να πάρουμε τα τοκογλυφικά λεφτά μας και να μπού και άλλες πολυεθνικές στο μαγαζί φιλέτο του Αιγαίου…
Τα κοράκια είναι αδίστακτα….
Το παίζουν ωραία  το παιχνιδάκι…Και βέβαια ο κωλοτούμπας σταθερόοοοοοοοοοοοοοτατο εξαπτέρυγο.
Ε,ρε γλέντια που θα έχουμε…

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr