«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10

“Οὐδεὶς προφήτης δεκτός ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ”

TZENH ΞυλουρηςΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ  “Καλήν Εσπέραν  Αφεντάδες”

Αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν αυτοί που κινούν τα “νήματα” πίσω απ τις “κουίντες” τις μη θεατρικές, να διαθέτουν τόση ευρύτητα πνεύματος και γνώσης της ανθρώπινης ψυχολογίας των μαζών. Και δη της Ελληνικής πραγματικότητας. “Οὐδεὶς προφήτης δεκτός ἐστιν ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ”, είπε ο Κύριος ημών.Φράση που όμως σχετικά με τους συντελεστές της παράστασης  που αναφέρομαι,αν και πολλοί τους λείπουν σήμερα από ανάμεσά μας  δεν βρήκε απόδειξη. Γράφω σχετικά με το 1973 τα μαύρα χρόνια του “ζυγού εις του Έλληνα την κεφαλήν” στην ύστατη και πιο ειδεχθή τους εμφάνιση μέσω της τότε χούντας , την παράσταση στην Αθήνα “Το μεγάλο μας Τσίρκο ! ” , την τόσο επίκαιρη σχέση τους με το σήμερα, το Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ και την Ιδρυτική του Διακήρυξη του 75 αν και γράφτηκε 130 χρόνια μετά το ιστορικό συμβάν του 1843.  Ενίοτε η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία αλλά και δράμα και η γνώση της από την εκάστοτε κρυφή εξουσία ,δίνει απάντηση στο ερώτημά μου, που έθεσα αρχικά.Ακούστε τους διαλόγους στο κενό απ το τραγούδι του  Αρχάγγελου ,κοφτά λόγια ,μεστά  νοήματος , “ελαφρά” τω ακούσματι , αλλά πόσο προφητικά για την “μεταπολίτευση” που θα ξεκινούσε σε λίγους μήνες….και μας κατσικώθηκε απο τότε! Φέρτε στη μνήμη σας  πόσα αντιδημοκρατικά έχουν συμβεί τα τελευταία 35 χρόνια ,δεν έχει σημασία η ηλικία σας ,ούτε και το χρώμα της εκάστοτε εξουσίας , όσα και να θυμάστε είναι τα ίδια και επαναλαμβάνονται τακτικά. Θα το ανακαλύψετε έκπληκτοι!! Έκρουαν τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου από τότε η Καρέζη με τον Ξυλούρη , πόσοι όμως τα κατάλαβαν ;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ, Όπου στη λέξη "βασιλιάς"   βάλτε  ΕΞΟΥΣΙΑ  ΚΑΙ  ΑΦΕΝΤΕΣ ! 

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr