«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 4

Το τέταρτο Ράιχ δε θα περάσει γιατί ξεκίνησε το τέταρτο Αντάρτικο!

Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Τούτες οι βαριές της Πίκρας και τις Ερημιάς στιγμές, τούτες οι ώρες που η περιοχή μας και εξ’ αιτίας της νέκρωσης της τοπικής αγοράς απ’ την απεργία των μικροεπαγγελματιών, βυθίστηκε στο σκοτάδι, ουσιαστικά και μεταφορικά, είναι ώρες σοβαρού προβληματισμού!

Είναι ώρες βαθιάς περισυλλογής!

Η προοδευτική, ανυπόταχτη και πρωτοπόρα Αγρινιώτικη και της γύρω περιοχής κοινωνία, έστειλε ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέχτες.

Δεν είναι μόνο η αντίδραση για την επιχειρούμενη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και γενικότερη εναντίωση για τα μύρια όσα ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία μας.

Τούτες οι εκδηλώσεις είναι η απαρχή μιας περιόδου γενικότερης Αντίστασης, αλίμονο σ’ όσους δεν το αντιλαμβάνονται!

Κατά τη διάρκεια της μέρας τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, όταν όμως πήρε και βράδιασε τότε…έπεσε βαθύ σκοτάδι!

Σκοτεινή καταχνιά!!

Με παρέπεμψε σε οδυνηρές εντυπώσεις που απόχτησα από μαρτυρίες προγενέστερων, εικόνες, διαβάσματα…ακούσματα, σχετικά με την Γερμανική κατοχή της Πατρίδας μας.

Οι σκέψεις που παραθέτω, καταιγιστικά μου βασάνισαν το μυαλό και πρώτη φορά μου έτυχε στη ζωή μου, να τις αποτυπώσω αντίστροφα, απ’ το τέλος…στην αρχή!

Πέμπτη 3 Φλεβάρη 10:30 βράδυ Πλατεία Δημοκρατίας Μόνο τον καπνό απ' το δικό μου τσιγάρο τυχαία πιάνει η κάμερα...και μια φωνή "Μήτσο-Μήτσο" πάλι τυχαία διερχόμενου... βουλευτή!

Το τέταρτο Ράιχ, με ξένους και ντόπιους αιμοβόρους μελανοχιτώνες, με τους απανταχού απάνθρωπους ιμπεριαλιστές, επιβουλεύεται την πατρίδα μας.

Έρημη η κεντρική πλατεία Αγρινίου!

Ότι δεν μπόρεσαν οι Γερμανοί κατακτητές να το πετύχουν με τα όπλα στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ,σε βάρος της Πατρίδας μας, πάνε να το πετύχουν με το χρήμα…δε θα τους περάσει!

Αρχή Ηλία Ηλιού...μαύρα σκοτάδια!

Ο Ελληνικός λαός περνά το μαρτύριό του. Μέσα στην ανέχεια, στην απογοήτευση, στο μαρασμό…στην προσβολή!

Τ’ αβάσταχτα τα χειρότερα…οι άγριοι τυφώνες έπονται!

Ηλία Ηλιού δεύτερο πλάνο!

Τα συμφέροντα με το βρώμικό τους χέρι κλείσανε το στόμα του λαού. Εκείνα τα απάνθρωπα συμφέροντα, που στηρίζονται στο μέτρημα και αδιαφορούν για το συναίσθημα!

Πλατεία Ειρήνης...ποιάς ειρήνης της κοινωνικής;

Σιωπή, βαριά σιωπή σκεπάζει τον τόπο μας. Η Πατρίδα μας κρατάει την αναπνοή της. Ποιος ξέρει άραγε ο ήχος που θ’ ακουστεί…θα είναι αναστεναγμός η ιαχή;

Πλατεία Φλέμινγκ...Που να βρεις σήμερα «πενικιλίνη» να γιατρέψει την σύγχρονη πολιτικοκοινωνική σηψαιμία;

Αν είναι αναστεναγμός, τελειώσαμε σαν Έθνος σα λαός!

Παπαστράτου και Σμύρνης...

Μπίζνες - επιχειρήσεις και πολλά ???? προς μελλοντική διερεύνηση!

Αν είναι ιαχή, αλίμονο σ’ αυτούς που πάνε να σπείρουν κεραυνούς, γιατί εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Βαλκάνια!

Χαρίλαου Τρικούπη...Αδειάστε την από δω θα περάσει το τραίνο του Βερελή και του Κοκκινοβασίλη ...1,2 δις δραχμές το 1996 για τη σιδηροδρομική γραμμή Κρυονερίου - Αγρινίου!

Ένα παλιό σύνθημα έλεγε «ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά» η πρόσφατη ιστορία όμως απέδειξε άλλα πράγματα.

Πλατεία Καραπανέικα ....πλατάνια, συντριβάνια και πάμε Ανατολικά!

Γερμανοντυμένοι και Ιταλοντυμένοι, Αγγλοσυσχετισμένοι και Αμερικανοθρεμμένοι κουκουλοφόροι προδότες, λαομίσητοι δοσίλογοι και οι απόγονοί τους, επηρέασαν κι επηρεάζουν μέχρι σήμερα τα πράγματα στην Ελλάδα!

