«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Μαρτίου 17

Ο σάκος του μποξ….

Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθήσαμε σήμερα με ιδιαίτερη προσοχή την συζήτηση που έγινε στην Βουλή για την Οικονομία. Στην συζήτηση έλαβαν μέρος οι αρχηγοί των κομμάτων και το κλίμα ήταν έντονο και φορτισμένο, αφού η επιδείνωση του οικονομικού προβλήματος της χώρας καθημερινά γίνεται πιο φανερή. Θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούμε σε αυτήν την συζήτηση γιατί μέσα από την Βουλή και παρόμοιες συζητήσεις, θα προκύψει τελικά η λύση και όχι από την απόρριψη του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος της χώρας.

Δεν θα ήταν κοινοτυπία να πούμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έπεισε για μία ακόμα φορά.

Μέτριος ρήτορας, χωρίς πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι πρόκειται για ένα καλοπροαίρετο άνθρωπο που επιδιώκει και θέλει το καλό της χώρας του, επανέλαβε τα γνωστά περί των μεγάλων αλλαγών που κάνει η κυβέρνηση του και οι οποίες θα προχωρήσουν και θα θίξουν μεγάλα συμφέροντα, προσθέτοντας μερικά επιχειρήματα για την εθνική επιτυχία στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΕ. Τέλος κατηγόρησε τον Καραμανλή για την υπέρμετρη αύξηση του χρέους. «Χρέος 150 δις ευρώ σε πέντε χρόνια», ανέφερε με ένταση ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλήθεια κ. Πρόεδρε, μήπως έχετε πάρει χαμπάρι ότι εσείς σε 17 μήνες έχετε αυξήσει το χρέος πάνω από 60 δις ευρώ;

Μην το λέτε λοιπόν τακτικά αυτό το επιχείρημα, γιατί σύντομα θα έχετε αυξήσει το χρέος πάνω από 150 δις ευρώ, σε πολύ λιγότερο χρόνο όμως από τον χρόνο που το αύξησε ο Καραμανλής. Δηλαδή θα σπάσετε όλα τα ρεκόρ. …

Ο Αντώνης Σαμαράς, νευρώδης και κατέχοντας, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, πολύ καλά το θέμα της οικονομίας, παρουσίασε και τεκμηρίωσε εναλλακτική κυβερνητική πρόταση εξουσίας. Ουσιαστικά αντέστρεψε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το έλλειμμα δεν μπορεί να μηδενισθεί σε λίγα χρόνια, αφού ήδη στα αλλεπάλληλα μνημόνια που υπογράφει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, προβλέπεται μηδενισμός ή ακόμα και θετικά ελλείμματα έως το 2013. Ότι δηλαδή είχε πει ο Α. Σαμαράς από το καλοκαίρι του 2010, προκρίνοντας την αναπτυξιακή και όχι την εισπρακτική διάσταση, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, για τον μηδενισμό του ελλείμματος. Ταυτόχρονα η αναπτυξιακή πρόταση του αρχηγού της πατριωτικής δεξιάς έσπαγε κόκαλα.

Η «συντρόφισσα Αλέκα», για μία ακόμα φορά απέδειξε το ιστορικό αυτονόητο. Ότι το ΚΚΕ άκαμπτο και ατσάλινο θα σταθεί όρθιο και αντισταθεί μέχρι τελευταίας ρανίδας σε οποιαδήποτε προσπάθεια φαλκίδευσης δικαιωμάτων και ανεξαρτησίας. «Δεν αναγνωρίζουμε χρέος ούτε ένα ευρώ» δήλωσε ευθαρσώς και με γενναιότητα η «συντρόφισσα Αλέκα». Ας απευθυνθεί μετά από αυτήν την δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, στην ριζοσπαστική βάση του κινήματος για να την πείσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε καν ένα τυπικό «κούρεμα» του χρέους.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ηθική, ιδεολογική και πολιτική νομιμοποίηση της πολιτικής του, συνθλίβεται ανάμεσα στις πατριωτικές δυνάμεις της δεξιάς και της αριστεράς, οι οποίες διατυπώνουν πλέον με σαφήνεια και αρκετά πειστικά εναλλακτικές προτάσεις ξεπεράσματος της κρίσης και επανόδου της χώρας στο δρόμο της ευημερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Θλιβεροί σύμμαχοι του Γιώργου Παπανδρέου, τα φίλο-μνημονιακά εξαπτέρυγα (Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη). Έρχεται όμως η ώρα της λαϊκής κρίσης και καταδίκης. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος της παραδοσιακής δεξιάς δεν έχει απεμπολήσει τα εθνικά του αντανακλαστικά και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση.

Και φυσικά ούτε λέξη δεν έβγαλε ο Γιώργος Παπανδρέου για την αποκάλυψη της ταυτότητας των κερδοσκόπων. Φοβάται ακόμα και να θίξει το θέμα. Αλλά το θέμα θα μπει στον δημόσιο διάλογο θέλει δεν θέλει. Και οι πρακτικές θα γίνουν γνωστές, και ονόματα, και ιδιότητες θα αποκαλυφθούν. Το έγκλημα εναντίον της πατρίδας δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι πραγματικά κρίμα για τον ηγέτη μίας ιστορικής παράταξης που πρόσφερε σε όλο τον προηγούμενο αιώνα πολλά στον τόπο, να αντιμετωπίζει μία τέτοια τύχη. Αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Μόνος σου διάλεξες τον δρόμο σου και την μοίρα σου: σάκος του μποξ κατάντησες κ. πρόεδρε!

stoxasmos-politikh

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr