«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα. Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.» Nίκος Καζαντζάκης.
Χαμογέλα μιά καινούργια μέρα παντα αρχίζει, πές Καλημέρα !!! Χαμογελώντας ....... Έχεις κάτι να μας πείς ;..... Κάτι για να δημοσιεύσουμε ;..... Να διαμαρτυρηθείς για ένα δημοσίευμα δικό μας ή και άλλο θέμα ;..... Στείλε μας e-mail απο εδώ : catakravgi@gmail.com ή πάρε μας τηλ. 6 9 4 5 3 5 0 2 7 6 ".......Λένε πως το αιώνιο είναι στιγμές.. καλά φυλαγμένες στο "σφουγγάρι" της καρδιάς... ποτέ δε χάνουν, λένε, το άρωμα, ποτέ δεν αφήνουν την θάλασσα τον ήλιο ή την βροχή, να χάσουν την υφή τους... Κι όταν διψάμε, λένε, στα χείλη της ψυχής, το σφουγγάρι αυτό, ζωή ξαναδίνει...
Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα Ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα γι' αυτό κι εγώ θα σας το πω... Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Κι έτσι όλοι μαζί κι αντάμα να τραγουδάμε τα δίκια της ζωής να τραγουδάς κι εσύ απ' την πλατεία να μάθεις φίλε μου σωστά να ζεις Τραγούδι λέω δυνατά ν' ακούσουν όλα τα παιδιά ν' ακούσει η πολιτεία κι απ' το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ !!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 1

Η αγορά στενάζει, αλλά το παρεμπόριο είναι θέμα ταμπού!

paraemporio

O “χώρος” που περιγράφεται παρακάτω ,είναι αυτός που κινούμαστε καθημερινά ,που ζούμε δηλαδή.Έχουμε ιδία αντίληψη και συμφωνούμε σε όλα. Διαβάστε : 

Εχθές μετά από πολύ καιρό βρέθηκα στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος. Αν μέχρι τώρα είχα μια άσχημη εικόνα για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας ήταν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με αυτό που αντίκρισα εχθές όμως κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη απ’ ότι είχα στο μυαλό μου.

Υπάρχουν δρόμοι όπου τα μισά, ίσως και παραπάνω, καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο. Μάλιστα, φίλοι μου που ζουν εκεί, μου είπαν ότι τα περισσότερα έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο και μου επισήμαναν ακόμη ότι η κίνηση στα εναπομείντα καταστήματα είναι πάρα πολύ περιορισμένη ακόμη και τώρα που είναι περίοδος εκπτώσεων. Ο κόσμος σε αυτές τις περιοχές προτιμά να ψωνίζει από λαϊκές που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση,(σ.Ι. που και αυτές  έχουν ήδη “αλωθεί” απο το παραεμπόριο των αλλοδαπών,αφού κανείς δεν τους “ενοχλεί”) ενώ σε καταστήματα ψιλικών κυρίως και άλλων ειδών καθημερινής χρήσης οι περισσότεροι καταστηματάρχες χρησιμοποιούν τεφτέρι για τους περίοικους που πληρώνουν μόλις μπορέσουν…

Απ’ ότι διαβάζω δεν διαφέρουν και πολύ τα πράγματα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις του Μνημονίου. Φτώχεια, υπανάπτυξη, ανεργία… Αυτή είναι η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ το 2011, ανυπόληπτη κι αδύναμη. Οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά σχέδια έμειναν λόγια του αέρα. Ο “ ράμπο” και τιμωρός της ακρίβειας Χρυσοχοϊδης υποσχόταν μειώσεις σε τιμές προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από τις αρχές του 2011. Ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της νέας χρονιάς μάλλον!!!

Καμία επένδυση δεν γίνεται, κανένα κίνητρο για επενδύσεις στην χώρα. Καμία επιδότηση σε νέους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Αντίθετα η κυβέρνηση φαίνεται να ανέχεται το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την μετεγκατάσταση πολλών σε γειτονικές χώρες. Τις προάλλες άλλωστε ο Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρεβρέθηκε σε εγκαίνια ελληνικής επιχείρησης που μετακόμισε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας!

Με όλα αυτά η αγορά στενάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν και να δείτε πόσα ακόμη λουκέτα θα ακολουθήσουν μετά τις εκπτώσεις. Μακάρι να διαψευσθώ αλλά η κατάσταση προς τα εκεί οδεύει με μαθηματική ακρίβεια.

Επιτέλους κάντε κάτι για την αγορά. Μια πρωτοβουλία για να αλλάξει το κλίμα. Θέλετε κάτι ανέξοδο και ουσιαστικό; Πατάξτε το παρεμπόριο! Κάθε καρυδιάς καρύδι με έναν τορβά πουλάει ότι μπορείς να φανταστείς. Από κινητά μέχρι ζώνες για τα παντελόνια. Μπορεί να είναι κλεμμένα, επικίνδυνα για την υγεία, είναι παράνομα, δεν αποδίδουν στο κράτος ΦΠΑ, αλλά ανεξέλεγκτα πωλούνται παντού, ανενόχλητα και μάλιστα με την ανοχή της αστυνομίας. Και το πιο περίεργο! Δεν υπάρχει καμία θέληση για την αντιμετώπισή τους. Τη ώρα που κόβονται μισθοί, συντάξεις και μας λένε ότι το κάθε ευρώ μετράει, μια παράνομη βιομηχανία που ο τζίρος της φτάνει τα 20 δισ. ευρώ, παραμένει στο απυρόβλητο…

Μόνο η πολιτική βούληση αρκεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ανέξοδα. Γιατί σε περιόδους που οι πόλεις θέλουν να παρουσιάσουν τον καλό τους εαυτό, πχ ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, όλοι αυτοί εξαφανίζονται ως δια μαγείας…

Δώστε επιτέλους μια ανάσα στους μικρομεσαίους εμπόρους. Κάποτε τους αποκαλούσατε “ ραχοκοκαλιά”  της οικονομίας. Και ως γνωστόν κάθε χτύπημα στην ραχοκοκαλιά μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παράλυση!!!

αἰέν ἀριστεύειν

buzz it!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για ενα Μπλογγερ,είναι οπως λέει και ο Aaton ,οτι είναι το χειροκρότημα για τους καλλιτέχνες.Αφήστε το σχόλιό σας το χρειαζόμαστε.

www.olympia.gr