Καινούργιο Άγιος Δημήτριος Πέμπτη 3 Φλεβάρη 11:00 μ.μ. Ούτε παλιοί Καινουργιώτες, ούτε Βλοχαΐτες!

Ανάμεσα σ’ αυτούς και κάποιοι ψευτοβολεμένοι γενίτσαροι, με τεράστιο «εγώ» και μεγαλύτερο «στομάχι»…  κρατάνε «το ίσο του ψαλμού»!

Καινούργιο Κεντρική πλατεία εδώ κάποτε μαζεύονταν οι προύχοντες και παράμερα ....οι παρακατιανοί!

Κάποιοι βαστάζοι αυτού του σάπιου συστήματος, που όταν αντιλαμβάνονται τι πράττουν τους κυνηγούν Ερινύες και φαντάσματα. Κάποιοι που θέλουν να συμβιβάσουν τη «βία με τη δίκη». Κάποιοι που πατάνε σε δυο βάρκες, τη γλιστερή του συμβιβασμού και του μικροσυμφέροντος και την άλλη του αγωνιστή, από δω και πέρα θα εκτίθενται. Η θα είσαι οπαδός, μέλος, υποψήφιος, εκπρόσωπος που συστήματος η αντίπερα. Η παπάς-παπάς η ζευγάς – ζευγάς λέει ο λαός!

Κάτι άλλο, να μη νομίσουν ορισμένοι «πρωτοστατούντες» ότι ήταν δικό τους έργο, η των μικροεπαγγελματιών έκφραση αγανάκτησης. Ήταν αναπότρεπτη απαίτηση των καιρών!!

Τα γεγονότα και οι του μέλλοντος απαιτήσεις, θα σύρουν ξοπίσω τους, πρόσωπα, πράγματα, κόμματα και πολιτικές!!!

Εδώ σταματά το φωτορεπορτάζ κι αρχίζει της νύχτας η αιώνια κι εναγώνια ….περισυλλογή!!!

Ανυπόταχτοι αγωνιστές, παλιότερα στις εξορίες και στις φυλακές και οι απόγονοί τους, σήμερα στο στόχαστρο της κατασυκοφάντησης και της απομόνωσης, αντιπαλεύουν τ’ άδικο, λεβέντικα κι ανυποχώρητα!

Συσκότιση, απαγόρευση κυκλοφορίας…Ερημιά παντού Ερημιά!

Οι Γερμανοί έφυγαν απ’ το Αγρίνιο ψες το βράδυ, πέρασαν απ’ το Καινούργιο κι ανεβαίνουν …τους περιμένει η Μάχη της Γουρίτσας!

ΥΓ 1: Αφιερώνω πρώτα-πρώτα στον αγωνιζόμενο-κατατρεγμένο σήμερα μικροεπαγγελματία, στον αγωνιζόμενο πάντα αγρότη, στον εργάτη, στον άνεργο, στον κάθε αδικημένο γνήσιο και λαϊκό άνθρωπο, στον κάθε πραγματικό Έλληνα Πατριώτη, το παραπάνω απόσπασμα απ’ την «Καταχνιά» του Χ. Λεοντή και Κ. Βίρβου.

Τραγουδούν: Στέλιος Καζαντζίδης – Μαρινέλλα και η χορωδία Κορίνθου!

Αξίζει κάποιος, αν δεν έτυχε να το έχει κάνει ήδη, ν’ ακούσει όλο το έργο!

ΥΓ 2: «Το τέταρτο Ράιχ» (Τούτος είναι δικός μου χαρακτηρισμός…που τον υιοθέτησαν πολλά μέσα επικοινωνίας και τον μεταλαμπαδεύουν. Ανατρέξτε σε παλιότερα άρθρα μου να το διαπιστώσετε, χωρίς να θέλω να δρέψω δάφνες πρωτότυπων εκφράσεων και ευρηματικών χαρακτηρισμών). Ένα άλλο: Τώρα ξεκίνησε το «Τέταρτο Αντάρτικο» και εξηγώ, το πρώτο ήταν κατά την διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης 1940-1944. Το δεύτερο στην περίοδο του Εμφυλίου 1945-1949. Το τρίτο 1950 -2010 και το Τέταρτο 2011 μέχρι… όσο και όπως πάει!

http://prototypia.blogspot.com/

Σημείωση Ζείδωρον:Ο Δημήτρης Ντόκας είναι εκλεκτός φίλος και πατριώτης μου από το Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία ώσπου κάποια στιγμή τα βρόντηξε αηδιασμένος από το κύκλωμα!
Ευαίσθητος άνθρωπος,πολιτικοποιημένος με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και ποιητής δεν άντεξε άλλο τη διαπλοκή των μικρών και μεγάλων,ντόπιων και μη,συμφερόντων.
Παραμένει όμως ευαισθητοποιημένος κι ενεργός πολίτης,διατυπώνει δε ευθαρσώς τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του καθημερινά μέσα από τη σελίδα του.
Να είσαι καλά Δημήτρη,μην υποστείλεις ποτέ τη σημαία του αγώνα!

Αλίευση  από Ζείδωρον

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr