«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Μαρτίου 11

Ολλανδία v/s Ελλάδος , σημειώσατε 2 !

Tina

Σύμφωνα με την Τίνα η Ολλανδία είναι η πλέον υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά χώρα στον πλανήτη... ενώ η Ελλάδα με τα 10 στρέμματα θα γίνει τζιτζί...Με μια αξιολύπητη ομιλία η Υπ. Περιβάλλοντος μπλα μπλα, η Τίνα, τοποθετήθηκε προχθές στη Βουλή, για την αναγκαιότητα της προστασίας της βιοποικιλότητας, κατά τη συζήτηση του σχετικού Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε τελικά σήμερα το απόγευμα. Μια ομιλία γεμάτη ανοησίες για "τα αρθρόποδα των οποίων η κατάσταση διατήρηση είναι άγνωστη μιας και δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες" (!!!) και με επιχειρήματα που ούτε παιδί έκτης δημοτικού δεν θα χρησιμοποιούσε για να στηρίξει τη θέση της για απαγόρευση οικοδόμησης σε εκτάσεις μικρότερες των 10 στρεμμάτων.

Διαβάστε τα "κορυφαία" επιχειρήματά της που δείχνουν ότι η κοπέλα ζει στον κόσμο της και έχει πλήρη άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας και στο τέλος θα σας πούμε και το δικό μας επιχείρημα για να καταλάβετε ότι η απαγόρευση της δόμησης 100 τετρ σε έκταση 4000 τετρ. είναι ανοησία επιπέδου δημοτικού:

"Ο κόλπος του Λαγανά, σημαντικότερος βιότοπος της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο, είναι από τους οικονομικά κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Μια πιθανή κατάρρευση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας, που αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης επισκεπτών στη Ζάκυνθο, θα επέφερε αναμφισβήτητο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής... (ΣΣ. Μάλλον δεν έχει πάει στο Λαγανά να δει τι μεθύσια πέφτους από τους Άγγλους που μόνο για την καρέτα καρέτα δεν πάνε εκεί)
Η απώλεια φυσικών βιοτόπων και πολύτιμου γενετικού υλικού ελληνικών ειδών, στερεί από την οικονομία μας προοπτικές ανάπτυξης μιας σημαντικής βιομηχανίας αειφόρου εκμετάλλευσης για την παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών ή τροφίμων. Υποδείγματα πράσινης επιχειρηματικότητας που όμως θα είναι σχεδόν αδύνατον να αναπτυχθεί χωρίς επαρκή προστασία του ελληνικού βιολογικού πλούτου."

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην επίμαχη διάταξη είπε:

Επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ συγκεκριμένα και στο «περίφημο» άρθρο 9 σχετικά με τις ρυθμίσεις στις περιοχές Natura και ειδικότερα στη διάταξη σχετικά με την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές αυτές.
Η θέση μας από την αρχή τέθηκε σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και μάλιστα έλαβε θετικά σχόλια.

Θεωρείται πλέον επιστημονικά δεδομένο (;;;;;) ότι η διάσπαρτη δόμηση , που από το 1923 έχει θεσμοθετηθεί ως δικαίωμα με βάση μόνο την έκταση της ιδιοκτησίας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δεινά του φυσικού χώρου (ΣΣ. Ενώ τώρα η δόμηση δεν θα γίνεται με βάση μόνο την έκταση; Αλλάξει η βάση της δόμησης αν από τα 4 στρέμματα πάμε στα 10;). Μια ματιά γύρω μας, όπου και αν είμαστε, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό (ΣΣ. Το ότι η διάσπαρτη δόμηση αποτελεί απ' τα μεγαλύτερα δεινά του περιβάλλοντος κρατήστε το για το τέλος...).

Με τη ρύθμιση που εισηγηθήκαμε, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε το όριο δόμησης σε περιοχές που ήδη προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία (ΣΣ. Σχεδόν στη μισή Ελλάδα δηλ.), χωρίς όμως να καταργήσουμε εντελώς το δικαίωμα για ανέγερση κατοικιών.

Από τη στιγμή που η εκτός σχεδίου δόμηση είναι μία πραγματικότητα στον ελληνικό φυσικό χώρο (ΣΣ. και όχι μόνο όπως θα δούμε παρακάτω) και ιδιαίτερα στις περιοχές Natura, είναι προφανές ότι μία ολοκληρωτικά καταργητική διάταξη θα αναστάτωνε την κοινωνία. Ακριβώς γι’ αυτό, αποφασίσαμε να προτείνουμε τον περιορισμό της κατάτμησης και της αρτιότητας στα 10 στρέμματα.
Ακόμα και αυτή η ενδιάμεση διάταξη όμως, ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετούς βουλευτές. Ακούσαμε τα επιχειρήματα τους. Αποδεχτήκαμε ότι πολλοί πολίτες έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής, στηριζόμενο στη μέχρι σήμερα νόμιμη αρτιότητα των 4 στρεμμάτων, (ΣΣ. Βέβαια τον "προγραμματισμό ζωής" μας τον γάμησες με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω...) και ορίσαμε τη συγκεκριμένη αρτιότητα ως μοναδική παρέκκλιση για τα οικόπεδα που έχουν κατατμηθεί έως την 1/3/2011.

Η ρύθμιση αυτή καθιστά απολύτως σαφή την απόφαση μας να ελεγχθεί η εκτός σχεδίου δόμηση εντός των προστατευόμενων αυτών περιοχών και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων μικρότερων των 10 στρεμμάτων.
Πολλοί υποστήριξαν ότι, αν και συμφωνούν επί της αρχής μαζί μας, πρέπει να προηγηθούν ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τις περιοχές αυτές και να μην επιβληθεί μία οριζόντια ρύθμιση.

Απαντώ ευθέως. Η εγκληματική καθυστέρηση δεκαετιών και η θλιβερή σημερινή πραγματικότητα, δεν μας δίνουν το χρόνο ούτε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Αν περιμένουμε να εκπονηθούν μελέτες για όλες τις περιοχές, τη στιγμή που σήμερα έχουμε μόνο εγκεκριμένες 29 από τις 419, τότε θα είναι πολύ αργά. Να θυμηθούμε ότι έχουμε μόνο 4 Προεδρικά Διατάγματα για τις αντίστοιχες περιοχές. Επιλέγουμε λοιπόν αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό. Τη σωτηρία των περιοχών αυτών, τώρα. Οι μελέτες θα ακολουθήσουν και αν και όπου αποδειχτεί ότι χρειάζεται ισχυρότερο καθεστώς προστασίας με διαβαθμίσεις, αυτό θα γίνει....

Σας ευχαριστώ»

Καταρχάς: Εμείς δεν σ' ευχαριστούμε για τις ανοησίες που μας είπες.
Να σου θυμίσουμε απλώς ότι "προγραμματισμός ζωής" δεν σημαίνει μόνο έχω ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων και θα κτίσω κάποια στιγμή μετά το δικό σου νόμο, ένα σπίτι...
"Προγραμματισμός ζωής" σημαίνει και ότι έχω ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων στο οποίο μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι και κάποια στιγμή σχεδιάζω να το πουλήσω σε κάποιον που θα χτίσει εκεί ένα σπίτι.
Αν το οικόπεδό μου πριν το νόμο σου είχε αξία 20.000 ευρώ, μετά το νόμο σου θα έχει αξία 2.000 γιατί εκεί δεν θα μπορεί να χτιστεί σπίτι!!! Γκέκε;

Άρα τον "προγραμματισμό ζωής" μας τον γάμησες με το γάντι και χωρίς να το καταλάβουμε...

Τώρα όσον αφορά το προκείμενο, ότι η διάσπαρτη δόμηση ανά 4 στρέμματα καταστρέφει το περιβάλλον έχουμε να πούμε μόνο το εξής:
Η Ολλανδία είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη χώρα στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη πυκνότητα κατοίκων ανά τετρ.χλμ. , αν εξαιρέσουμε τα κρατίδια-πόλεις όπως Μονακό κ.λπ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/BevolkinsdichtheidNederland.pngΑνα χλμ² μένουν 401 κάτοικοι (27η στον κόσμο) και ακολουθεί το Βέλγιο με 355 και η Γερμανία με 230 κατοίκους/χλμ².
Στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας (Ρότερνταμ-Χάγη) μένουν, ανα χλμ², 1227 κάτοικοι!!!
Για τη σύγκριση αγαπητή Τίνα ξέρεις τι πυκνότητα πληθυσμού έχει η Ελλάδα;
83 κατοίκους/χλμ²...
και αν αφαιρέσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι και 20-30 κάτοικοι για την υπόλοιπη χώρα όταν στην πλέον αραιοκατοικημένη επαρχία της Ολλανδίας ζούν 183 κάτοικοι/χλμ²...
Δηλ αν στην Ελλάδα των 20-30 κατοίκων/χλμ² βλέπεις "διάσπαρτη δόμηση που καταστρέφει το περιβάλλον"...
τι θα έβλεπες αν πήγαινες στην Ολλανδία των 400 κατοίκων/χλμ²;

Όσοι είχαν την τύχη να πάνε και να κινηθούν έξω από μεγάλες πόλεις στην Ολλανδία που αναφέρουμε, θα εντυπωσιάστηκαν από το ότι δεν περνάει χιλιόμετρο που να μην δεις σπίτι, αγροικία ή σταύλο ακόμα και στις βόρειες επαρχίες που είναι πιο αραιοκατοικημένες αλλά έχουν παρόλα αυτά έχουν 3πλάσιο πληθυσμό απ ότι ο μέσος όρος της Ελλάδος!

Είδαν όσοι έχουν πάει Ολλανδία ή πιστεύουν όσοι δεν έχουν πάει, ότι το περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο λόγω της πυκνοκατοίκησης, σε σχέση με την Ελλάδα;
Μην τρελαθούμε!

Γιατί σας το λέμε αυτά; Γιατί πολύ απλά το περιβάλλον και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας δεν είναι θέμα πρωτίστως του πόσοι άνθρωποι μένουν σε ένα χώρο...

Συνεπώς μόνο δευτερεύουσα σημασία έχει αν χτιστεί ένα σπίτι και κατοικεί μια οικογένεια σε μια έκταση 4 στρεμμάτων και σε καμία περίπτωση δεν προστατεύεται το περιβάλλον αν χτιστεί ένα σπίτι σε 10 στρέμματα και μένει μια οικογένεια που πετάει τα σκουπίδια της στο διπλανό οικόπεδο...

Έτσι Τίνα; Γκέκε; Κοίτα να δώσεις κανα φράγκο για να μπει κανένας κάδος ανακύκλωσης για αρχή και άσε τις γελοιότητες με τα 10 και τα 100 στρέμματα και τη βιοποικιλότητα....

Δείτε και τον χάρτη με την πυκνότητα πληθυσμού σε κάθε χώρα από τον οποίο προφανώς η Τίνα βγάζει το συμπέρασμα ότι η Ολλανδία και το Βέλγιο που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη... πρέπει να είναι και οι πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά χώρες...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/World_population_density_map.PNG

πηγη

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr