«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Μαρτίου 19

Επικίνδυνη για τους τουρίστες η Ελλάδα ? ?

Γονατισμένοι από την κρίση στη ζώνη του πυρός……Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πάλι στην γειτονιά μας, δύο ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα τελεί πλέον σε κλοιό πολεμικού, πυρηνικού και οικονομικού αποκλεισμού.
Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη, σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης. Η χώρα μας επιμένει στην διπλωματική λύση, αλλά θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις πλην αεροπορικών βομβαρδισμών, αν και το τοπίο γύρω από τον ρόλο μας παραμένει θολό – όπως θολό είναι και γενικότερα το τοπίο των πολεμικών δραστηριοτήτων.
Την ίδια ώρα η πυρηνική απειλή από την Ιαπωνία αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ παράλληλα τα πυρηνικά εργοστάσια ξεφυτρώνουν γύρω μας. Και στο Αιγαίο οι παραβιάσεις εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών είναι πια καθημερινές.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο και οι παραβιάσεις, παραβάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ζώνη του πυρός», σε επικίνδυνη περιοχή για τους ξένους – κάτι που από χρόνια επιδιώκει η Τουρκία, παρενοχλώντας και επιβατικά αεροπλάνα ξένων εταιριών – με αποτέλεσμα ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην οικονομία μας, μέσω μιας επίθεσης στον τουρισμό μας.
Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στο μέτωπο της οικονομίας. «Ανάσα για την Ελλάδα» αποκάλεσε χθες ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, την απόφαση των 17 της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ρόιτερ’ς ο Φελντ είπε πως «στην    κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση» και συνέστησε να αρχίσουν αμέσως οι περί αναδιάρθρωσης συνομιλίες με ιδιώτες δανειστές.
Το ελληνικό χρέος, δήλωσε, ακόμη και με το σχετικά αισιόδοξο σενάριο, το χρέος της Ελλάδας δεν θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016. Και το χειρότερο: Η χώρα μας θα πρέπει να πληρώνει ετησίως το 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους. Παράλληλα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Επιπλέον, η Eurostat ανακοίνωσε χθες πως το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας βρίσκεται στα 22,4 δις ευρώ, μειωμένο κατά 11,5 δις ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 14,8 δις ευρώ. Και βέβαια, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα το παρουσιάζει η Γερμανία με 152,4 δις ευρώ και ακολουθεί η Ιρλανδία με 43,4 δις ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική Βουλή ενέκρινε την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής , απαιτώντας από την κυβέρνηση να εμποδίσει την αγορά κρατικών ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Κατά της αγοράς τάχθηκαν και οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία στις 11 Μαρτίου συμφώνησε στην αγορά κρατικών ομολόγων.
Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα το ίδιο το Σύμφωνο για το Ευρώ και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γίνει η συζήτηση της 25ης Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στο μεταξύ, και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο της πυρηνικής ενέργειας και του λιβυκού πετρελαίου, από την Λευκωσία έγινε χθες γνωστό ότι η Κύπρος εξετάζει την επίσπευση της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης. Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη και χωρίς αμφιβολία σχετίζεται με τα τελευταία γεγονότα.

Σοφία Βούλτεψη  19/03/2011

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr