«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 7

Το φώς στο τούνελ …απ το ΤΟΡΟΝΤΟ !

Το παρακάτω μου τό’στειλε απ το μπλόγκ του ο φίλος ΑΑΤΟΝ.Σας το παρουσιάζω με μεγάλη μου χαρά :

Τον συνάντησα τυχαία εδώ στο Τορόντο, όταν τον πήρα σαν πελάτη στο ΤΑΧΙ.
Ιταλο-Ισπανός, κολλημένος με την Λατινική που κατείχε όσο εγώ τα Punjabi, και γνώστης των πραγμάτων όσον αφορά μια χώρα Βαλκανικήν, το Ελλαδιστάν.
Δέχτηκε να του πάρω συνέντευξη, και να την αναρτήσω, με το όνομά του.
(Υ.Γ. Φυσικά, ενώ αι ερωτήσεις μου εγίνοντο εις την Αγγλικήν, σας τις μεταφέρω απταίστως μεταφρασμένας εις την Γραικικήν)
Κιουρίες, κιούριοι, ο Maximus Kserolus
_ΑΑΤΟΝ: Πιστεύεις πως οι Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο;
_M.K.: Amici Tarifus, la Greccia sei de la strada di skata. Los ministros, primo ministros, et resto trecenta mafiozi di vouli, odigusi de la Greccia to the catastroficus monopatius, monopanta.
_ΑΑΤΟΝ: Δηλαδή, δεν βλέπεις φώς στο τούνελ με λίγα λόγια, σωστά;
_M.K.: Oh, si, si. Unos malacus anapsus de la spirtus di tunel. Restus, kseminus apo batarius por la fakous.
_ΑΑΤΟΝ: Δεν εννοούσα τέτοιο φώς ρε "Hamenus", ελπίδα σωτηρίας εννοούσα, μεταφορική ήταν η έννοια.
_M.K.: Io kapito re amici, etu non kapito. Ama etu ora fos di tunel, io tha kano dieci kolotumpes anapodus pros ta pisus.
_ΑΑΤΟΝ: Θα χάσεις το στοίχημα
_M.K.: Io tha katso na me hesis
_ΑΑΤΟΝ: Τι πιστεύεις ότι φταίει;
_M.K.: Los popolos
_ΑΑΤΟΝ: Ο λαός εννοείς
_Μ.K.: SI!
_ΑΑΤΟΝ: Περκέ; ε, scuzzi, berthefticus, εννοώ.. γιατί;
_Μ.K.: Perce los popolos di Greccia, primo, dini de la pshfo di ahristus. Secondo, fermare la stoma, et kani to papia sto lopoditus. Ma kala ragazzi, no vlepusi ti kanusi?
_ΑΑΤΟΝ: Πώς θα περιέγραφες τους Έλληνες;
_Μ.K.: Homo Malakopiturus
_ΑΑΤΟΝ: Ενδιαφέρον, ομολογώ επιστημονικότατη περιγραφή με βαθύ νόημα
_Μ.K.: Si, ma perce molto vathos, den fenete
_ΑΑΤΟΝ: Ποιό δεν φαίνεται;
_Μ.K.: To fos sto tunel re AATON..
Και για να σοβαρευτούμε...
Αυτά που κατάλαβα με τα άπταιστα Λατινικά μου μετά την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον φίλο Μάξιμο, ήταν τα εξής..
Βλέπω να δημιουργείται ένα παγκόσμιο Domino effect
Ένα ποτάμι οργής, που φουσκώνει πολύ επικίνδυνα, σε κάθε χώρα της γής, ενάντια στους λίγους, ενάντια στους έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι απόκτησαν ότι κατέχουν με δόλιους τρόπους, αδικώντας, κλέβοντας, καταπατώντας, ξεγελώντας τους πιο αδύνατους.
Ξεκίνησε απο την Αίγυπτο, και εξαπλώνεται σιγά σιγά και σε άλλα κράτη.
Προσωπικά περίμενα να ξεκινήσει απο την Ελλάδα, μα είχα ξεχάσει το ότι οι Έλληνες, δεν είναι πια οι Έλληνες που μας έλεγαν στο σχολείο, μα ότι ξανά 'γιναν οι παλιοί γνώριμοι, οι γνωστοί τοις άπασι "Γραικοί". Με τόσους Πακιστάνους, Αλβανούς και αφρικάνους ανάμεσά τους, πώς να αισθάνονται Έλληνες; Μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι.
Τις προάλλες ο κυρ Κώστας έσκυψε να πιάσει ένα ευρώ που είδε να γυαλίζει στο στενό που περπάταγε, και άξαφνα βρέθηκε περικυκλωμένος ανάμεσα σε καμιά εικοσαριά μυστήριους, που γονάτισαν κι αυτοί δίπλα του, και άρχισαν τις μετάνοιες και τις προσευχές. Τον πέρασαν για δικό τους σαν τον είδαν αξύριστο, δεν φόραγε και κανένας τους ρολόι, νόμισαν ήταν η ώρα της προσευχής. Που να τολμήσει ο κυρ Κώστας να σηκωθεί να φύγει.. Μαζί κι αυτός, προσκύναγε τα πλακάκια του δρόμου, και μετά κοίταγε τα περιστέρια ψηλά, ρίχνοντας κλεφτές ματιές μην τον δεί κανένας γνωστός και τον καμαρώνει κατόπιν το πανελλήνιο στο Youtube, δίπλα στα Video με την Πετρούλα. Κάνανε το στενό σε ένα λεπτό να μοιάζει με τη Μέκκα οι τέτοιοι.
Επειδή όμως, ακόμη και στο Γραικιστάν ζούν Έλληνες, γνήσιοι Έλληνες, το ντόμινο αυτό, θα έρθει σίγουρα η μέρα που θα παιχτεί και στην Ελλάδα, και η μέρα αυτή, δεν είναι καθόλου μακρυά. Το ξέρω πως δεν με πιστεύετε. Άλλωστε, ποτέ δεν πιστέψατε σε όσα σας είπα και στο παρελθόν, μα βγήκαν όλα, ένα ένα. Έτσι δεν είναι;
Ίσως όμως, τότε να δούμε πραγματικό φως στο τούνελ..
Ίσως τότε, και μόνο τότε, να χάσει το στοίχημα ο Μάξιμος.

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr