«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 5

Ο άρχοντας του… εκσυγχρονισμού.

- Αφού δεν μας έκανε κράτος ο Sieμίτης μην περιμένετε προκοπή.

Αποφασιστικός τύπος ο κινέζος. Μεθοδικός, συνωμότης, τεχνοκράτης.
Πριν ακόμα ο Ανδρέας νοσηλευτεί στο Ωνάσειο, είχε συστήσει την πρώτη φατρία, την γνωστή συμμορία των “4″ με τον Πάγκαλο, τη Βάσω και τον Αυγερινό.
Είχε αποφασίσει να “αλώσει” το Πασοκ , την κυβέρνηση και το κράτος αυτός, τα λαμόγια του και ο “εκσυγχρονισμός” του. Τα κατάφερε χάρη στο Λαλιώτη, τον Κακλαμάνη και τους εκβιασμούς. Κυβέρνησε μία ολόκληρη οκταετία, σαν τον “εθνάρχη” Καραμανλή. Εκανε το αεροδρόμιο, την Αττική οδό, τη γέφυρα στο Ρίο, τα πρώτα χιλιόμετρα της Εγνατίας, τα Κ.Ε.Π., τους ολυμπιακούς. Μας έμπασε στην ευρωζώνη, κ.ά…Αναθεώρησε το Σύνταγμα , ψήφισε τον νόμο περί μή ευθύνης των υπουργών, μετέ-τρεψε το αδίκημα της απιστίας περί την Υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Επέβαλε την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που  έγινε ποτέ στη χώρα, μέσω του Χρηματιστηρίου.
Εστησε αξιοζήλευτο μηχανισμό οικονομικής ενίσχυσης (υπέρ του κόμματος και των στελεχών), μέσα από τα έργα και τις προμήθειες κρατικών επιχειρήσεων.
Προσυπέγραψε με τους αμερικάνους και τους γείτονες μας, τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο πριν 15 χρόνια. Σιώπησε στα “θεμιτά έσοδα” που ελάμβαναν συνεργάτες του από μαύρες ή γκρίζες προσωπικές, επιχειρηματικές ή πολιτικές δράσεις.
Συμμάχησε με συμφέροντα μιντιάδων και εργολάβων. Με το αζημίωτο.
Οργάνωσε επικοινωνιακό επιτελείο με μεγαλοδημοσιογράφους. Με το αζημίωτο.
Μόλις βεβαιώθηκε πως ο Λαός θα τον ταπείνωνε στις εκλογές του 2004, κάλεσε τον Γιωργάκη και του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής, αποφεύγοντας την προσωπική συντριβή και εξασφαλίζοντας την συνολική ατιμωρησία για τα λάθη, τις παραλείψεις τις…μίζες , τα Ιμια, το χρηματιστήριο, τις αναθέσεις έργων κλπ κλπ.
Διαδικασία αδιανόητη, απαράδεκτη και ύποπτη.
- Ακόμα μου σκίζουν το μυαλό οι κραυγές του Sieμίτη στη Βουλή τον καιρό της παντοδυναμίας του“όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα!!“…δεν έχω συνειδητοποιήσει πως απευθύνονταν στον…Τσουκάτο, τον Μαντέλη και τους άλλους…τους…αφανείς !!
- ” Ηταν απόφαση της Ενωσης η υποστήριξη εγχώριων βιομηχανιών“, υποστήριξε στην κατάπτυστη δήλωσή του όταν αναφέρθηκε το όνομα του με την Siemens.
Δεν γνώριζα πως “υποστήριξη” σημαίνει μίζα!! , που εισερχόμενη στα κομματικά ταμεία ή τις τσέπες υπουργών και στελεχών, καθίσταται νόμιμη και ηθική!!
Πως “εγχώρια βιομηχανία” ήταν ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ κλπ, καρποί παράνομης, εξωσυζυ-γικής ελληνογερμανικής σχέσης!! Ο Sieμίτης , οι καναλάρχες και οι εργολάβοι ήσαν η…Τρόϊκα εκείνης της εποχής.
Που στηρίχτηκε ξεδιάντροπα από πολλούς. Πασόκους και “αριστερούς”.
Που ακόμα ορκίζονται στο όνομα ενός ανασφαλούς, αναξιόπιστου και επικίνδυνου …μιζαδόρου!!
…Δικαίωμά τους!!
Και…συμφέρον τους!!

ΠολιτικόΚοράκι

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr