«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Απριλίου 28

"Πράσινοι" καυγάδες με θύμα τη Θεσσαλονίκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Επιτρέψτε μου να γυρίσω το χρόνο μερικές εβδομάδες πίσω και να εστιάσω στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα γύρω από το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, αλλά και στην κόντρα των πράσινων «δεινοσαύρων», που «εξανάγκασαν» την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να «παραιτήσει» τον μέχρι τότε πρόεδρο της ΔΕΘ Γ. Κωνσταντίνου και τον εντεταλμένο σύμβουλο Κ. Μαυράκη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την κορύφωση μιας...
κόντρας η οποία "φούντωσε" τον περασμένο Ιανουάριο μετά από δηλώσεις του Γ. Κωνσταντίνου που έθεταν σε αμφισβήτηση το θεωρητικά τετελεσμένο της μετεγκατάστασης στη Σίνδο. Το μεγάλο θέμα, βέβαια, είναι τι θα γίνει με τη ΔΕΘ που εδώ και ενάμιση χρόνο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βουλιάζει στην απαξίωση και την αδράνεια, με το θέμα της μετεγκατάστασης να έχει βαλτώσει.
Φυσικά, κανένα από τα δύο στελέχη δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι φεύγει επιτυχημένο και η κυβέρνηση οφείλει να μην επιλέξει πια με κομματικά κριτήρια χωρίς εχέγγυα διοικητικών ικανοτήτων, αλλά έναν μάνατζερ που θα καταφέρει να βάλει τη ΔΕΘ στο παιχνίδι του διεθνούς περιβάλλοντος, να την κάνει ανταγωνιστική και πραγματικό όχημα ανάπτυξης και όχι κομματικό εκτροφείο.
Μετά τις δηλώσεις Κωνσταντίνου, είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν καθώς ο πρόεδρος της ΔΕΘ στην ουσία πετούσε στο καλάθι των αχρήστων την προεργασία που είχε γίνει. Δήμοι που διεκδίκησαν τη ΔΕΘ στο παρελθόν «ξαναζεστάθηκαν», ενώ ο δήμαρχος Δέλτα, Ν. Γιουτίκας, θύμισε τις εξαγγελίες από δύο πρωθυπουργούς (Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου). Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση της είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η τοπική ηγεσία αποστασιοποιείται από τις επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στη διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης στη Σίνδο. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέδειξε διγλωσσία. Η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη μιλούσε για Σίνδο, ο υφυπουργός Ν.Σηφουνάκης άφηνε ανοιχτά παραθυράκια…
Κάποιοι, μιλούν επίσης για σκληρό υπόγειο πόλεμο του σκληρού ΠΑΣΟΚ σε βάρος του προέδρου της ΔΕΘ Γ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έλκει την πολιτική καταγωγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν αρέσει στα τοπικά στελέχη που ουδέποτε ενέκριναν τη επιλογή του συγκεκριμένου ατόμου. Ούτε όταν το όνομά του έπαιζε για μια θέση στο πράσινο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές του 2009…
Ανεξάρτητα του τι έγινε, ένα είναι το σίγουρο. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξανακάνει το ίδιο λάθος. Η ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει πόλος ανάπτυξης. Όσοι επιχειρήσουν να την αντιμετωπίσουν ως ευκαιρία κομματικής ανέλιξης ή ως σκαλοπάτι στην μετέπειτα πορεία τους θα βλάψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr