«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Απριλίου 16

Η σιωπή των αμνών και η σιωπή των συνδικαλιστών

Ποιοί από εμάς δεν έχουν αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε στη χώρα αν το σημερινό μπάχαλο λάμβανε χώρα την πενταετία 2004-2009; Την απάντηση φαντάζομαι την γνωρίζουμε όλοι. Χιλιάδες κόσμου θα είχε κατασκηνώσει στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο, στην πλατεία του Βόλου, σε κάθε σημείο της χώρας και θα γινόταν κυριολεκτικά της...
κακομοίρας. Δίπλα τους θα βρίσκονταν τα πρωτοπαλίκαρα της ΓΣΕΕ τα οποία θα είχαν ανέβει στα... κάγκελα, θα απειλούσαν θεούς και δαίμονες και θα διαμαρτύρονταν εναντίον όλων εκείνων που ξεπούλησαν την Ελλάδα στους ξένους, που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία στους δανειστές μας και άλλα τέτοια βγαλμένα από τη δεκαετία του 80.
Σήμερα δεν κουνιέται φύλλο. Όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα... πρόβατα παραμένουν κλειστά στο μαντρί και οι "βοσκοί" της ΓΣΕΕ αρκούνται σε νερόβραστες και άνευρες ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να τους μης πάρει ο κόσμος με τα γιαούρτια και τις πέτρες. Την προηγούμενη πενταετία, με το ποσοστό της ανεργίας να κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα, όλοι φώναζαν για τις χαμένες θέσεις εργασίας, για το δράμα των νέων ανθρώπων που δεν έχουν που να εργαστούν και πολλά άλλα. Σήμερα με την ανεργία να καλπάζει -επίσημα- προς το 20% και ανεπίσημα να κυμαίνεται στο 24%, με τους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό όλοι σφυρίζουν ανέμελα. Ίσως γιατί το δικό μας παραμύθι έχει δράκο που δεν είναι άλλος από την οικονομική κρίση και το ΔΝΤ.
Αν μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει ντοκτορά στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.Δείτε το πως παρουσιάζουν ακόμα και τα γεγονότα στην Κερατέα. Αν η σημερινή κατάσταση λάμβανε χώρα πριν από ένα 1,5 χρόνο όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες θα είχαν "κατασκηνώσει" στην περιοχή και θα έβγαζαν το ένα έκτακτο δελτίο μετά το άλλο. Τότε οι "κακοί"αστυνομικοί θα έδερναν τους πολίτες που προστατεύουν τον τόπο τους. Σήμερα ορισμένοι "ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ" θέλουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη. Σήμερα η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει εικόνα γιατί δεν προβάλλεται πουθενά.
Επιτρέψτε μου να πω ότι οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως "πρόβατο". Ως μάζα που καθοδηγείται από μια μικρή μερίδα διαμορφωτών της κοινής γνώμης (δημοσιογράφοι-συνδικαλιστές) που μας πηγαίνει πότε δεξιά και πότε αριστερά.
Αν δεν αντισταθούμε, αν δεν πάψουμε να συμπεριφερόμαστε ως καθοδηγούμενοι, μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο. Με το "δε βαριέσαι", με το "δεν πειράζει ας βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα" δεν πρόκειται να δούμε ποτέ χαίρι και προκοπή. Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε ο "ωχ αδελφισμός" δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο αν ο κάθε ένας από μας αντιληφθεί ότι είναι μέρος του κυρίαρχου λαού, αυτού που αποφασίζει για το μέλλον του, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Και γιατί όχι σε καλύτερα χρόνια.
Pyrsos

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr